Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

kod mene isto nitro+, samsung memorija nece preko 2050... mozda ako bi digao voltazu preko 900 ali to mi onda vec nema smisla

Opet mi teamwiewer rusi miner . Radi miner dva dana i onda team izbaci neku gresku i srusi miner . Sta da mu radim ?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

@master.yoda
Namestio sam i sada win radi kako treba dok nekad se desi da ne ubaci dag u svih 6 kartica i kartica koja je u 16x slotu daju manji hashrate.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Imam od Nitroa kartice i sa 8 GB i sa 4GB. Elpide & hynix... neke sa biosima 256kb neke sa 512kb. Na svakom rigu gde su sve kartice identicne-bude bar jedna koja nece da radi sa istim biosima na kojima rade ostale. Tako da, probaj da promenis par biosa dok ne nadjes odgovArajuci. Jednostavno poslednje serije tih rx580 imaju neke gremlincice. Ili im smanji napone i klokove u odnosu na ostale kartice. Meni je to resilo probleme

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovako, na kombinaciju AB i podešavanje napona sa istim kod blockchain drajvera zaboravi (do daljnjeg, autor tvrdi da je problem u samim drajverima zašto ne može kontrola). Ja AB konkretno u toj kombinaciji koristim samo za podešavanje ventova.
Probaj da promeniš napon sa sledećim programom:

https://forums.guru3d.com/threads/overdriventool-tool-for-amd-gpus.416116/

Pročitaj malo kako se podešava, a ono što je najbitnije:

1.Vrednosti napona za memoriju i gpu moraju da budu iste (vidi sliku, to je baš XFX, ali sa Samsungom što mislim da nema veze).
2.Isključi sve P states za GPU osim onog za P7 (ja isključim i za memoriju, do P2). To radiš klikom na svaki od njih.

Na slici je isključena i kontrola za ventilatore jer to radim preko AB, nekako mi lakše.

Drajveri koje ja koristim su: Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23

Eto pa probaj. I da, moje XFX su sa default biosom (naponima)

Izvini ako sam dobro razumeo imas XFX580 xxx 8GB sa samsung memorijom. Koliko ti baca na eth i koji su taktovi?

Kod mene je oko 29-30Mhs na 1140/2150 @850mV

Capture.PNG

Poz svima,
Kupovao sam napajanje preko KP preko lika PC Gaming e-shop, i jedno napajanje EGVA crklo pre dva dana. Da li neko zna kako da dodjem do coveka da garanciju mogu da istvarim .
Hvala unapred

Pa kontaktiraj ga preko kp, kako si inace kupio.

Pa pise da je blokiran od strane administracije, ne bih pisao ovde sa je bilo lakih resenja

Pa pise da je blokiran od strane administracije, ne bih pisao ovde sa je bilo lakih resenja

Da li si razmenjivao poruke sa njim? Možda ste u porukama imali neke kontakte. Ja sam tako došao do svog prodavca koji je isto bio blokiran na KP. Neka epidemija, izgleda. Ili pogledaj adresu na pakovanju kurirske službe.

Eh, kada bih ja bio pametan i to sacuvao kao info :) bilo bi super, probacu da vidim kod kurirske sluzbe ako imaju zapis kod sebe

@lahaine kurirska sluzba sigurno ima zapis,duzni su da cuvaju mozda i 20godina poslovne knjige :)

nego mene tovari win10 svez sa microsofta skinut,tweek odradjen da nesmaraju update-i,gpedit,services.msc,sve
al nece da uradi restart,na gasenje radi kao iz topa,al na restartu zabode u vecnost,sve se pogasi sto treba sem kulera na cpu,on i dalje vrti
nema nikakvog znaka da mu treba jos nesto,u taskmanager sve mi izgleda poznato i potrebno,isti taj sistem sam probavao i na drugom racunaru i isti problem pravi

Poz svima,
Kupovao sam napajanje preko KP preko lika PC Gaming e-shop, i jedno napajanje EGVA crklo pre dva dana. Da li neko zna kako da dodjem do coveka da garanciju mogu da istvarim .
Hvala unapred

Nesto mi se mota po glavi da je taj "pao".

Ahhahaah e ****ga :) pa sta cu ja, ja moram da nadjem nacin da garanciju ostvarim

Zato ja te mađare izbegavam u širokom luku, sve je to lepo što izađe jeftinije.
Sad sam uzeo napajanje jedno za rig, i ako se nedaj bože desi nešto i ne uspem da sredim, sledeći put ima lično da odem u Mađarsku da ga kupim.

Ali danas ga ima, a sutra ko u zemlju da je propao, nema šanse da ga kontaktiraš i nemožeš mu ništa.

Probaj na ovaj tel. ili kontaktiraj administraciju.

rB8IURC.jpg

Vidim da je nekoliko Madjara sa 500+ pozitivnih nestalo ili blokirano.

"PC World" sa 682 poztivine nestao, a bas sam od njega pazario :(

lahaine

Ako nadjes podatke od tog lika baci mi molim te , sad vidim da sam i ja svojevremeno uzeo od njega grafu :p

zokocx

Taj lik je imao 513 pozitivnih , ko bi ocekivao da se tako nesto desi .. Cucemo kako je prosao , javice nam nadam se ..

I kako je to bezveze sto ne mozes videti telefon od svih prodavaca , lik od koga sam ja kupio napajanje nema tu informaciju na KP , bog nam pomogao :p

Ako budem uspeo nesto da uradim napisacu ovde za sve

Sta navalili,mozda covek na odmoru,bolestan itd,ako je zaglavio cuce se ne treba oma panika :)

Sta mislite sta se desava kad pukne biznis (ili odustane) "madjaru"? naravno ce se povuci jer nece sigurno ici svaki put do madjarske po svom trosku kako bi reklamirao robu,iz tog razloga nisam kupovao kod madjara jer cim prestane nema garancije.
Ali razumem rudare da su morali kupovati preko kad je nestalo sve iz domacih radnji.

Poslednja izmena:
Kad vidim i domace garancije kakve su, nekad nisam siguran ni sta je bolje... ili se ceka u nedogled, ili ti vrate pola placene cene ili ponude neku kantu od kartice, ili dobijes kablove i prazne diskove u zamenu za istu cenu...[emoji35][emoji35][emoji35]

Sta mislite sta se desava kad pukne biznis (ili odustane) "madjaru"? naravno ce se povuci jer nece sigurno ici svaki put do madjarske po svom trosku kako bi reklamirao robu,iz tog razloga nisam kupovao kod madjara jer cim prestane nema garancije.
Ali razumem rudare da su morali kupovati preko kad je nestalo sve iz domacih radnji.

Pa baš ovo, može da odlučin da neće da se bavim tim biznisom i onda sigurno neće da se cima u mađarsku da reklamira.
Ili ga navatali neki inspektori pa sad isplaćuje utaju poreza vadeći krompir.

Ja sam ovog mađara pitao da li može da mi da taj papir sa garancijom, on kaže da je garancija ostvariva preko njega i da oni rade drugačije nego ove naše popularne prodavnice.

Ovako imam samo broj. mob. i ko zna da li će se javiti neko ako nedaj bože zatreba.

A domaća garanacija je sigurno bolja, još ako je dobavljač neki poznati kao oni na A.
Kupio pre par godina veliki HDD iz neke žgnj prodavnice sa njihovom garancijom i mesec dana pred istek garancije HDD počeo da škljaca,
i preko kolege onda direkt dobavljaču odneo na reklamaciju i za mesec ipo dana dobio novi (čak i bolji), koji danas još radi.

Poslednja izmena:
Ma nije meni frka da ja odem za vikend u shoping i da odnesem napajanje, samo jos da saznam gde je kupio :) :)

Koliko ti mesta na hardu zauzme instalacija tog walleta , meni je ovaj wallet https://www.ethereum.org/ svojevremeno zauzeo 60gb :p
Dosao sam do samog kraja ali sam odustao od njega jer sam se ziv namucio oko instalacije , neka hvala :)

Mislim da si pogrešio temu, blockchain za ZEC je oko ~11GB.
Tako da instalacija Zcash4win walleta ne može biti više od toga.

Ma nisam samo sam dao kao primer koliko mi je zauzelo hdd , zato sam pitao koliko ovaj wallet zauzima ..

Moze li neko da okaci screen shoot custom podesavanja fan speed curve iz Afterburnera?
Kartice su Sapphire RX580 Nitro+ 8GB
Na default su na 40-50C, a vents na 60-65%

Kod mene sapphire rx580 4gb pulse ne prelaze 40C na 40% fanovi.
XFX 580 50C na 50% fan.
Cak krajnja sapphire u rigu je oko 35C.

Sapphire je Sapphire. Ostali su ostali :)

2x Sapphire Nitro + 570 8gb , solo mining 26% - 50-52c , dual 29% - 53 -56c ... Nije mi jasno zasto juris tih 40c sa 60-65% fan , zar ti nije preglasno , njakas fan bezveze ..

I kao da ima razlike u trajanju GPU ako je na 40C ili na 52C.

Pre ce fan da crkne nego GPU, a uzgred za ETH treba da pazite kolko se memorija greje valjda.

Nazad
Vrh Dno