Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ako je hynix onda ih treba opet modovat jer je mining bios koji XFX stavlja losiji od ovoga sto mi koristimo, ako je samsung nemas potrebe nista da diras instaliraj drivere i to je to.

Ako je hynix onda ih treba opet modovat jer je mining bios koji XFX stavlja losiji od ovoga sto mi koristimo, ako je samsung nemas potrebe nista da diras instaliraj drivere i to je to.

Imao sam srece, samsung memorija je... Koje drivere stavljam, neke posebne, poslednje ili one majnerske crimson beta? Pustio sam claymore 10.2 sa jednom karticom (bios prebacen na onaj drugi), claymore mi je malo pravio probleme, ali na kraju proradio, baca 29.3 na kloku 1144/2150. Jel to dovoljno ili da ganjam jos?

Poslednja izmena:
Nije to vise sreca, moje xfx 580 hynix opusteno bacaju preko 30,mogu na 31 da ih nategnem. Drugari imaju sa samsungom, nisu bolji, cak suza nijansu losiji

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

I Hynix i Samsung 8gb su dobri. Pisao goldi vise puta da su to drugaciji Hynix-i od onih na 4gb i zato karte bacaju vise.

Sent from my S6 Edge

Sreca imamo costum strapove za hynix 8 GB, inace hynix bi bio los, ali u slucaju kad se stavi costum strap cak je malo i bolji od samsunga 8GB.

Pa, jel treba da modujem ili da ostavljam ovaj bios? Jel dovoljan ovaj klok 1144/2150 ili da stavljam vise da bih izgurao 30mhs?

Pa probaj ***. To zavisi i od strapova, ne samo klokova

Da, hynix od 2000mhz nije isti kao onaj na 1750 fabricki, bar u vecini slucajeva.

Poslednja izmena:
Pa probaj ***. To zavisi i od strapova, ne samo klokova

Da, hynix od 2000mhz nije isti kao onaj na 1750 fabricki, bar u vecini slucajeva.

Pa, probao sam sa ovim org mining biosom i napisao da daje 29.3mhs i pitam iskusnije od sebe da li da modujem taj bios ili da budem zadovoljan sa ovim... Jel da idem na najnoviji driver ili onaj crimson beta?
Zasto mi se biostar 250 ploca ne pali sama kada dodje struja, stavio sam ono u biosu u slucaju da dodje struja power on...

Poslednja izmena:
Gde kupujete evga napajanja, konkretno to GQ 750W, ako može kontakt na pm?
Možete i da mi preporučite par napajanja koja su dovoljna za 4 580 kartice, a da se mogu naći u prodaji kod nas.

Ja sam se vrteo ceo dan, ja mu kroz bios stavim 1070 za gpu i ufleshujem taj bios, upalim karte one na 1202 rade a napon kako on hoce sta god da mu stavim. Dolazio sam u iskusenje da reinstaliram i sistem ali je brisanje drivera pomoglo.

Uninstal drivera sa ddu i ponovo instaliranje mi vraca kontrolu nad kartom ali sada se postavlja drugo pitanje. Kada pustim kroz klajmore vdcc 950 tj oborim napon on automatski override-uje podesavanja iz aftera i cepa na max core sto je u ovom slucaju 1220, memoriju setuje onoliko koliko mu ja dam u afteru (1970) i ventove na 60 i kartice su na 51 stepeni karte su stabilne na 27.7 a napon karti je 0.983 i karte vuku iz zida 767w.
E ja kada odradim sve lepo sa mojim podesavanjima 1100/1970 i skinem voltazu iz aftera na -96 dobijem isti napon 0.983 ali hash pada na 27.4 i kartica se vise greje ode na 55 i moram ventove na 70 da drzim a sada karte vuku iz zida 800w.
Sada moje pitanje je sta se desava sa kartom ako ostavim podesavanje broj 1 (max core i -napon kroz klajmore ) da li joj moze vremenom nesto biti ako je przim na max konstantno ?

Ili mozda uzeti kroz bios setovati max gpu clock na 1100 i kroz klajmore staviti - napon i samo u aftgeru podesavati memoriju i ventove?

Poslednja izmena:
Gde kupujete evga napajanja, konkretno to GQ 750W, ako može kontakt na pm?
Možete i da mi preporučite par napajanja koja su dovoljna za 4 580 kartice, a da se mogu naći u prodaji kod nas.

Pa kod mene gde drugo :)

Jel se nekome dešava da mu se sistem podiže bukvalno 15 minuta nakon svakog restartovanja? Windows logo i onaj krug ispod za Loading.. Imam dva riga, i nvidia i amd, sve ostale komponente su skroz iste, Win 10 updateovan i sve funkcioniše kako treba. Ali me nervira što mu treba toliko vremena svaki put kada ga restartujem zbog ovoga ili onoga..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni je tako bilo kada sam imao jednu msi bez modovanja medju 5 amd sa modovanim biosom :)
Pa se samo resilo :)

lujdu dajte neku preporuku za kablove, mixer je pesisao izgleda. Nesic drug nas dobri je isto previse u obavezama pa je dugo cekanje :)

Momci treba mi savet, spalih pcie 16x slot nemarom kome se desilo zna kako moze da se to uradi... Pitanje je da li je bezbedno sada koristi plocu sa ostaliim slotovima? Za sada sve radi ok bez ikakvih problema :)

Verovatno je bilo puno tema ali ipak da pitam od 1-10 da se oceni ova kartica, imam ponudu da je jeftino pazarim - Asus grafička kartica Radeon RX 580 OC DUAL, 4GB GDDR5, PCI-E 3.0 (DUAL-RX580-O4G)

bjez od duala to je najsiromasnija karta koja postoji. Jednostavno je prejadna, memorija totalno gola

8gb samsung, 1750 strap, 1150-2150, samo 29.8mhs? Jel to ok? Meni nesto malo

Momci, da li je bezbolno praviti mix grafičkih na jednom rigu? Hteo bih da stavim rx 470 ili 480 na rig gde su već 280x i 7950, da li će to da radi normalno? Win 7 64 bit, 4 GB ram, 4 grafe ukupno.
Isto pitanje važi i za kombinaciju rx 380 + 7970, rx 380 + 470/480...
Da li će ta 470/480 da kopa punim potencijalom eth (oko 28, 29h), dok ove matore kopaju recimo zec?

Da se citiram - sve radi k'o zmaj.

Ljudi, imam za mene jednu specificnu situaciju, ali verujem da ce vama biti prosto i vec vidjeno. Naime, napakovao sam jedan rig sa 6 XFX rx580 8gb sa onim dual biosom i bez ikakvog modovanja kartice bacaju 29.5 na onom drugom biosu sa malim overklokom. Na drugom rigu stavlja 6 kartica isti model, kupljene isti dan, prebacim na onaj mining bios i 4 bacaju 29.5 a dve bacaju 25.4mhs. Prvo sam pomislio da sam mozda zaboravio na njima da switchujem bios, medjutim nisam, jer te dve kartice u MSI AB mogu da podizem core klok do 1775 dok ostale 4 koje rade normalno ponudjeno je samo do 1495. Kao da su u pitanju drugi cipovi, npr 570 i 580. Pomislio sam da je mozda pobrkan bios u njima, medjutim kad sam sejvovao biose cini mi se da su identicni... Ima li neko ideju sta moze da bude u pitanju?

Moraš da sačuvaš bios sa te kartice koja daje manje i uporediš sa biosom na ovim drugim karticama. Možda se neko igrao sa njima pre tebe... [emoji6]

Prevideo sam nekako zadnju rečenicu. Proveri memorije da li su iste. Imaš tačnu verziju biosa kada skineš sa atiwinflash pa uporedi da li je 100% isti bios u njima. Ako jeste, onda možeš probati da moduješ sam bios. Ako ni to ne pomogne onda je kartica leš...

Prevideo sam nekako zadnju rečenicu. Proveri memorije da li su iste. Imaš tačnu verziju biosa kada skineš sa atiwinflash pa uporedi da li je 100% isti bios u njima. Ako jeste, onda možeš probati da moduješ sam bios. Ako ni to ne pomogne onda je kartica leš...

Kad sam kucao ono atiflash -i za sve mi je pisao isti bios pn 113-58085SHD1-M80

Tako je jedan moj prijatelj kupio 4 xfx 560 i 3 po def imaju 1750 memoriju, cetvrta 1500.
Kaze covek da je bila zapakovana fabricki.

@lahaine
Uzimaj ako je jeftina. Opusteno rade na 28.5, jednu sam poterao na 29.5 cisto iz radoznalosti i radi vec mesec dana. 90% karti su sa golom memorijom pa se tu ni Asus ne razlikuje.
Ja licno imam brdo Asusa, od 470 mining preko 480 dual pa 570 expedition i strix pa do 580 dual i 580 strix i najmanje sam zadovoljan sa 580 strix 8gb jer sam ih placao previse za tih 1mhs razlike.
Vecina ovde kupuje Sapphire ali sam ja obecao Becky Lao da cu kupovati Asusa a ne znojavi Sapphire. ;)

Poslednja izmena:
Tako je jedan moj prijatelj kupio 4 xfx 560 i 3 po def imaju 1750 memoriju, cetvrta 1500.
Kaze covek da je bila zapakovana fabricki.

@lahaine
Uzimaj ako je jeftina. Opusteno rade na 28.5, jednu sam poterao na 29.5 cisto iz radoznalosti i radi vec mesec dana. 90% karti su sa golom memorijom pa se tu ni Asus ne razlikuje.
Ja licno imam brdo Asusa, od 470 mining preko 480 dual pa 570 expedition i strix pa do 580 dual i 580 strix i najmanje sam zadovoljan sa 580 strix 8gb jer sam ih placao previse za tih 1mhs razlike.
Vecina ovde kupuje Sapphire ali sam ja obecao Becky Lao da cu kupovati Asusa a ne znojavi Sapphire. ;)

Ja sam opisao slicnu situciju, pre dva dana mi je stigla takva kartica :) (sa 29.7).
Sto se tice Asus moZda i probam jedan mli rig da napravim :)

Poceo sam da sastavljam jedan rig sa sapphire 580 8gb. Za sad sam uzeo 2 kartice. Bacaju oko 31mh. Potrosnja iz zida je za te dve 350w ( sa plocom + procesor). Skinuo sam modovani bios i ubacio u iste, ali mi ne spusta napon. Drajveri oni blokchain.Napon sam spustio direktno iz claymora.
E sad, posto imam vec jedan rig sa NVidia gde se podesavanja rade direktno iz AB, ovde sam uradio kako treba ali AB i Trixx ne spustaju napon. Hocu da napravim svoj modovani bios, koji strapovi se kopiraju za srbpolaris za ove karte?
To bih uradio a napon spustio preko claymora jer gledam po netu da ovu potrosnju imaju u dual modu. Napominjem temperature su oko 45C sa fanovima na 50%.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Vrh Dno