Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

kakva je razlika izmedju risera? Vidim imaju neke verijze 006,008,009 sa 4 ili 6 pinova? koje idu na na RX570/580?

Poslednja izmena:
V006c 6pina

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Kupiš Add2Psu na kp sajtu za oko 800 dinara i to je to. Prodavci će ti objasniti kako da spojiš ako ne googlaš sam.

Na osnovu skromnog iskustva - mozes valjda onaj trik sa spajalicom ( sto se meni ne svidja ni malo), a mozes i neki adapter da nabavis. Valjda je fora da prevaris 24pin kao da je uboden u plocu i za to treba da imas samo dva pina na 24pin-cu spojena, i zato koriste spajalicu. Mozes da guglas paperclip trick psu ili how to connect 2 power supply mining. :)

Adapter je valjda add2psu. Ja sam dobio neki adapter koji mislim da cu moci da koristim za drugo napajanje. Stigao je sa EVGA P2 1000w.

Pozzz

I ja sam uz EVGA dobio detection tool , ubode se na 24-pin , napajanje u struju i napajanje se pali , navodno je za testiranje napajanja , da li to znaci da moze da se korsiti umesto te zice i Add2Psu ?

Ljudi nemojte pisati nesto ako niste sigurni da nesto radi 100% i nemate i licno iskustvo sa necim, to savetovanje sa "valjda" i "navodno" moze samo dovesti do toga da ljudi ostanu bez i ovako preplacene i deficitarne robe, nemojte im jos vise para isterati iz dzepa, to ako neko nesto "moze", ne znaci da su i Pera, Mika i Zika na tom tehnicnom nivou znanja, svako moze da uradi mali servis na svojim kolima, ali ce vecina oterati kod majstora, jer na primer nisu sigurni koje ulje ide u njiov automobil i zbog sitnice mogu da ostanu bez istog i da ih mnogo kosta na kraju, jer su culi da "valjda" i "navodno" ide to i to ulje u njihov tip motora ...

Ne prozivam nikoga, kazem generalno, jer na svakih par strana ima saveta od kojih kod raznih ljudi moze doci do ostecenja opreme, i kod iskusnijih rudara je dolazilo do paljenja opreme prilikom igranja sa dva napajanja, pa cisto da skrenem paznju da manje iskusni ne upadnu u zamku svog i tudjeg neiskustva.

Mozda prilikom IGRANJA dodje do paljenja opreme, ali ako se stave adekvatni adapteri -ne desava se paljenje nikakve opreme. Bar ne zbog adaptera. Imam tih add2psu adaptera na nekoliko masina i ni jedna se do sad nije zapalila, a za taj isti adapter sam ovde saznao od korisnika koji ga takodje koriste bez ikakvih posledica.
Pre ce ostati bez opreme ako kupuju neka jaca napajanja slabijih brendova i kvaliteta i guraju vise kartica , nego dva u kombinaciji ali boljeg kvaliteta koji se sad mogu lakse nabaviti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na koje adaptere tacno mislite, jer imaju dvije varijanteu - plocica ili sa kablovima?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

dajte neki kloner za ssd. Iliti uredjaj koji sadrzaj sa jednog ssd diska prebacuje na drugi hardverskim putem

Jedno pitanje ako je neko raspolozen da odgovori. Kupio sam trecu graficku i napajanje za nju http://www.novicomp.rs/kupi/napajan...um=eponuda&utm_campaign=direct_link&code=9b2e sad je problem kako da ga pokrenem jer mi maticna i prethodne dve graficke rade na drugom napajanju.
Moj rig radi sa 2 napajanja. U drugo napajanje sam uglavio spajalicu. Fora je da se povezu pinovi zelene zice i bilo koje crne. Nakon toga napajanje se pali na onaj taster I/O. Kupio sam i kablove za povezivanje 2 apajanja ali mi to ne radi pouzdano, ne upali se 2. napajanje svaki put. Za mene, spajalica je ok. Procedura je, kad je rig ugašen, prvo upalim to dodatno napajanje na taster, par sekundi potom upalim rig.

I kad zablokira rig ti trci kuci pa pali napajanje add2psu i gotov posao kakvi kablovi za 2 napajanja.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Treba valjda znati i sta sme da se poveze na koje napajanje, neke cake pocetnici ne znaju ...

Za početnike je (za početak) najbolje single rail napajanje, to će ih spasiti dosta muka.

Slaba ( nikakva ponuda grafika) , mogao bih nabaviti ZOTAC GeForce® GTX 1050 Ti OC Edition 4GB , ako neko ima iskustva iz prakse kako rade ove karte i koliko sol/s daju cena im je oko 190 evra/22000 din. Hvala na odgovoru !

Nemoj bacati pare treba ti 18 komada da bi izvukao 200 mhs na etheru

170 sol-a za Zec-a za Eth se ne isplate uopste nije Nvidia naklonjena Ethash algoritmu.

Imas i neke neoscrypt novcice poput Vivo itd. imas na whattomine celu listu.....Kod njih je dobro sto mozes da smanjis potrosnju struje i da zadrzis koliko toliko dobar hash ali sve su to novcici koji nisu stalno u vrhu poput Zec-a,Zen-a,Zcl-a po isplativosti.

Ja da uzimam gtx 1050ti nikako ne bi uzimao manje od 6 komada za pocetak to ti je jedan rig...Njihova mana je da moras praviti par rigova da bi to iole bila ozbiljna cifra za zaradu a za svaki novi rig treba ti maticna napajanje ram procesor a i to mora da se odplati.

Nemoj bacati pare treba ti 18 komada da bi izvukao 200 mhs na etheru

pa izvukao bi malo vise, kako sam video 1050ti daje oko 13.5-14 MHS, ali takodje trose upola manje nego 570

video sam na bitcointalku da neki stavljaju po 18 komada pod linuxom na one asus ploce sa 19 PCIEX slotova

18x13.5= 243

takodje sto se cene tice one bi trebalo da su jeftine relativno , na primer 2 komada 1050ti kao 1.1 570

1050ti micron -samsung daju 15 mhs ja ih koristim znam provereno , vrlo stabilna grafika i hladna barem je kod mene tako slucaj ne prelaze 50c

Послато са LG-H860 G5 уз помоћ Тапатока

Sve je to lepo pod uslovom da stabilno radi iz prve...A i gde imaju da se nabave ploce sa 19 pci-e slotova kod nas?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno