Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

njima jos nije cena skocila jer ih slabo koriste za mining, a poredjenja radi danas videh u jednoj maloprodaju strix 1060 sa 6 G, cena tricavih 64700 po komadu , pa a li je to normalno ????

pa ima , vidjao sam kod nekoliko njih, ali i za njih je nestasica kao i za vga ;p

mora da se porucuje u napred haha

Aj kad smo vec kod gtx-a , imam 1050 koja mi stoji bezveze , da li moze ista s njom sa da majna i ako neko zna koliko bi se s njom moglo zaradjivati . Znam da je 2gb i da ne moze ETH , interesuje me da li ista moze .. Sad vise ne vredi ni ona prodaj grafu dodaj pa uzmi jos jednu 570-ku kad ih nema a i ako se nadje mogu misliti koja je cena :p

pa na ethashu daje oko 11 mhs , ali ne mozes eth zbog 2gb , ali zato mozes music ubiq, ......i druge derivate ili zeca samo ne znam koliko daje na zecu.

a najbolje da je prodas nekom jer su cene otisle u nebo a neko dete ce lepo da se izigra na njoj ;)

Ja sam gledao svuda po prodavnicama tacno je da je bila u ponudi,nema ih vise nigde ni na kp ni kod nas ni kod komsija i ko zna kad ce ih biti....

Bolje je da uzme h81 pro btc jer ta ploca ima da se kupi svugde....Jeste da ne moze 19 karti ali sta da se radi.

Pa moze Cryptonight algoritme poput Electroneum-a sigurno za Zec-a ne znam iskreno da li moze a imas i Vivo,Gobyte,Crowdcoin probaj i njih oni su ti na Neoscrypt algoritmu.

Hehe da :D igrace GTAV na low :D ako je uopste moguce :D.

Poslednja izmena:
Pa ja je i jesam uzeo kao neki minimum za igranje ali sad mi stoji bezveze , onog momenta kad resim da prosirim rig ona ce mi trebati da racunar opet osposobim za igre , trenutno sam ga pretvorio u navodni rig :p

Sad sam naleteo na neki test gde je lik kaze ovako :

ZCASH WITH EWBF 0.2.0B
MINING PERFORMANCE AND OVERCLOCK
138 Sol’s with stock settings;
155 Sol’s with the following:
Core Boost +190
Memory Boost +280
Power Draw: <50W

Kad ubacim u what to mine 155 sol ispada da bi imao skoro dolar na dan kad odbijem struju a sto znaci da je to nekih 28$ mesecno , tacnije placala bi mi struju kompletne masine sa 2x rx570 sto i nije tako lose .. A koji majmun , imao sam extra plocu i prodam je i uzmem drugu zbog ddr3 i pcie 2.0 i sad imam samo dva slota a stara imala 5 , ne znam koliko bi radilo ali mislim da bi bilo vise nego ovde sa 2 . Kako kazu , posle , nema kajanja :p

E da , pici ova grafa GTA V samo zvizdi , zaboravio sam podesavanja ali u najmanju ruku na medium , 40-50 fps ..

Ima li naznaka kad bi se mogle pojaviti karte i sta mislite da li ce cene biti iole normalnije?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad isplativost padne ispod dolara po karti

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

stojke72-A koji drugi izbor ima?Ploce sa 13 slotova poput h110 nema a nema ni tih sa 19 pci-e slotova...Ne vidim kako ce naci bolju plocu od h81 pro btc.Takvo je stanje sada nema da se bira.

stojke72-A koji drugi izbor ima?Ploce sa 13 slotova poput h110 nema a nema ni tih sa 19 pci-e slotova...Ne vidim kako ce naci bolju plocu od h81 pro btc.Takvo je stanje sada nema da se bira.

nema da ode i kupi odmah, ali nek poruci negde, ima liste cekanja i porudzbina, moze da se dodje na red za 15 do 30 dana ,

isto je i sa karticama, moze da se poruci pa kad stignu, 3-4 nedelje se ceka.a sto se cene tice suska se da cene idu jos gore od nedelje.

pa vec sam rekao 1060 6g danas 64700 pa racunajte u kom pravcu ide ;p

U pravu si ako je strpljiv moze da ceka samo kad sve to stigne ko zna kolike ce cene biti....

Ee imam veoma vazno pitanje koliko je istinito what to mine na telefonu gledao sam koine i naletim na par njih izdvojicu jedan DMD za koji navodno pise da mesecna zarada na njemu sa 3x 1050ti je 240$ ? Je l to realno ili nije s obzirom da ja sa istim grafikama na eth imam nekih 130$?

Послато са LG-H860 G5 уз помоћ Тапатока

Ti shitovi su uglavnom isplativi par dana pa bunar. Moras stalno da gledas i eventualno saltas

Ja sam nahvatao rx 570 270€ po karti narucio pre dva meseca, stizu mi u martu. Neki dan zabodem jednu rx580 za 255€. Ja se ne bih zamajavao sa 1050; kakav ce joj biti resale vrijednost mogu samo zamisliti...

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

dajte preporuku za snadbevaca ekstendera da ima veliki lager. Beli iz mitrovice opasno fula ne valja mu 3 ekstendera na 10, aj sto kosta nego sto vreme oduzima

Ja sam nahvatao rx 570 270€ po karti narucio pre dva meseca, stizu mi u martu. Neki dan zabodem jednu rx580 za 255€. Ja se ne bih zamajavao sa 1050; kakav ce joj biti resale vrijednost mogu samo zamisliti...

Sigurno bolji od 400-500e polarisa...

Rx 480, 470 nebitno da li 4gb ili 8gb, polovne, ne mozes naci, bar kod mene u kraju ispod 300€. Uglavnom je cijena 350-400€. Polovne, stare dvije god bez garancije.

Znaci resale vrijednost im je vrhunska! Ja ti garantujem da cu svoje rx570-580 lagano za 250€ prodavati krajem godine.

Za 1050 to vec ne mogu da tvrdim. Volio bi da me demantujes. [emoji4]

Poslednja izmena:
Lol :D nista lakse nego demantovati te. Resale value se ne gleda sad, za aktuelnu generaciju, kad je cena najvisa u istoriji :D resale value se gleda kad karte prodju svoj zenit i zamene se drugom generacijom. Takodje, toliko je zasicenje da ako pukne majning, polarisi ce da idu po 100e.

Inace, nadji mi polarise po 300e,uzeo bih vise desetina komada. Inace, izasle su u avgustu 2016., te nikako ne mogu da budu stare 2 god i van garancije

Poslednja izmena:
2071f6350cefb64f5cfef62bbba680f0.jpg

Pa i pre ove pomame za kartama rx480 nisi mogao naci ispod 250€. Pricam naravno za oblast gdje ja zivim. Do kraja ove godine nece puci sigurno.

Pa ako podjemo od prwtpostavke da nece puci do kraja godine, resale value za polarise (mada resale value za aktuelnu generaciju nije nesto sto je merodavno) ne postoji jer samo lud covek bi prodao nesto sto ce do kraja godine da donese duplo vise para nego sto mozes da uzmes pri prodaji. E, a kad dodje do toga...videcemo, ali resale value ce biti mizeran.

Poslednja izmena:
Slazem se. Mada, evo ti oglas gore. 8 karti mozes uzeti. Dao bi za 200€ po karti. Pod uslovom ds ne ode sve u k, lova se moze naprsviti sa njima. 1050 je polovna isto para skoro a prepolovljene performanse.

Ako dodje do toga naravno da ce biti mizeran resale vrijednost, ali ne samo za polaris, nego za sve karte i komponente...

To sto ima na sajtu neznaci da imaju.... Kupis osam karti po toj ceni i prodaš ih odma po 350e komad...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

za one koji krenu putem europe da traze kartice,da znaju da nasa carina ume da udari 33% dazbine il u protivnom zaplenjuju robu

Ma to je otislo 10 sekundi po postavljanju,sad samo stoji oglas onako...zaboravio covek da skine. Ili je malo trolovao

Da okacim oglas da prodajem RX 570 za 190 evra,zvalo bi me 100 ljudi za pola sata

Poslednja izmena:
Zvao bi te jedan čovek i dao bi ti 200e za celu količinu :)

Pričao juče sa jednim likom. Kaže da je prodao 96 komada 580 za 2 dana po ceni od 520e.

Sto nije uopste cudno ako postoje ljudi koji za rig 6x580 daju po 4000,5000e koliko se vrte po oglasima...

Ma to je otislo 10 sekundi po postavljanju,sad samo stoji oglas onako...zaboravio covek da skine. Ili je malo trolovao

Da okacim oglas da prodajem RX 570 za 190 evra,zvalo bi me 100 ljudi za pola sata

Oglas nije moj. Trazio si polaris po 300€ u nekom od prethosnih postova; ja ti nadjoh po 220€. [emoji4]

Poslednja izmena:
Vrh Dno