Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

A i niko ne ti ne garantuje da ce kartice moci da rade na 0.85v naponu ili kom vec.

Sent from my S6 Edge

Vojo, ne mogu da editujem napon, cekirao sam u AB i restartovo ali nista?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

nemam pojma, čuo sam za takve slučajeve ali se meni nije dešavalo do sada. probaj trixx. ili edit biosa kao gore što sam napisao.

Sto ne stavis u polaris bios editoru napon na sve stejtove 950mv i cclock na tipa 1100,1150mhz

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moj bios, sredio sam ga da ide 31mhs na 1150 i 2050 ali kako da smanjim potrosnju, tu sam tanak :) hvala svima
a615f459c15a03e35c24cf611afeb6d4.jpg

Ocekujes da na tim taktovima imas i nisku potrosnju? To bas dobri primerci mogu, visok je to takt gpu-a.

Koji bi trebao da stavim?

Ne znam kako edituješ bios ali probaj da tu gpu tabelu izmeniš da bude npr ovako

300 750
600 825
700 837
800 850
825 862
850 875
875 887
1100 950

1150 gpu ti ne treba za Samsung na 2050. Vidi onda jel to radi ok pa ako jeste spusti poslednji state sa 950 na 925 ili 900mv. Uglavnom poenta je da su ti svi stejtovi različiti i da svaki od njih pojedinačno bude stabilan.

Trebaš i memory da smanjiš na 900mv.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ne znam kako edituješ bios ali probaj da tu gpu tabelu izmeniš da bude npr ovako

300 750
600 825
700 837
800 850
825 862
850 875
875 887
1100 950

1150 gpu ti ne treba za Samsung na 2050. Vidi onda jel to radi ok pa ako jeste spusti poslednji state sa 950 na 925 ili 900mv. Uglavnom poenta je da su ti svi stejtovi različiti i da svaki od njih pojedinačno bude stabilan.
Da izmenjam direktno u biosu? Meni u pbe 1.6.3 na kloku 1150 brojevi 65284

Poslednja izmena:
To je neki pointer a ti ga prebaci na mv ovako

Pa deluje dosta bolje :) sad isprati jel stabilno pa spusti napon za poslednji stejt još malo ako jeste (a trebalo bi biti)

uzeh za probu 1080 jednu, zezah se 5 minuta, nemam sad vremena, 130-135w 520 sola.. neki okvirni klokovi?

Zar ne postoji nikakav drugi način da se lakše i brže obori napon? Mislim zbog testiranja stabilnosti, ovo modovanje i flešovanje biosa pa svaki put ddu čistka reinstalacija i patchovanje drajvera ubija u pojam i oduzima strašno mnogo vremena.
A i ne kapiram još uvek najbolje kako tabele trebaju da izgledaju za različite kartice i kako to sve funkcioniše oko stejtova. U Srbpolarisu očigledno može da se menja samo poslednji stejt.
Nikad više neću mešati kartice, Afterburner zakon, povučem slajder i ćao. A ne sad učim oko ovih komplikacija... :) A setovanje napona iz majnera baguje samo tako te sam to batalio.
Ne znam kako ne postoji način da se otključa napon u AB, niti zašto je zaključan, kad sve ostalo može i dalje fino da se kontroliše za svaku karticu zasebno, cclock, mclock i fan speed

Poslednja izmena:
Zaboravi da pitam, posle restarta koji je bio danas,AF se upalio ali sam mogao da rucno biram profil za svaku karticu, posto imam jedan rig 4x570 i 1x480, nije hteo sam da podesi profil koji je bio pre restarta

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako znas kako i imas volje sve mozes namestiti u vbiosu pa da lepo i ne instaliras AB.
Ja sam njega zamrzeo jos 2014. i od tada ga izbegavam gde god mogu.

Ako znas kako i imas volje sve mozes namestiti u vbiosu pa da lepo i ne instaliras AB.
Ja sam njega zamrzeo jos 2014. i od tada ga izbegavam gde god mogu.

Imam volju da naucim ali za sada ne znam kako to da napravim, a da ne pokvarim nesto ozbiljno [emoji4] [emoji4]

Ja se izvinjavam ako sam dosadan, ali moram da podelim ovo saznanje sa ljudima, mozda nekom bude korisno a mozda mi i neko objasni sta se tacno desava (mozda radim nesto katastrofalno a nisam toga svestan). Naime, imao sam problem sa XFX 580 8gb kada podesavam napon u AB jer stavljam -200mv i ako prestane mining iz nekog razloga, cela masina zakuca zbog preniskog napona. Onda sam podesavao preko Claymora vddc i koliko god da napisem napon on ne spusta ispod 0.93v. Sad sam upalio AB, namestio napon na -100mv upalio Claymore, ugasio Claymore i AB i opet startovao bat file sa cvddc 870 i daje mi isti hashrate 29.5mhs ali citam u GPUZ napon 0.81v i sad mi je potrosnja 680w iz zida sa 6 kartica a najbolje sto sam bio uspeo preko AB na -200mv napon mi je bilo oko 780w. Za sada oba riga stabilno rade pola sata. Nista mi nije jasno...

Cesta pojava je to... I klokovi nekad mogu tako da se srede.
Inace, najlakse ti je bilo da flesujes bios sa rudarskim klokom, recimo 1130 2200,sam bi srbpolaris smanjio V oko 1v,tu cepis jos - 100 iz AB i cao. Sumnjam da ce raditi ceo rig stabilno sa 0.81v...

Poslednja izmena:
Claymore ti setuje napon kada se pokrene miner, on ne spusta napon u 2d rezimu kartice, a AB spusta napone kada je 2d rezim kartice i mnogim karticama je prenizak napon u 2d rezimu i zato zakucava sistem, dok u loadu i 3d rezimu to nije problem. To je odgovor na taj tvoj problem.

Claymore ti setuje napon kada se pokrene miner, on ne spusta napon u 2d rezimu kartice, a AB spusta napone kada je 2d rezim kartice i mnogim karticama je prenizak napon u 2d rezimu i zato zakucava sistem, dok u loadu i 3d rezimu to nije problem. To je odgovor na taj tvoj problem.
Znam to, i pisao sam, ali to nije odgovor na moje pitanje posto Claymore ne spusta napon za npr 100mv vec gadja zadati napon od 860mv a do sada nije hteo da mi spusti ispod 0.930 a sad ga je spustio skroz do 0.81. Evo, radi savrseno vec 10 sati i ako ne moram da cackam bios, ja ne bih...

Meni sa komandom -cvddc 900 postavi 0.88v na 570 Asus kartama, verovatno je od karte do karte to.

Poslednja izmena:
Jel kopa neko equihash sa XFX rx 580 8gb? Jel se zna koji je ocekivani hashrate i potrosnja iz zida? Koje su inace za 580 8gb?

Ima li ko strapove ili bios za Sapphire RX580 8GB Nitro+ Special Edition Samsung memorija....

Da li neko zna prodavnicu za GPU u Temisvaru, trebam poslom da skoknem pa da pazarim neku :)

Vrh Dno