Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne brate,hladno kao zmija!

Mozda da promenis glavni kabl koji ide u uticnicu?Jer ima otvorena tema gde covek kaze da lc power platinium od 1200w imaju los kabl za struju tj. defektan...E sad mozes misliti kakav je kabl na tvom mining napajanju kad su stedeli na lc power platinium 1200w....Kabl imas da kupis taj u svakoj radnji.Ne mora da znaci da ce to resiti problem ali ne kosta mnogo da pokusas.

Drugo ne vidim sta bi mogao da uradis najvaznije je da ti se napajanje ne greje jer i da se pokvari nesto kad je hladno samo ce da se ugasi i to je to.Proveravaj redovno kablove koji idu na graficke da li su svi ok i da li su vruci....

Ja sam krenuo sa v008 koji imaju i sata, molex i 6-pin (oni beli sto imaju crvenu diodu kao indikator).

I vec 10 dana radi bezprekorno, ovo enermax od 1700w modularno ima 8-pinske kablove koji idi direkt iz jednoj konektora i racvaju se na dva.
Jedan 6pin spojio na riser drugi na grafu. Svaka grafa. na jednoj grani koje su od 30A do 20A.

Ja mislim da dobra zica na 6-PIN iz kvalitenog napajanja je sigurica, a sad svi riseri su made in PRC, pa samo treba ubosti od boljeg proizvodjača pa ce da traju.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

^ Koja je oznaka tog Enermax napajanja, svidja mi se ta varijanta sa kablovima koji se racvaju, ionako planiram da zamenim ovo moje staro :)

Mozda da promenis glavni kabl koji ide u uticnicu?Jer ima otvorena tema gde covek kaze da lc power platinium od 1200w imaju los kabl za struju tj. defektan...E sad mozes misliti kakav je kabl na tvom mining napajanju kad su stedeli na lc power platinium 1200w....Kabl imas da kupis taj u svakoj radnji.Ne mora da znaci da ce to resiti problem ali ne kosta mnogo da pokusas.

Drugo ne vidim sta bi mogao da uradis najvaznije je da ti se napajanje ne greje jer i da se pokvari nesto kad je hladno samo ce da se ugasi i to je to.Proveravaj redovno kablove koji idu na graficke da li su svi ok i da li su vruci....

Za sada su svi ok samo sam tek danas primetio na 3 od 6 risera se odvojila malo ona zastita sa donje strane,valjda od toplote popustio taj lepak ili sta je vec pa se onako "izerilo" :d
malo sam stisnuo prstima svuda i vratilo se na mesto,...stajace verovatno do ujutru pa ce se opet odlepiti tamo dokle je stiglo.Nadam se samo da to ne znmeta,tu niko nista ne dira i ne cacka...ostali kablovi su ok hladni,evo recimo danas se to ne cuje iz napajanja...nemam pojma..

To za risere nije nista opasno i meni se na jednom riseru isto desilo *** stedeli ljudi i na lepku :D.

Odlicno sto se ne cuje :) mada ne moras brinuti i da se cuje vazno da napajanje radi i da je hladno.

^ Koja je oznaka tog Enermax napajanja, svidja mi se ta varijanta sa kablovima koji se racvaju, ionako planiram da zamenim ovo moje staro :)

E sad, nije baš majnersko i dobijaš 5 tih kablova a ima 6 konektora (može da se nabavi orginal i 6. kabal),
6. kabal je za matičnu ploču, ako hoćeš neku munju od CPU da imaš i da ga klokuje pa da bude na odovjenoj grani još dodatna struja.
I negde sam pročitao da ima baš kratak holdup time (dosta manji od preporučenog ATX standarad), to može da bude problem ako je struja nestabilna (skokovi, padovi, nestanak), i napajanje ne može da zadrži kontinualni napon pa se ugasi.
Nije to nikakva mana, samo može da bude smor da se gasi rig, ako si na nekoj trafo stanici pre Tita ili je preotrećenje na mreži veliko.

Ja za sada zadovolja radi evo nedelju dana rig.
Jedino mora da se pazi koliko grafi su na jednoj grani, jer ima 6x 12V koje idu od 30A do 20A i još su deljenje za periferije.

http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_3&lv0=1&lv1=52&no=318

Testovi:
(ista serija, slabije 1350W)
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=307
(navodno ovo LEPA je isto napajanje kao Enermax iznutra, nisam istražio da li je 100% isto, samo između ova dva testa se da videti da ti kondenzatori za držanje napon su skroz isti, a jonny se nije bunio povodom toga ma slabijem).
https://www.techpowerup.com/reviews/LEPA/P1700-MA/

PS: može i da bude mana što su ti kablovi 50cm, ali realno već za 6+ grafi mora da se nabave produžni kablići.

Poslednja izmena:
Dođem kući malo pre, vidim pojavila se neka greška u ebwf majneru - sve tri gtx 1060 na kartice na jednom rigu prestale da rade (stopped). Ugasim ga, upalim ponovo, kad na jednoj od kartica počne nenormalno brzo da se vrti kuler (čudan zvuk jako, mislim da ni na 100% ne bi trebalo tako da se čuje). Ugasim kompjuter, probam opet da pokrenem majner - kompjuter se restartuje. Jel ima neko ideju šta bi moglo da bude?

Sad sam ih ostavio da kopaju ETH pošto mi je kasno da ih nameštam, rade bez problema,

Dođem kući malo pre, vidim pojavila se neka greška u ebwf majneru - sve tri gtx 1060 na kartice na jednom rigu prestale da rade (stopped). Ugasim ga, upalim ponovo, kad na jednoj od kartica počne nenormalno brzo da se vrti kuler (čudan zvuk jako, mislim da ni na 100% ne bi trebalo tako da se čuje). Ugasim kompjuter, probam opet da pokrenem majner - kompjuter se restartuje. Jel ima neko ideju šta bi moglo da bude?

Sad sam ih ostavio da kopaju ETH pošto mi je kasno da ih nameštam, rade bez problema,

Jesi video koji je error?
Da ne dužim, mislim da su nestabilni klokovi.

GPU stopped, tako nešto otprilike. i ja mislim da su klokovi, pre nedelju dana sam ih malčice podigao, videću da vratim kako je bilo. Više me je zabrinuo taj zvuk kulera, sad sam manuelno stavio brzinu na 80%, ni približno se ne čuje tako kao sinoć.

Koji majner nabolje baca ETH na GTX 1070?

Sta niko ne zna? :)

Claymore v11.2 solo ETH, poslednji nVidia drajveri, 65% power i memory +700 - 32MH/s GTX 1070. Ne znam da li moze jos da se nateze? Hvala svima ni na cemu - nadam se da ce nekome kome treba ovo da koristi. Pozdrav :)

Update:

Ovako meni izgleda .bat file

HTML:
EthDcrMiner64.exe -epool stratum+tcp://daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353 -ewal vasaminingadresa -epsw x -esm 3 -allpools 1 -eres 0

Mora ovo -eres 0 na kraju jer bez toga meni npr nije hteo da radi majner, ovak radi bez problema.

Poslednja izmena:
Gde su kod nas ili preko mogu nabaviti ventilatori za Sapphire RX570 RX580 kartice? Za slučaj da zatreba da mogu da nabavim brzo.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ja sam skoro kupovao nove ventilatore za GPU i samo sam našao jednu ekipu ljudi koji rade preko KP sajta i koliko vidim naručuju iz Kine pa prodaju ovde po komadu, kompletu.

Zar nema kod naših uvoznika ili direktno od Sapphire?
Ko zna šta prodaju na KP?
Pošalji mi link na PM

Isto me zanima

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Aj vi stari kopači podelite informacije gde naći vents za Sapphire Nitro kartice kod nas, preko?

sto neznaci da ce ti stici bas ti ventilatori :)
ja na safirima imam par varijanti ventova kao original za te karte a ono il manji po precniku il slabiji po V za njega,umesto 0.55v dobio 0,4v vrti se ko blesav,dooobro gledajte sta kupujete,nemoj posle WTF

Aj vi stari kopači podelite informacije gde naći vents za Sapphire Nitro kartice kod nas, preko?

pre par meseci uzeo par komada preko KP, posaljes link kome hoces
npr:
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/sapphire/nitro-gear-led-fan-4n001-p376712777/
https://ipon.hu/search/shop/NITRO Gear LED

Stize standardno za nedelju dana.

Kod alija nisam uspeo da nadjem one sa jednim srafom i bez kablica.

Cuvaj srafic od starog venta posto uz novi ne stize :D meni je jedna karta radila mesec dana bez jednog venta (iznad gpu-a) a sraf se u medjuvremenu zagubio, pa sam morao za taj jedan da se snalazim :D

Poslednja izmena:
pre par meseci uzeo par komada preko KP, posaljes link kome hoces
npr:
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/sapphire/nitro-gear-led-fan-4n001-p376712777/
https://ipon.hu/search/shop/NITRO Gear LED

Stize standardno za nedelju dana.

Kod alija nisam uspeo da nadjem one sa jednim srafom i bez kablica.

Cuvaj srafic od starog venta posto uz novi ne stize :D meni je jedna karta radila mesec dana bez jednog venta (iznad gpu-a) a sraf se u medjuvremenu zagubio, pa sam morao za taj jedan da se snalazim :D
Ok hvala puno. Ok cena 13 evra.

Sta vredi garancija kad ti vrate novac jel nema karti, Ili cekas 3 meseca na reklamaciju ?
A vi samo klokujte przite karte klokujte fan speed sto vise.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Ko bre prži karte? Rade vents max na 55%.
Nisam siguran da je pametno na auto držati u afterburner za Sapphire Nitro kartice, jer idu onda na 60-70C, a nisam siguran dal dignu brzinu vents sa 25%?
Poslao sam mail na naša sva 3 distributera sa Sapphire sajta i niko ladno nema ventilatore na stanju. Pa čime zamene kad rikne u garanciji?
Ne znam koliko je garancija na ventilatore stvarno ako je na kartice 3 godine?

pa napravi prvo profil za ventilatore u AB pa onda na auto

Pozdrav svima.
Imam rig sa 5 sapp 580 4gb i jedna 480 Msi, ploca je H110-D3a, stavio bios 23a, upalio mining mode, 2 Gen, i ostalo, sem CSM to nisam ugasio i prepoznao je svih 6 kartica, ali AfterBurner mi je zakljucao Contolu Voltage a ekran je prikljucen na vga od maticne,
Da ne zna neko kako da otkljucak (oznaceno je u programu da mi da mogucnost kontrole voltage)
Evo slike
d63d85ac9b7768e9b664eaa59499ca58.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svima.
Imam rig sa 5 sapp 580 4gb i jedna 480 Msi, ploca je H110-D3a, stavio bios 23a, upalio mining mode, 2 Gen, i ostalo, sem CSM to nisam ugasio i prepoznao je svih 6 kartica, ali AfterBurner mi je zakljucao Contolu Voltage a ekran je prikljucen na vga od maticne,
Da ne zna neko kako da otkljucak (oznaceno je u programu da mi da mogucnost kontrole voltage)
Evo slike
d63d85ac9b7768e9b664eaa59499ca58.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Prikljuci ekran na graficku u prvom x16 slotu i stavi da je to default za davanje slike pa podesi voltazu ili iz claymora -cvddc 825 npr..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ubodi monitor u graficku u 16x slotu i disejbluj integrisanu.

Prestize me.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Vrh Dno