Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja sam imao slican problem sa istom plocom, nije bacao sliku kada pokrenem rig... vga na hdmi nakaci na monitor a HDMI sibni direktno u HDMI ulaz na grafiku koja ti je zabodena na x16 PCIE slot, meni je to resilo problem

Prikači monitor na VGA port na matičnoj. Ako ne prikaže sliku, izvadi batetijicu da bi restartovao podesavanja,pa ukljuci rig. Zatim u podesavanjima stavi da ti integrisana bude primarna za davanje slike.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Kazi mi samo lad vratim bateriju sta radim,prikacim vga na ploci ili hdmi na grafici ?

Kod kućišta za bateriju imaš kvačicu koju pritisneš i baterija se podigne,onda je izvadiš i pričekaš par minuta,zatim vratiš baterijicu i prikačiš monitor na vga port.Kad pokreneš ploču trebalo bi da ti prikaže sliku.Što se tiče podešavanja za integrisanu, to podepavaš u biosu.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Uspeo da pokrenem hvala svima....
Sad imam drugi problem :)
Na tastaturi ne reaguje ni f9,f12,del....
Ne mogu da udjem u bios i ne mogu nista pise samo

reboot and select proper boot device or insert boot media...........

E sad imam usb uboden u maticnu sa win10 i bilo koje dugme da stisnem ne desava se nista.Da nije mozda hdd u pogresnom mestu?Posto imam 4 porta

Da li neko ima Vegu 56 ili 64 i jel se ta djunta isplati uzimati?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Moj drug je naručio Gigabyte VEGA 56, očekuje da mining-uje Monero sa 1900 H/s, ako sam ga dobro razumeo, pošto ja još nisam u ovome...

Poslednja izmena:
Da li bi se isplatilo kupiti MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G, 8GB GDDR5X (V336-001R) za 595€?

Niko ziv na lageru nema Biostar BT250 i btc+ ploce...
Kakva je ova Asrock H110 PRO BTC+ ? Ima li je neko i kako sljaka sa 6 grafika?

Ja imam, radi sve uredno, iz prvog puta sve funkcionise.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li bi se isplatilo kupiti MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G, 8GB GDDR5X (V336-001R) za 595€?

Ili bi bilo bolje uzeti dve SAPPHIRE Nitro+ Radeon RX 580 4GD5 (1411MHz), 4GB GDDR5 za 280€ po komadu?

Bojim se da ne zastari prebrzo pošto ima 4GB?
Da li je potrebno kakvo napredno podešavanje te Radeon kartice?

Ja imam, radi sve uredno, iz prvog puta sve funkcionise.

Nemaju ni nju na stanju... Jedino Gigabyte H110- D3A, tako da ću onda uzeti nju, vidim da je većuna zadovoljna ovom plojkom...
U svakom slučaju hvala ti

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

sta koristite za edit biosa polaris ili srbpolaris? Namestim srb polarisom samo edit strapa a frekvecnije preko majnera, posle toga editujem vec editovani bios (samo strapovi) i ubacim custom frekvecnije, kad mi on zadaje kartama mesto 1100 gpu na 1300??! Posle forsujem preko majnera 1100 mhz gpu ali ne dobijam 30.2 vec 29.7 mhs. Nikad kraja problemima taman kad mislis da je gotovo. Onda prva karta mi ima napon 0.94 a sve ostale 0.87, sve isti biosi iste karte...

Poslednja izmena:
Drugačiji napon ima, jer ima drugaciji GPU i offset je drugačiji. Preko SRBpolarisa moze lepo da se namesti karta, a ako napon ne moze, njega stelujes iz AB-a. Novi ide do -200mv, taman.

Sent from my S6 Edge

ma tog novog sto moze -200 mozes macku o rep okaciti, nicemu ne sluzi. Ustelovao sam karte na kraju preko biosa samo edit strapa, a preko majnera frekvecija a napon preko majnera i AB. Ovom metodom sve karte isti napon imaju. Ukupna potrosnja riga 740w 6 komada. Interesantno svaka karta drugacije ide. 480 nitro+ 4gb elpida (znaci maltene iste karte kao ove 580 nitro+ 4gb elpida) ne mogu tako jer se desava fenomen da samo prva karta baca full hash a ostale kao stok iako su na zadatim frekvencijama, a ponovno pokretanje majnera daje full hash na sve karte. Kod nje moraju frekvecije preko biosa. Cirkus stvarno sa ovim AMD-om, ali vredi trud karte su bruka.

Imam plocu Gigabyte H110- D3A i 6x Zotac 1070,RAM je 8 GB Crucial...e sad...
citam za neka podesavanja u biosu,za ovo,za drajvere...treba li ja nesto da uradim jer konacno sam slobodan i mogu za vikend da se posvetim instalaciji win 10 i pakovanju potrebnih programcica i konacno svecana premijera-proba kopanja :)

Da li ja treba da nabavljam neke posebne drajvere za graficke,da li treba da instaliram one sa diska sto sam dobio,mada to tesko jer nemam rezac :-D ili da ne diram nista vec samo krenem?

Poslednja izmena od urednika:
Tema je hardver a ne svi problemi sa kripto koje imam. Cexu i walletima nije mesto ovde.

ma tog novog sto moze -200 mozes macku o rep okaciti, nicemu ne sluzi. Ustelovao sam karte na kraju preko biosa samo edit strapa, a preko majnera frekvecija a napon preko majnera i AB. Ovom metodom sve karte isti napon imaju. Ukupna potrosnja riga 740w 6 komada. Interesantno svaka karta drugacije ide. 480 nitro+ 4gb elpida (znaci maltene iste karte kao ove 580 nitro+ 4gb elpida) ne mogu tako jer se desava fenomen da samo prva karta baca full hash a ostale kao stok iako su na zadatim frekvencijama, a ponovno pokretanje majnera daje full hash na sve karte. Kod nje moraju frekvecije preko biosa. Cirkus stvarno sa ovim AMD-om, ali vredi trud karte su bruka.

Jel možeš da podeliš taj bios za 480 nitro+ elpida?
Imam te karte sku 11260-02 i samo sa promenom strapa ide max na 1850 i daje jedva oko 27,5....
Sve ostalo odmah puca drajver...

Poslednja izmena:

Kako imate 740w ukupno potrosnja za 6 x480gpu.
Meni 4x480 4gb nitro i 2x570 4gb strix trose 850-860w od wall-a.
Koristim 2 napajanja.
Kako su ti w u gpuz. Kod mene varira od 70w do 79.
Odprilika ovako. Jel mogu videti tvoje w u gpuz. Hvala puno.
dddaf0adc9958d7e77acfa9e61e42bda.jpg

Mora napon jedva preko 0.8v da ti bude za tu potrošnju. I solo eth i makar gold psu

E sad je pitanje dal ce raditi karte na tako niskom naponu, nek hoce neke nece 0.8 je prenisko

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na 0.8v hoce da puknu i nakon 3 dana ali zavisi i od gpu takta ako se ide ispod 1100 onda i postoji neka mogucnost ali opet dobri primjerci kartica.

И то сам ја мислио, мени само једна карта ради на 69w u gpuz. А све остало нагоре. Ако смалим напон карте пуцају. Оно и овако зна неки пут да се рестартује и да пуцају. А ја користим g750m и g650m мислим да и тоа што је bronze и то што су две напајања.
Разлика је 100w али то је то.

afd26f4c82eae975b69111bc14aedc27.jpg

67d05075861f63b904a6d5a34698f6bc.jpg

Morao sam jutros malo pojacati napon, otud 780w

@dboj saljem

Nitro 580 se odlicno spuštaju sto se napona tice. Dve mi rade na 0.85v na 1100, a mogu i nize ja mislim

Sent from my S6 Edge

Ma nitroi ubijaju, verovatno mogu memoriju na 2150 jer je samsung ali dok kopa dual dobro je i ovako.
[video]http://i.gyazo.com/08dc2f4397e43ecb67cc0d3570db1987.mp4[/video]

Poslednja izmena:
I Hynix 8gb ide na 2150 i preko. Ovi moji primerci idu na 2250, ludacke memorije, ali ne silim ih, na 2150 rade s pola gasa. Meni ubedljivo najjaca karta.

Sent from my S6 Edge

Vrh Dno