Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imam problem sa novim rigom.U pitanju su asus dual gtx 1060 3gbx 5 kom.U Win 10 nikako da mi device manager prepozna petu karticu.Stalno onaj žuti trokutić i kada reinstaliram drajvere.Reinstalirao i win,ali opet isto.Neko ko se možda susretao sa ovim?Ploča je asus prime z270-p,najnoviji bios,sve što treba uradio u biosu,omogućio above 4g,stavio na gen 2 itd.ali opet nema pete kartice.Evo drugi dan se zezam,na bitcointalku šta sam našao ne radi .Ako neko možda zna,bio bih mu zahvalan da mi kaže gdje griješim.

Drugi riser?

Sent from my S6 Edge

Ima li neko od iskusnijih majnera da moze resiti sl problem: Radi se o Claymore majenru, kopam ether. 4 graficke rx 570 sa 1500 strepovima. evga 850 g2 napajanje.

Kada pokrenem majner, nailazim na cudan problem: samo prva graficka (gpu0) reaguje na promjenu kloka u afterburneru, ostale tri drze UVEK isti heshrejt od 27.5 bez obzira koliko mjenjao klokove, voltazu; podesavanja u majneru nista ne pomazu.

Probao sam svaku kartu ponaosob samu u rigu i svaka dostize 30 mhs. Ima li neko resenje? ili sam nesto prevideo?

jedan od iritantijih bagova kleja. Ja ga svaki put resim na drugaciji nacin. Ali jedino 100% resenje su klokovi iz biosa

Ja sam to rijesio sa instalacijom poslednjih drajvera "Adrenaline". Nista ne baguje sve radi super za razliku od CRIMSON drajvera koji mi nije nikako radio...

Poslednja izmena:
Meni sa adrenalin driverom 17.1.1(činii se da je ovaj,nije zadnji)daje isto kao sa blockchain driverom.Originalni biosi na rx 480 4gb.A što se tiče gtx 1060 3gb problem riješen tako što sam disableovao above 4g,instalirao jednu karticu,pa ostale sve zajedno ,a ne kednu po jednu,instalirao drivere za ostalevi sada svih 5 radi.Sve su samsung memorija i na eth idu 22,5 mh.Možda može još,nije mi se dalo provjeravati pošto ga ne kopam sa njima,a oko 1600 sol/s sa 85 pl daju na btg.Ploča z270-p.Ima li neko da gura 8 kartica na njoj,kako se ponaša?

Ja kolko sam puta ugasio-upalio; restartovao komp, tacno da sam imao hdd poludio bih.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Cim to radis, znaci da gubis pare sto rig ne radi. Nisi merodavan zato. Rig ako se gasi/resetuje cesce od jednom nedeljno, nesto ne valja.

Nisi me shvatio. Pri pravljenju-sastavljanju riga sam imao potrebu restartovati cesto komp. Zato smatram da je bolje kupiti ssd.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ljudi sta kazete na ovu masinu sto sam sklopio?

Biostar BTC-250
G3900
6x GTX 1070 Ti
4GB Kingston 2133mhz
Patriot 120GB Burst
Corsair HX 1200w
CHIPAL 60CM PCI-E Riser

Da li ce ovo da valja za Zcash?
Kolko mogu da ocekujem Sols/s.

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Ne valja nista. Rasklapaj to. :smash:

Probao danas adrenalin driver i ne vidi mi AB kartice uopste. Rx580 ne mora patch a rx 480 mora patch. Ali mi AB ne vidi karte, a clayminer pokrenuo kopanje sa 8 mhs po kartici. Nisam imao vremena da se bavim duze pa sam vratio stari blockchain driver.
Da li treba jos nesto uraditi posle instalacije adrenalin drivera?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel se isplati nešto od ovog?

36000 - RX 570 4GB XFX RS Black Edition
37000 - RX 580 4G PowerColor
41000 - RX 580 4GB XFX
42000 - RX 570 4GB Sapphire NITRO+
46000 - RX 580 8G XFX
47000 - RX 580 8GB Nitro+

Znam da je desetak stranica unazad rečeno da je 340e (40k rsd) previše za RX 570 8GB, ali sad je nestašica pa rekoh da se nije nešto promenilo.

Bilo je ironicno. Ocigledno da valja. Doticne 1070ti su trenutno verovatno najbolji all-arounder. Imam 1070 i 1080, ali 1070ti nemam da bih mogao da dajem precizne informacije oko hashrate. Prema citanju tudjih iskustava, trebalo bi da sa 6 kom imas oko 3000 sol/s. Standardna 1070 je odlicna karta za mining, a 1070ti je jos bolja i ima GDDR5 memoriju, pa ako zatreba odlicna je i za ETH.

ajde daj info iz prve ruke
meni 1070 sa PL 70 i mem 650 daju oko 31.5 na ETH
koliko daje 1070ti?

Bilo je ironicno. Ocigledno da valja. Doticne 1070ti su trenutno verovatno najbolji all-arounder. Imam 1070 i 1080, ali 1070ti nemam da bih mogao da dajem precizne informacije oko hashrate. Prema citanju tudjih iskustava, trebalo bi da sa 6 kom imas oko 3000 sol/s. Standardna 1070 je odlicna karta za mining, a 1070ti je jos bolja i ima GDDR5 memoriju, pa ako zatreba odlicna je i za ETH.
Hvala druze.
Javljam utiske ovih dana.

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Evo i javno da se zahvalim Vojkanu na savetima i svesrdnoj pomoci koju mi je dao da resim moj problem . Sto bih ja rekao , da ga nema trebalo bi ga izmisliti :)

conscript

el se isplati nešto od ovog?

36000 - RX 570 4GB XFX RS Black Edition
37000 - RX 580 4G PowerColor
41000 - RX 580 4GB XFX
42000 - RX 570 4GB Sapphire NITRO+
46000 - RX 580 8G XFX
47000 - RX 580 8GB Nitro+

Znam da je desetak stranica unazad rečeno da je 340e (40k rsd) previše za RX 570 8GB, ali sad je nestašica pa rekoh da se nije nešto promenilo.

Znas kako , bilo bi najbolje da su grafe za dzabe ali prosto ih nema pa ti imas samo dve opcije , ili ces preseci i uleteti u to ili ces odustati vremenom . Ja sam presekao i uleteo , minimalno ali uleteo , ne zalim ni sekunde zbog toga ali moras biti spreman na sve . S jedne strane mozes sedeti i cekati da padnu cene grafa a ko zna kad ce to biti , s druge strane za to vreme mozes kopati i vracati ulozeno dok se jos moze kopati a da vredi . Eto tako ti ja razmisljam , mozda nije pravilno a mozda jeste , nema nazad :)

Krenuo sam sa mojom masinom i u nju sam uglavio dve grafe , ne moze vise ali nisam morao uzimati CPU , MB , DDR i praviti postolje za rig, to mi je omogucilo minimalno uletanje . Kontam da kad povratim nekih 60% ulozenog da krenem da ulazem dalje u opremu pa dokle stignem tj napravim bas rig a komp da bude za zezanje .. Trenutno mi 2x Sapphire Nitro+ rx570 8gb ( Samsung ) kopaju 57.7mh/s sa potrosnjom od 115w po grafi , imao sam 59mh/s sa 130w po grafi , videcu da to jos malo doteram iako sam i ovako zadovoljan ..

Sve ovo napaja EVGA G3 850w .. Grafe su gore na kompu na malom sklepanom postolju zbog boljeg hladjenja , trenutne temp 48 I 50c sa vent u Afterburneru na 36% .. Temp su bilo 51 I 55c kad sam imao onih 59mh/s , cisto inf ..

bilo koje krsteno gold 750-850w

EVGA GQ npr

Evga supernova g2 850, 4x rx580 rock stable vec godinu perfektno napajanje prelazi malo budzet ali mozes i dual da kopas ne oseca.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Najbolje RaidMax 1kw gold, može i 5-ta kartica ako ti padne napamet da dokupiš....

Ma gde ste uzeli ta napajanja ako sye ih skoro uzimali. Bas mi treba neko :) g2 naprimer ilo GQ

Ja sam 29.12 uzeo G3 850w preko KP i platio 150e , G2 je bilo za dlaku jeftinije , mislim nekih 145 ili 140e bese tad..

Proveri kod fante, uzeo sam nedavno GQ 750W za 100e, napajanje mi izgleda odlično mada ga nisam još ni upregao. Prvi put se srećem sa evga.
Inače mi cm masterwatt lite ono neko white od 700w tera 4 kartice bez problema. Potrošnja ~600w

GQ je top!!! Aj mi prodaj svoje :) dam to 120 €
Kako da nadjem ovde fantu ?

Nazad
Vrh Dno