Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ma ne da je mnogo nego suludo. Ja ceo rig sa 120mhs sastavio za 1550e

pa pisao sam 10 puta.. :) raspravljao se neki dan sa abacusom jer sam rekao 1450 a izasao me 1550. 8 x 1050ti gigabyte G1 6pin, kupio sam ga u sred isplativosti od 6e po karti sto je najgore.. al dok mi je stiglo sve dok sam sastavio vratilo se na 2e po jacim kartama

Kazu da Vega moze da baci 70+ , a mozda cak i 100...
Kod Goldija sigurno 100 ima da bude ;)

Sta je sada najpametnije uzeti za majning (5 karti) do nekih cca 4000 evrica po rigu ?

Pozdrav ljudi, da li se nekom desavalo da mu se na samom pocetku mininga u Claymoru ugase 2 kartice??? To su mi 2 posednje kartice na RIG-u. Zamenio sam mesta sa ostalim karticama i takodje izmesao PCI konektroe na ploci ali uvek ugasi te dve na kraju!... Sumnjam na napajanje, koristim serversko napajanje HP 1200w, imam 6x rx570 4gb, do sada je sve radilo normalno

Promeni usb risere stavi druge....

Za 4000 eura najpametnije je uzeti plocu koja podrzava 6 kartica,uzeti gtx 1070 6 komada,uzeti napajanje od 1000w,i 4gb rama,procesor neki dual core....Kada sve to uzmes jos ce da ti ostane 1000 eura to stekaj za rig broj 2.....

Ili napravis 2 rig-a jedan sa 6 komada gtx 1060 a drugi rig sa 3 gtx 1060 onda kad skupis para dodas na drugi rig jos 3 komada gtx 1060....

Imas i Amd naravno koji je najbolji za Eth tu mozes da sklopis isto rig sa rx 570 ili rx 580....

Da potvrdim asus gtx1060 samsung kopa 25 mh eth memorija +850 , pl 65, 0.800 mv.
Po tim cenama mi niste jasni sto uzimate 1070 i 1080 imate po 350-400 i to je mnogo evra karte koje kopaju 30mh eth.
Dati 75000 za gtx 1070 i kopati 30 mhs je suludo za mene , nije vam ovo gejming.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
ma super je 1060/6 kad bi znao da neces ubosti hinixa. Zamisli kupis 20 karata a unutra hynix

A jel to sve moze na z97 mark2?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Na slikama se vidi da postoje ulazi za 5 karti ali istrazi malo na netu da li ju je neko koristio za mining,ako stavljas 5 karti onda stavi 5 komada gtx 1070 i uzmes napajanje od 850w,ram 4gb,dual core procesor i to je to....

Za 75000 ima gtx 1080 a gtx 1070 imas vec za 62000-63000 i za manje...

Jeste suludo uzimati za kopanje eth-a gtx 1080 ali gtx 1070 je ok uzeti jer pored Eth-a kopa lepo Lbc i Zec-a...

Dal je neko nasao asus gtx 1060 strix sa nekom memorijom sem samsunga ?

pa pisao sam 10 puta.. :) raspravljao se neki dan sa abacusom jer sam rekao 1450 a izasao me 1550. 8 x 1050ti gigabyte G1 6pin, kupio sam ga u sred isplativosti od 6e po karti sto je najgore.. al dok mi je stiglo sve dok sam sastavio vratilo se na 2e po jacim kartama

1550e hmmm simpa
mene 1600e kostaju 2gtx 1070, rm1000x, prime z270-p, hynex 4gb, g3900, 3 ekstendera,
trebao bi povrat pdv-a za gpu i napajanju, ali koliko vidim nista od toga....

Sto se tice memorije,kakve su 1050ti? Koje memorije mogu da se nadju u njima?

Jel ima neko da je merio potrosnju sa Kill a Watt na gtx 1060 da moze okaciti?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

87w na eth 0.800 mv gtx1060 25 mhs

65

Best buy je po tome sto Lbc kopa 300,Zec 500 sol-a,Eth 30 hash-a...Cena oko 500e...
Gtx 1080 400 hash-a daje na Lbc,Zec 600 sol-a,Eth tu oko 30 hash-a...Cena oko 650e...

Razlika u ceni je 18000 dinara po meni gtx 1080 ne opravdava svoju cenu za ono sto daje...A da ne pricam da gtx 1080 trosi vise struje....Sto sa vise karti nije zanemarljivo....

I te trenutne cene nece se menjati sigurno jos par meseci sve su grafike precenjene ali to nije razlog da se ceka po godinu dana i vise i da se nada da ce cene pasti na staro pa tek onda rudariti.
Sa kojim minerima i podesavanjima GTX 1080 daje 600sola na zecu ili 30mh na eth???

http://prntscr.com/g61557 -580 sol-a bez problema mogu da je nateram i na 600 sol-a ali previse je toplo sada za to....Podsetite me tamo u septembru-oktobru da dodam sliku sa 600 sol-a...Jedan dan sad se secam nategao sam na 595 sol-a ali mnogo je bilo hladno taj dan i posle toga nisam vise nikad probao da je toliko natezem....
Samo jos nesto vazno da napisem to sto sam ja naterao kartu da toliko baca ne znaci da svaka karta to moze neke karte se slabije a neke karte se jace klokuju to i sami znate za Nvidiju....
Jel vam treba slika i koliko kopa Eth?:)

A Eth nisam rekao da mi daje tacno 30 nego oko 30 znaci out of the box daje 22.5 kada se podigne memorija na +500 kopa oko 25.5 ne mogu da nategnem maksimalno kartu na ovim vrucinama ali daljim natezanjem mogla bi da kopa mozda 27 do 27.5 sto nije los rezultat...

Ali je los rezultat u odnosu na gtx 1070....

Poslednja izmena:
Ne kapiram šta si okačio?

Okači AB, i ceo miner, kao svi što kače, a ne to, šta god da je.

To ti je slikano iz ewbf minera za Zec....Okacio sam sliku koliko baca gtx 1080 na Zecu....

Sad treba 2 puta da prekidam kopanje Lbc-a da bi vama okacio fotku :) ajd sutra cu da zakacim podesavanja kad vas toliko zanima sada pratim neke coine u koje sam ulozio novac i nemam vremena za kacenje i slikanje slika.

Zasto je vama tesko da poverujete da gtx 1080 baca 600 sol-a nije mi jasno pun je youtube sa snimcima koliko gtx 1080 baca na Zeki....

Imam jedno pitanje oko asus 280x , probao sam je vec na dva razlicita racunara i u oba pocne da rudari ali odmah posle dva tri minuta incorect data i restartujese se Clay 12.4 miner. Pa malo nastavi da kopa pa opet isto...

Ni jedna ostala 280x nam ne pravi problem(probali smo i na solidno nizim klokovima od ostalih 280x ali ne vredi). KAd je probam sad u furmarku lepo radi bez problema... neka ideja? Ili nije za kopanje ova :)?

Imam jedno pitanje oko asus 280x , probao sam je vec na dva razlicita racunara i u oba pocne da rudari ali odmah posle dva tri minuta incorect data i restartujese se Clay 12.4 miner. Pa malo nastavi da kopa pa opet isto...

Ni jedna ostala 280x nam ne pravi problem(probali smo i na solidno nizim klokovima od ostalih 280x ali ne vredi). KAd je probam sad u furmarku lepo radi bez problema... neka ideja? Ili nije za kopanje ova :)?

Koja verzija, dcu2? Na njoj 2 mem cipa nisu hladjena ni vazduhom, a ni hladnjakom, i znaju praviti probleme. Za pocetak smanji napon memorije (flash biosa), pa ako ni to ne pomogne stavite pasivni hladnjak na ta 2 cipa i problem rijesen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da. dcu2. mislim da je drugar flashovao bios kod nje. pitacu ga sutra.

ps.hvala Vojkae, izgleda da sa 2 radi. mislim da je bilo 6 default. ali da ne baksuziram. radi sama na ploci, pa cemo videti...pss.prerano se poradovah, radilo je duze ali se mineer restartovao opet..istina samo se restartovao bez da pise reject data...i nakon restarta radi, ali deluje dakle da i dalje ostaje problem...psss. opet i reject data..dakle malo je bolje kad je int 2 ali i dalje nece. da dodam da je kartica radila lepo ranije. pre neki dan smo je cistlili, menjali pastu ali isto problem ostao...

Ajde jos jedno pitanje da se okoristim :) imamo i 2 referente msi sa oni krsh kulerom i klot kartica (tj imala je kao onu plastiku oko nje koju smo skinuli)...sad oba kulera popustaju, tj jedan je popustio. Kacili smo dodatno preko njenog originalnog kulera neku jacu 1cu i to je radilo ali sad i to popusta...sta je najbolja ideja ovde? a da je isplativa? ako kupujemo nesto kapiram da je do 20-30e max po kartici ok - preko toga tesko... inace kartice uopste nisu ni lose bile s obzirom da su bukvalno sa sugavim fabrickim referentnim hladjenje ..dakle skidamo originalne i stavljamo nesto drugo? ako da sta? ili da zakacimo po jacu 12cu na svaku pa dok moze?

Poslednja izmena:
Vrh Dno