Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Koga interesuje, moja saga sa karticama XFX rs580 8gb se resila sama od sebe ne znam ni sam kako. Imao sam one dve kartice koje daju oko 25mhs na onom mining biosu i koje u MSI AB imaju vecu skalu za pomeranje core i memory clocka (kao da su drugi cipovi) sada daju 29mhs najnormalnije. Buduci da nisam ekspert, u AB sam bio stavio napon na -180 zbog potrsnje i temp i sledeci put kad sam restartovao, naravno cim se upali AB komp zakuca zbog preniskih napona (nisam znao), nakon par reseta, usao u onaj neki recovery mode uradio neki auto repair i sledeci put kad sam startovao miner, kartice kopaju 29mhs i u AB identicno izgledaju kao i ostale. Zna li neko da objasni u cemu je fora?
Pored toga, kako tacno resavate taj problem sa preniskim naponom?
Da li da stavljam da se AB ne pali automatski sa win?
Da li mozda da stavim u startup bat claymore a da preko nekih startup delayer ubacim da se msi upali nakon par minuta kad kartice vec krenu da kopaju?
Da li vredi da probam one metode u MSI AB sa 2d i 3d profile (mada nesto i ne mogu da nadjem tu opciju na svom AB)?
Jel ok settings 29.2 mhs core 1140, mem 2150, fan 55% temp oko 60 stepeni u kucnoj prostoriji?
Unapred hvala

Poslednja izmena:
Koga interesuje, moja saga sa karticama XFX rs580 8gb se resila sama od sebe ne znam ni sam kako. Imao sam one dve kartice koje daju oko 25mhs na onom mining biosu i koje u MSI AB imaju vecu skalu za pomeranje core i memory clocka (kao da su drugi cipovi) sada daju 29mhs najnormalnije. Buduci da nisam ekspert, u AB sam bio stavio napon na -180 zbog potrsnje i temp i sledeci put kad sam restartovao, naravno cim se upali AB komp zakuca zbog preniskih napona (nisam znao), nakon par reseta, usao u onaj neki recovery mode uradio neki auto repair i sledeci put kad sam startovao miner, kartice kopaju 29mhs i u AB identicno izgledaju kao i ostale. Zna li neko da objasni u cemu je fora?
Pored toga, kako tacno resavate taj problem sa preniskim naponom?
Da li da stavljam da se AB ne pali automatski sa win?
Da li mozda da stavim u startup bat claymore a da preko nekih startup delayer ubacim da se msi upali nakon par minuta kad kartice vec krenu da kopaju?
Da li vredi da probam one metode u MSI AB sa 2d i 3d profile (mada nesto i ne mogu da nadjem tu opciju na svom AB)?
Jel ok settings 29.2 mhs core 1140, mem 2150, fan 55% temp oko 60 stepeni u kucnoj prostoriji?
Unapred hvala
Koja ti je porosnja iz zida i za koliko kartica?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Koja ti je porosnja iz zida i za koliko kartica?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo, sad sam proverio, vuce iz zida 780w pri klokovima -200 voltage (oko 880-900mv po kartici), 1150 core, 2160 mem, fan 59, temp oko 55 stepeni u ne preterano hladnoj prostoriji... U pitanju su XFX rx 580 8gb OC+, samsung memorija, prebacen switch na mining bios...

Zaboravih da kazem da imam 6 kartica...
Sad kad pogledam, ja sam stavljao raidmax 1.200w na ovaj rig a lagano sam mogao da stavim i onaj od 1.000w. Uzecu verovatno jos 6 kartica da napravim jos jedan rig, da li da idem na ovu varijantu raidmax RX-1000AE-B Modular 80PLUS GOLD. Nije da skrtarim, ali fora je sto ima 3 godine garancije za razliku od onog 1.200w koje ima samo 2 godine a i napajanje valjda najefikasnije radi na nekih 75%? Ili zestoko gresim i nikako ne treba da uzmem to napajanje?

E blizu je i moje pitanje za iskusnije.
Jel moze da se stavi Napajanje 1000W EVGA G2 SuperNOVA (ima za 6gpu-a) na 6kom rx570 4gb sa undervoltage-om ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

I samo solo kopanje.

Sent from my S6 Edge

Da li moze da se kopa, radi vezbe, sa nekim budjavim laptopom, sa integrusom?

Hvala

Radi vezbe odradi malo sklekova. :) Batali laptop i mining.

Sent from my S6 Edge

Kako da namestim neki prekidac da moze normalno da se pali rig bes srafcigera :D sta da kupim?Danas je nestalo struje pa se nije sam upalio a kad nisam kuci da bide lakse da ga neko pokrene.Ima li opcija u biosu?Maticna h110 d3a.

Mora da ima opcija u biosu, napisace neko ko ima tu plocu, a imas na KP power switch on/off dugme 100 dinara

Sent from my iPhone using Tapatalk

To se podrazumeva, kolko sam ja razumeo njemu je ta opcija ukljucena ali mu se rig nije upalio.

Ljudi, ponovo imam probleme sa ova dva riga XFX 580 8gb. Dok sam klok kontrolisao preko MSI AB sve je radilo ekstra, samo imam problem sto ako iz nekog razloga prestane da kopa (net ili neko drugo bagovanje) rig momentalno zakuca jer naponi odu prenisko (u AB drzim -200mv i tako stabilno i hladno radi). Kad sam preko claymore-a i vddc uzeo da kontrolisem klokove, napon nece da ide ispod 0.933v i bas mi brljavi masina. Cak je poceo i da nece da mi pokrene miner i da beskonacno stoji u onom pocetnom stanju kad samo pobroji kartice i ne ide dalje. U pitanju je claymore 10.2, onda upalim claymore 10.1 i on krene da radi i opet nakon nekog vremena upali watchdog za prvu karticu onaj opencl i posle nece da upali ni taj miner... Bas sam zbunjen. Sta da radim?

Poslednja izmena:
Poslaces lap top u vecna lovista za dva meseca a iskopaces 2-3$

Razumem. A kako bi bilo recimo 8800gt imam novu, nekoriscenu? I prastari komp sa pentium 805, 2gb mb ddr2. Ovo mi je rasklopljeno..Cilj mi je da se vezbam malo pre nego sto uletim lovu za ozbiljni hardver

Sta tu ima da se vezba, kad jednom postavis kako treba posle radi bez cackanja.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Sta tu ima da se vezba, kad jednom postavis kako treba posle radi bez cackanja.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Evo zasto. Sad sam hteo da izmenim komentar, ali ima neki bug koji odmah brishe isti..

Hocu da kazem za nubove je sigurnije da vezbaju malo.Znaci uz teoriju i praksa.

Covek ti kaze da nema sta da se vezba tu, jednostavno podesis i kada nadjes stabilno to je to.

ali nema sta da vezba sa 8800 gt

sa njom ne moze ni da pokrene miner pa nema sta ni da se vezba...

Razumem. A kako bi bilo recimo 8800gt imam novu, nekoriscenu? I prastari komp sa pentium 805, 2gb mb ddr2. Ovo mi je rasklopljeno..Cilj mi je da se vezbam malo pre nego sto uletim lovu za ozbiljni hardver

Ne znam ko te lagao da moze da se kopa sa bilo cime ..za kopanje trebaju ti dobre graficke kartice izasle u zadnjih par godina..ta grafika ima 512 mb memorije i sa njom ne mozes ni da pokrenes majner ..vecina algoritama trazi minimum 3 gb memorije na grafickoj

Imam rx 580 4g samsung mem, stavio sam ubermix i rade mi na 30-31mhs na etheru, cclock 1150 i mem 2050, stavio u AB podesavanjima sam otkljucao voltage control ali i monitoring ali mi pise 0mv te u gpuz pise 1.03V, prema gpuz trosi mi svaka oko 120w, da li moze neki savet ili tutorijal oko optimizacije :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Stevo aj te pitam nesto. Interesuje me o cemu ti razmisljas tj. koji je to rezim razmisljanja kada pises istu poruku u dve teme? Dal se zapitas dal je uredu to sto radis?

I da mesecima kopas sa tim laptopm neces dobiti par dinara.

Pre cu dobiti odgovor, a mislio sam da sam fulao temu pa sam prebacio u softver, nemam opciju brisanja na tapatalk :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kupujem miner i jedan od izbora kupovine je AntMiner S9 14 TH/s.
Potrebna mi je pomoc posto sam novi u rudarenju.
Da li je to dobra kupovina ili za iznos do 4000 eura postoji bolji izbor?

Ima li neko resenje za ove moje XFX 580 8gb samsung memorija?
Claymore preko vddc nece da spusti ispod 0.935 napon a preko AB mi spusta na 0.86 stabilno ali zakuca svaki put kad prestane mining zbog preniskih napona...
Razlika nije mala, oko 10w po kartici i temp...

Edit biosa odnosno powerplay tabele u njemu

Vrh Dno