Evo i javno da se zahvalim
Vojkanu na savetima i svesrdnoj pomoci koju mi je dao da resim moj problem . Sto bih ja rekao , da ga nema trebalo bi ga izmisliti
conscript
el se isplati nešto od ovog?
36000 - RX 570 4GB XFX RS Black Edition
37000 - RX 580 4G PowerColor
41000 - RX 580 4GB XFX
42000 - RX 570 4GB Sapphire NITRO+
46000 - RX 580 8G XFX
47000 - RX 580 8GB Nitro+
Znam da je desetak stranica unazad rečeno da je 340e (40k rsd) previše za RX 570 8GB, ali sad je nestašica pa rekoh da se nije nešto promenilo.
Znas kako , bilo bi najbolje da su grafe za dzabe ali prosto ih nema pa ti imas samo dve opcije , ili ces preseci i uleteti u to ili ces odustati vremenom . Ja sam presekao i uleteo , minimalno ali uleteo , ne zalim ni sekunde zbog toga ali moras biti spreman na sve . S jedne strane mozes sedeti i cekati da padnu cene grafa a ko zna kad ce to biti , s druge strane za to vreme mozes kopati i vracati ulozeno dok se jos moze kopati a da vredi . Eto tako ti ja razmisljam , mozda nije pravilno a mozda jeste , nema nazad
Krenuo sam sa mojom masinom i u nju sam uglavio dve grafe , ne moze vise ali nisam morao uzimati CPU , MB , DDR i praviti postolje za rig, to mi je omogucilo minimalno uletanje . Kontam da kad povratim nekih 60% ulozenog da krenem da ulazem dalje u opremu pa dokle stignem tj napravim bas rig a komp da bude za zezanje .. Trenutno mi 2x Sapphire Nitro+ rx570 8gb ( Samsung ) kopaju 57.7mh/s sa potrosnjom od 115w po grafi , imao sam 59mh/s sa 130w po grafi , videcu da to jos malo doteram iako sam i ovako zadovoljan ..
Sve ovo napaja EVGA G3 850w .. Grafe su gore na kompu na malom sklepanom postolju zbog boljeg hladjenja , trenutne temp 48 I 50c sa vent u Afterburneru na 36% .. Temp su bilo 51 I 55c kad sam imao onih 59mh/s , cisto inf ..