Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Prepakovao sam juce 2 riga sa nekih jako losih Al ramova na metalne plastificirane, ali samo mora da busim nove rupe jer one sto su busene ne pasu za neke stvari.
Naravno nisam idot da busim na plocu, vec na praznom ramu, sve sam dobro izduvao za svaki slucaj. Ploca lezi na srafovima sa donje strane zavarenim, ispod ploce 2 gumice oko 5mm i gore matica.
Nista na ploci ne dodiruje ram. Kartice su gore usrafljene na ram, a ispod na sredini risera stoji viseca sipka i svaki riser ima izolaciju.
Struja je radjena iznova 5x10 novi kabl direktno na glavni ormar. Ostali rigovi sa Al ramovima nista naravno.
Desava se da me pecne struja kad dodirnem ram, jednom i to je to.
Ovde gde sedim imam stolicu od ratana, izvalio sam i na njemu me nekad blago pecne.
U cemu je ovde problem? Jel sam ja pun statickog elektriciteta ili nesto nije dobro sklopljeno?
CItajuci po netu vidim da se cesto desava da ljude pecne struja na kompovima generalno.
34257585201b885dc4089555884dbef2.jpg
4a835e607764ff1baa89499e35f0b8cd.jpg
9687e4cd6ece64b49048f3841c9b066c.jpg

Poslednja izmena:
Staticki elektricitet ako pipnes, isprazni se, i kad pipnes opet nema toga. Ako svaki put pecne, onda ti je rig deo strujnog kola, verovatno preko risera (tj grafike i onog metalnog dela sto naleze na konstrukciju) ili ploce.

Asus prime z270 plus jel koristite za monitor integrisanu grafiku ili mining karte? Ja sam u biosu iskljucio integrisanu, ali da li mogu da je ukljucim htio bih na nju monitor da vezem?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Staticki elektricitet ako pipnes, isprazni se, i kad pipnes opet nema toga. Ako svaki put pecne, onda ti je rig deo strujnog kola, verovatno preko risera (tj grafike i onog metalnog dela sto naleze na konstrukciju) ili ploce.
Vidiš na slikama da je sve odvojeno.
Pecka me struja na sve metalno, čak i ratan često.
Moram uzmeljenje sebi da ugradim. :D
Pomaže da dodirnem na kratko zid pre diranja oko riga

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nije odvojeno, a i rekao sam ti kako nije. Da je odvojeno ne bi imalo struje, izuzev statickog elektriciteta. Odvoji izolacijom grafike od metalne kutije.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znaci ovde ispod da zalepim tipa izolir traku? Nije mi jasno kako na drugim rigovima sa metalnim ramom ne pecka struja?
1fe4a84e9d9ad37e2ed98b3397f4ee7e.jpg

Neko ima/probao Zotac 1080 Amp Extreme na dstmu (default i undervolt+OC)?
Informacija bi baš značila.

sto nece 1060 3gb da kopa ETC? "cannot allocate big buffer for dag".. Isti pagefile kao za ETH..Nije li DAG kod ETC manji nego kod ETH?

Od skoro je bila priča da Win10 (od neke verzije) loaduje nekih par stotina megabajta u VRAM.

Asus prime z270 plus jel koristite za monitor integrisanu grafiku ili mining karte? Ja sam u biosu iskljucio integrisanu, ali da li mogu da je ukljucim htio bih na nju monitor da vezem?

Nema potrebe da koristiš minig karte za prikaz. Integrisana odlično radi. Samo podesi u biosu da signal ide preko nje.

Probao sam sa z270a-pro na jednoj ploci mi rade 6 kartice na drugoj mi rade samo 5 , kako je to moguce?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Imao sam na rigu do danas 4 kartice i radilo je sve ok. danima . Danas su stale 3 karte i osetio se neki miris kao da je nesto izgorelo i konstantovao sam da je izgoreo jedan ulaz na napajanju na koji povezujem risere . Kao da se istopio. Stavio sam kabal u drugi ulaz i od tada mi rade samo tri karte kada stavim cetvrtu nece da digne sistem . Izbaci mi ovo na slici. A sa tri radi bez problema. Ploca je asus Z-270p i ima 4 slota za grafiku.
99da2ae65a94dc4993e9f68a41f0d16a.jpg

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

ja cu napustiti kripto zbog ekstendera. 008s ne valja sa nvidijama, 009 ne radi kad mu se bode molex iz napajanja direkt. 006 svaki treci ide u kantu. Nije sto kosta ali sto vremena oduzima.. Jel moguce da ne postoji krsteno resenje vise

Ja kad vidim ove za molexom povraća mi se.
Malo malo se desi da ne vidi jednu karticu rig, pa dok provališ šta je izgubiš 2h.
Ima li neki jednostavan način da se vidi koja tačno kartica ne radi zbog šugavog risera?

Malo malo se desi da ne vidi jednu karticu rig, pa dok provališ šta je izgubiš 2h.
Ima li neki jednostavan način da se vidi koja tačno kartica ne radi zbog šugavog risera?

Kod mene nije u pitanju molex . Sve sam isproveravao i ispravni su. Jedino ako je napajanje oslabilo. Ne znam zasto se kabal istopio na kome su riseri spojeni. Svasta tu moze da bude problem..

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Samo jedno pitanje....s vremena na vreme se cuje unuar napajanja kako da cakce nesto,jedva cujno,cujem ja jer znam udusu masinu :) kao po neki kvr jako slab da se cuje.\
Zna li neko sta bi moglo biti i trebali da me plasi to?
Napajanje je LC power 1650 mining edition..msm da je sa strane sa koje uvlaci vazduh.

A vazduh i samo napajanje da li je vruce ili ne?

Mozda se pregreva neki deo u napajanju pa cakce....

Poslednja izmena:
To se čuje izgleda na svim LC. Kontam neka plastika ili metal se širi.

ja cu napustiti kripto zbog ekstendera. 008s ne valja sa nvidijama, 009 ne radi kad mu se bode molex iz napajanja direkt. 006 svaki treci ide u kantu. Nije sto kosta ali sto vremena oduzima.. Jel moguce da ne postoji krsteno resenje vise

007, 6-pin. Ubjedljivo najmanji postotak neispravnih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mozes rig od 8 karata da sastavis sa njim. Vrlo tesko

Edit: nisam znao da ima 007 6pin. Znam samo za sata

Ima.
Pustis da kopa pa vidis koja je hladna. Evo malopre sam menjao jedan.
Mnogo je veci problem kad krenu da pucaju driveri zbog risera.

Gumice i traku ces dzaba stavljati jer sam sraf provodi, da ram izdvojis iz GRD treba malo vise truda a iskreno ne znam sto bi to radio.

@Roger
Ne znam za tebe ali ja uzimam od istog lika vec duze vreme, uzimam samo 006 i 95% su 6pin (meni najvise odgovaraju jer sam pravim ova serverska napajanja), od mozda 300 kom imao sam jedan potpuno neispravan i 2 sumnjiva.

@lakosta77
Tope se kablovi jer ljudi kace po 3-4 risera na jednom kablu.
Karta na molex moze da povuce i 70w epa zamisli 3 karte i 200w snage na jednom pisljivom kablicu koji se stavlja na klasicna napajanja.
Kablic nema presek ni 0.5mm2 a vise od 2 ne stavljam ni na svojim kablovima koji su uglavnom 1 ili 0.75mm2 (Zajecar).

@CaptainCrash
Da, cuje se svasta po tim LC, mahom zato sto su u randu sa RaidMaxom. :d

@frenki taguj mi sledeci put pun nik jer nisam na forumu cesto pa mi ne stize notifikacija. Ja uzimam kombinovano 006 6pin i molex oba su 006, molex guram samo iz napajanja a 6pin preko adaptera jer ima 2 zute zice za raziku od molexa. Imam na stanju preko 150 ekstendera ne znam vise najvece mi muke zadaju, sastavim rig za za sat vremena kad radi svaki al kad ih treba menajti poludim a to je cesce mnogo. A vreme je najskuplje

Poslednja izmena:
Meni od 12 komada 006c sa sata na 6pin pola nije valjalo. Uzeh posle 006c sa sata na molex konekcijom i spojih direkt molex sa napajanja i od tada sve radi kako treba. Drugih 6 komada 006c sa sata na 6pin rade odlicno.
Naletela verovatno falicna serija...

S obzirom da se prave na kilo u kini i na alibabi kostaju 3$ komad, nije ni cudo :)

Nazad
Vrh Dno