Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Niko ne juri 40C nego što karta da radi na 65C sa vents na 25-30% kad je na auto.
Kontam da ste stavili da rade vents % koliko je temp kartice?
Tako okvirno držim ja za P106 rigove koji se više greju nego Sapphire.
I njih uskoro menjam, tj prodajem i uzimam Sapphire.
Oduševljen sa Nitro karticama. :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jedno znam , Nvidia vise nece uci kod mene sem u nuzdi , zivo njesra , blue screen TDR error itd i ko zna koje jos boljke ima ..

Ma gledaj da imas negde oko 55c i to je to , niti se preterano greje , niti silujes ventilatore ..

Kod mene sapphire rx580 4gb pulse ne prelaze 40C na 40% fanovi.
XFX 580 50C na 50% fan.
Cak krajnja sapphire u rigu je oko 35C.

Na kojoj temperaturi držiš rig ? Meni XFX kartice u stanu sa grejanjem idu od 56-60 sa ventilatorima 50-55% + jedan veliki ventilator.

Poslednja izmena:
Ne drzim ga u stanu. Prostorija u dvoristu (nenamjenska, bukvalno ostava) ne grije se. Zagriju je karte :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znam da je pitanje možda malo izvan teme.

Ali, jel ste razmišljali kako vlaga može da utiče na karte? :)

Posebno kad je ovo snežno vreme, kiša itd.

Asus Expedition RX 570 4GB, šest komada, u hladnoj i suvoj prostoriji, temperature 47-56 stepeni, fanovi svi na 50% fiksno. Kad dođe toplije vreme videćemo :)

Sapphire je objasnio sa svojom serijom rx 570/580 karata. U stanu u kom je temp 25-26 stepeni, sa 25% fanovi, temp se krece oko 50 stepeni. Cini mi se da imam prostoju koja se ne greje, u kojoj je 15ak stepeni inotvoren prozor da ne bi preko 40 stepeni bilo na kartama.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Lako se sad svi hvalimo sa niskim temperaturama kada je temperatura napolju - 5C :)
Da se malo hvalimo u periodu jul-avgust ;-)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

ne cutim kad zelim da pomognem, ali cim se jave pametniji zacutim u trenutku :) sta cu kad se ne vodim argumentima negde sam procitao da je neko video da je neko pisao da je mozda... ;) u ostalom svako moze da kupi i da isproba. Da je bucno bucno je, nije za one koji imaju 1-2 riga u stanu gde spavaju. U ostalom znas li da chieftec 1250w trosi manje od corsair hx1200i? Sad pogledas specifikacije jednog i drugog i zbunis se jos vise...

Info, GW-EPS1600 80+Gold platforma, isto kao i za 1800W. Oni koji su pratili znaju o cemu je rec...

Ima li realno potrebe menjati one kablice sto napajaju risere za pravljenje kablove? Jel moze to da se realno zapali, istopi?
Npr jedan pravljen kabl za 2 risera (imam to na par masina).
Pravi onaj Mixer u NS.

Ima li realno potrebe menjati one kablice sto napajaju risere za pravljenje kablove? Jel moze to da se realno zapali, istopi?
Npr jedan pravljen kabl za 2 risera (imam to na par masina).
Pravi onaj Mixer u NS.

Ja sa partnerima imam rigove sklapane od prošlog proleća naovamo. Nismo imali probleme sa tim kablićima... do pre mesec dana. U roku od desetak dana izgorela su nam tri komada na tri različite lokacije. Jedan je sa sobom odneo i Sata konektor na koji je bio spojen, a sa jednim je otišao i konektor na napajanju.

Nasao sam sta je problem, najveci problem su bili ovi novi riseri 008 zato najbolje uzimati starije modele

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Je li to bio danas u 12h neki sheduled win update?

Oba riga su mi se ugasila i kad ih upalim stoje na pocetnom windows ekranu sa onim tackama sto se vrte kao kad se radi update.

Mislio sam da sam pogasio sve za update ali izgleda da nisam...

Šta je bre ovo? :D
Kakav je ovo riser?
634636d0de2f67a242842cea20974a37.jpg

Old school ribon.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Lol :-D

Sent from my D2403 using Tapatalk

Kako su uopšte 2 kartice radile bez napajanja risera kao na druge 4?
Izbacio sam to i stavio mašine na normalne ramove.
Kako se zove ovakav riser ili koja je to verzija? :D

Koriste se prvenstveno za kartice koje imaju duple konektore za napajanje (2x6 pin konektor , 2x8 ili kombinovano 6+8) i vuku svu potrebnu struju odatle. Dok kartice koje imaju samo jedan konektor povuku struju ako im je potrebna i preko rizera koji u tom slucaju treba da ima svoje napajanje.

Možda zbog toga nisam mogao bolji clock memorije od +600.
Baš ću da testiram opet rig sa P106.
Hvala na odgovoru.

Poz svima,
Kupovao sam napajanje preko KP preko lika PC Gaming e-shop, i jedno napajanje EGVA crklo pre dva dana. Da li neko zna kako da dodjem do coveka da garanciju mogu da istvarim .
Hvala unapred

Oni su ti u Kosovskoj 11, prvi sprat. Naci ces ih u popodnevnim casovima. Inace EVGA napajanje su uzimali iz IPON.HU, tako da ti tamo vazi garancija.

Jel normalno da MSI rx570 8gb armor sa micron memorijom iz kutije baca oko 24Mh, sa OC daje 31,5Mh bez modovanja biosa?
Doduse toliko daje kad je samo jedna u rigu, cim ubacim ostale padne na 30,3Mh.
Moze li se po tom pitanju nesto uraditi da ne pada hash kad ih sve ubacim?

Ne moze bez modovanja biosa da daje toliko.

Izvadio je iz kutije jednu modovao i baca oko 30Mh. Uzmem drugu vidim da iz kutije daje 24,5. Reko ajd da probam bez moda da vidim klokove na 1150/2150 baca 31,5. Tako odradim i trecu i kad ih sve tri stavim padne na 30,6.
E sad mene samo zanima sto padne za ovaj 1Mh kad ih sve slozim?

Micron ne mora da se moduje padne zbog protoka podataka kroz plocu laicki receno.

Da li neko koristi one razdelnike sto dolaze uz 1080ti sa 8pin na 2x6pin,imam samo tu jos jednu granu pa hocu da napajam 2x6pin ekstendera tako samo nisam siguran koliko su kvalitetni

Zavisi koje grafičke su na njima i koliko vuku, i da li imaju one sama 6-Pin i/ili 8-Pin (1 ili oba).

Mada ne bi se ja zeza, sa tim, svaka grafa svoju granu ako može, osim ako nisu neke 1060 ili 560 (undervoltovane).

pogledaj ti bolje da li je to razdelnik sa 8pin na 2 6pin ili obrnuto, da 2x6pin spaja u 1 8pin

Nazad
Vrh Dno