Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ja skinuo jutros 4.4.0 oficial ali kod mene i dalje nece napon

Cim na netu to niko ne bude pitao bar 3 dana :) u prevodu, ni referentnih nema dovoljno.

Isto napajanje. Samo LC lepi nalepnicu preko njega.
Jel moze neko da napise iskustva sa XFX 570 4gb kartama, koja podesavanja koristite, biose, koja memorija je na njima, koja je potrosnja?

Hvala.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam namestao dva riga sa tim kartama, mem nije hladjena, bila je elpida, cini mi se 1130 1900, 0.925mV, oko 28 su bacale

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Ja sam namestao dva riga sa tim kartama, mem nije hladjena, bila je elpida, cini mi se 1130 1900, 0.925mV, oko 28 su bacale

Hvala

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poštovanje,
uzeja bih 2 kom, e sad, koja od niže navedenih, razlika u cijeni zanemariva:

Sapphire RX 580 Nitro+, 8GB GDDR5
XFX AMD RADEON RX 580 GTS 8GB XXX Ed. OC 1366 Mhz GDDR5 8GB

Thanks!

Sapphire RX 580 8GB GDDR5 NITRO+ i ista ova karta samo OC varijanta, ima li ih ko i koliko bacaju na ETH-u?

Koja ploca je trenutno najisplativija za 8 grafika. Mozda Biostar TB250-BTC+ ?
Mislio sam uzeti jos jedan rig sa 8x 1070.
Od napajanja 2x Evga 750 p2 (ili nesto drugo, mozda jedno evga 1600 p2, ali koliko sam vidio skuplja varijanta...)
Ram ddr3 ili ddr4 ? Zavisi mi to od ploce, ima li neka za 8 grafika sa ddr3, jer vjerujem da u miningu nema razlike u dd3/4 ?
Neki polovan ssd od 128gb.

Cpu, isto mi od ploce zavisi....

Ima li neko preporuku ?

Poslednja izmena:
ok je ploca. Napajanje je i previse ako kopas eth ali ako pokrenes neki drugi coin racunaj da u zavisnosti od jacine kopanja koju odredis karta moze povuci i 200w. Optimalna potrosnja eth i slicnih algoa je 100-110w, zec, lyra i slicni algoi 140-170w. nazalost 1070ti se nije proslavila sa potrosnjom koliko sam mislio, jos uvek je cackam pa cemo videti.

Poslednja izmena:
ok je ploca. Napajanje je i previse ako kopas eth ali ako pokrenes neki drugi coin racunaj da u zavisnosti od jacine kopanja koju odredis karta moze povuci i 200w. Optimalna potrosnja eth i slicnih algoa je 100-110w, zec, lyra i slicni algoi 140-170w. nazalost 1070ti se nije proslavila sa potrosnjom koliko sam mislio, jos uvek je cackam pa cemo videti.

Ma da Zec, Zen. Imam vec tri riga. Na Zecu 6x 1070 sa komplet sistemom mi vuce okruglo 1000w.

Tako da racunam da bi 8 karti vuklo 1300w. Zbog toga milsim da bi 2x750w bilo optimalno.

Zanima me sta znaci u ploci ovo gen 1, 2, 3. Ploca Biostar TB85
Postavljeno je na Gen 1 . U nekim temama vidim, neko preporucuje, gen 2, neko gen 3. Od cega to zavisi ?

I da, koji CPU mi preporucuje za ovu plocu onda ?

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo G4400, pazi sta uzimas posto dosta procesora koji idu na obicnu tb250 btc ne mogu na ovu.

Edit: ja pricam o TB250-BTC+

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo G4400, pazi sta uzimas posto dosta procesora koji idu na obicnu tb250 btc ne mogu na ovu.

Edit: ja pricam o TB250-BTC+

Hvala vam @Posion @MarkoZ
Vidio sam da youtube mineri uglavnom furaju taj G4400.

Kod mene je sada G1820 Celeron
I vezano za RAM, je li dovoljno 4GB za 8 grafulja ?

Ma da Zec, Zen. Imam vec tri riga. Na Zecu 6x 1070 sa komplet sistemom mi vuce okruglo 1000w.

Tako da racunam da bi 8 karti vuklo 1300w. Zbog toga milsim da bi 2x750w bilo optimalno.

Zanima me sta znaci u ploci ovo gen 1, 2, 3. Ploca Biostar TB85
Postavljeno je na Gen 1 . U nekim temama vidim, neko preporucuje, gen 2, neko gen 3. Od cega to zavisi ?

I da, koji CPU mi preporucuje za ovu plocu onda ?
Budi vrlo oprezan, ako ti je potrosnja 1300w a imas dva napajanja 1500w ukupne snage, nije lako podjednako ih opteretiti. Bolje idi na 2x850w

Budi vrlo oprezan, ako ti je potrosnja 1300w a imas dva napajanja 1500w ukupne snage, nije lako podjednako ih opteretiti. Bolje idi na 2x850w

4 grafike po napajanju ne bi trebale vise od 650w, ali i ostale komponente dodaju mozda jos 100w. Tako da, u pravu si, maximum skoro dodje....

Ili odmah da roknem Evga 1600 p2 i zavrsim posao ?

I, moze li mi neko odgovoriti ovo za Gen 1,2,3 u BIOSU znacenje ?

Poslednja izmena:
Porucio sam 12x Sapphire Rx580 Nitro+ kartica... Da li da se upustam u avanturu pravljenja jednog riga od 12 grafika ili da idem na standardnih 2x 6 komada? Izadje ni 200 ojra jeftinija ova prva varijanta, a ploce koje mogu da biram za to su:
Biostar TB250-BTC PRO
Asrock H110 PRO BTC+
Ima li neko preporuku za neku od ovih ploca ili mozda nesto trece...
Sta je prakticnije praviti od ove 2 varijante?

Posle dve godine rudarenja i pauze od dve ipo godine želim da se oprobam ponoovo. Pratio sam dešavanja manje više stalno, ali harveru nisam posvetio toliku pažnju koliko ostalim temama na forumu. Neki su napustili, neki blokirani, neki samo prate, a ima i novih. Da skratim priču, konfiguracija je sledeća:

MB: Asus Prime H270 Plus
CPU: Intel Celeron Dual-Core G3900, 2.8GHz
RAM: DDR4 4GB 2400MHz Kingston Fury Black
Napajanje: Raidmax RX-1200AE-B Modular 80PLUS GOLD
SSD: SATA3 120GB Silicon Power Slim
Extender: USB 3.0 PCI Express 1x to16 Riser Card Adapter

Na ovu kofiguraciju imam mogućnost da postavim 3 različita seta grafičkih. U pitanju su:
- Asus EX-RX570-O4G
- Asus ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING
- Msi RX570-4G-GAMING

Naravno, plan je postaviti 6xGPU, da to može naravno da radi a da ne pravi problema. Koliko vidim, na 4 pcie se kače svih 6 karti, tako da se na četiri patrljka kače dve karte preko adaptera. Čitanjem sam video da je samsung memoriju gotovo nemoguće naći na ovim kartama, ali dobro, ne može sve idealno da bude. Imam par pitanja, i bio bih zahvalan ako bih mogao dobiti odgovore.
1. Da li je konfiguracija dobra, a ako nije šta treba menjati?
2. Za koje grafičke se opredeliti?
3. Win7 ili Win10?
4. Da li je potrebno stavljati molekse na risere?
5. Da li je potrebno modovanje bios-a ove ploče zbog 6 grafičkih?
6. Kolika brzina može da se očekuje na ETH, možda oko 170mhs?
7. Da li sam nešto propustio da pitam? :)

1.Dobra je, jedino sto ja ne volim taj Raidmax, mislim da je daleko ispod konkurencije.
2.570ke, vecina su ok, ja furam sve Asus i zadovoljan sam, mada ima i drugacijih misljenja
3.10
4.Ako imaju fabricki molexe onda mora inace riser ne radi, ako uzmes one sa 6pin onda mora 6pin
5.Mislim da ne, mozda ces morati da update biosa ali ostalo ne.
6.Ovi Asusi mogu po 28-29mhs zavisno od podesavanja, za msi ne znam, sa 3 karte oko 82-87mhs, 170 mozda sa 6 kom
7.Vrlo verovatno

Evo ja sam se vratio posle 2-3 godine, sto ne bi mogao i ti.

Hvala @StainlessFrenky na odgovorima. :)
Da li još neko ima iskustva sa ovim karticama?

Imam MSI rx570 GamingX 4gb bacaju oko 29MH/s na ETHu. Podešavanja 1120/2020 0.9 mV. Kopiran strap od 1500.

Asus ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING video sam kod prijatelja isto baca oko 29MH/S.

ko ima iskustva sa ventlatorima ako moze pomoc. Radi se o kartici upravo izvadjenoj iz kutije novoj, 1060 Gaming X 6gb. Jedan od dva ventilatora je malo zakrzljao i nema "snage" da se pokrene, tj koci ga nesto, ja cim ga malo rukom dohvatim i poguram on nastavi da se vrtim brzinom koja mu je zadata. Kako najjednostavnije da resim ovo? Nisam nikada rasklapao ventilatore

Porucio sam 12x Sapphire Rx580 Nitro+ kartica... Da li da se upustam u avanturu pravljenja jednog riga od 12 grafika ili da idem na standardnih 2x 6 komada? Izadje ni 200 ojra jeftinija ova prva varijanta, a ploce koje mogu da biram za to su:
Biostar TB250-BTC PRO
Asrock H110 PRO BTC+
Ima li neko preporuku za neku od ovih ploca ili mozda nesto trece...
Sta je prakticnije praviti od ove 2 varijante?

Iskreno mislim da je prakticnije imati 2 riga, posebno ukoliko nemas neku rezervnu komponentu. U slucaju da ti bilo sta otkaze, ceo taj rig ti stoji dok ti ne ukapiras koja kartica ne radi ili je mem ili nesto trece.. Inace, imas 2 riga, jedan radi, ti gledas sta ne radi na drugom.. Ipak 200e je 200e..

ko ima iskustva sa ventlatorima ako moze pomoc. Radi se o kartici upravo izvadjenoj iz kutije novoj, 1060 Gaming X 6gb. Jedan od dva ventilatora je malo zakrzljao i nema "snage" da se pokrene, tj koci ga nesto, ja cim ga malo rukom dohvatim i poguram on nastavi da se vrtim brzinom koja mu je zadata. Kako najjednostavnije da resim ovo? Nisam nikada rasklapao ventilatore

Najjednostavnije je da reklamiraš karticu...

to znam :) mislio sam na varijantu popravke

Iskreno mislim da je prakticnije imati 2 riga, posebno ukoliko nemas neku rezervnu komponentu. U slucaju da ti bilo sta otkaze, ceo taj rig ti stoji dok ti ne ukapiras koja kartica ne radi ili je mem ili nesto trece.. Inace, imas 2 riga, jedan radi, ti gledas sta ne radi na drugom.. Ipak 200e je 200e..
200 evra uštede mi ne znači ništa, ako ću se kasnije zezati sa rigom ako se nešto desi što ti kažeš.
Hvala na savetu.
Samo da nisam pogrešio sa Sapphire Nitro + karticama, dosta njih ih hvali, a čujem da ima i onih kojima se nisu pokazale dobre.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Jel ima neko Biostar TB250-BTC+ sa Celeronom G3900 ili G3930? Na sajtu u podrzanim procesorima uopste nema Celerona, cudno mi da ne podrzava.
Da li je dovoljno 2x EVGA 750W za 8x Sapphire Nitro+ RX580 8GB?

bolje 2x 850 uzmi
U stvari još bolje je to na 2 riga al to je neka druga priča

Jel ima neko Biostar TB250-BTC+ sa Celeronom G3900 ili G3930? Na sajtu u podrzanim procesorima uopste nema Celerona, cudno mi da ne podrzava.
Da li je dovoljno 2x EVGA 750W za 8x Sapphire Nitro+ RX580 8GB?

Radi G3900 na TB250BTC+, ja koristim bez problema.

Neki tip gde naci SAPPHIRE RX 580 8GB GDDR5 NITRO+ Special ili nesto u tom rangu?
Na poruke na KP pojedini ni da se udostoje da odgovore, a pojedini odogovaraju sa nvidia 1050 cenama - i sve to na aktivnim oglasima...

Poslednja izmena:
Vrh Dno