Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Posto nisam mogao naci ZOTAC-a po nekom normalnojj ceni moram trazit alternativu izmedju

1. Asus PCIe NVIDIA GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X - STRIX-GTX1080TI-11G-GAMING
2. MSI PCIe NVIDIA GTX 1080 TI 11GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 TI AERO 11G
3. MSI PCIe NVIDIA GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 TI ARMOR 11G OC
4. MSI PCIe NVIDIA GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Ti LIGHTNING Z

Sta kazu strucniji sta odabrati ?

Pa Zotac ti je jeftiniji od svih ovih. Moja preporuka ti je Armor. . .

Nesicu mozda ti zatreba informacija, usb riser sa molex konektorom na grani od 5v vuce tacno 1,9w.
Postavljao sam neke regulatore pa sam merio da znam kolko jake da stavim.

merio sam i ja koliko 280x vuce u idle i sa povecanjem klokova na 12v i 5v na moleksu, hvala za info

ne vuce svaka kartica isto cisto da imas na umu

Pozdrav jel ima neko xfx hard swap 480 4 giga ? Ako mogu da se napisu podesavanja i koliko izvlacite iz njih , cisto da uporedim da znam da li da ih mucim jos malo ili je to to . Trenutno mi vuku 27.1 na clay 9.8, driveri su 16.10.3 .
Modovan je bios, core 1100, memorija 2000.

Hvala unapred!

Pa stavi ove beta drajvere i podicices hash. Ja sam imao jednu al sam je zamenio sa nitro, koliko se secam modovana je bacala 28.5 a bila toplija od nitro-a za nekih 5c.

Nije pametno, Bolje uloziti u vakum server salu, i prasine nema u opšte...

kada kazes "salu" ja pomislim na neki hangar... Jedino napraviti neku kutiju (kao onaj link sto je neko okacio za resavanje temperature leti) sa filterima i industrijskim hladnjakom...

merio sam i ja koliko 280x vuce u idle i sa povecanjem klokova na 12v i 5v na moleksu, hvala za info

ne vuce svaka kartica isto cisto da imas na umu
Mislim da na 5v vuku isto jer tu i ne vuce karta vec riser, na 12v naravo da vuku razlicito.

Ako neko zna kako da smanjim napon na 380x neka mi se javi na pm, mucim muku vec mesec dana sa njima trose 200w i greju se ko nenormalne

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hteo bi da uzmem 1080-ke za kopanje. Da li treba da kupim najjeftinije ili ima neke odredjenji modeli koji su bolji od jeftinijih?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Zec, eth. Sta ja znam, sta i ostali. Gledao sam na netu da su se dobro pokazale, pa reko uzecu te. Probao sam prosle godine zec sa jednom 280x. Sad bi malo ozbiljnije, ono je smesno. Imas neki bolji predlog?

Lol pa 280 ubija i dan danas, meni kopa sa 324 mh/s, ne znam sta je tu smesno :D

A to si u pravu.

Zec, eth. Sta ja znam, sta i ostali. Gledao sam na netu da su se dobro pokazale, pa reko uzecu te. Probao sam prosle godine zec sa jednom 280x. Sad bi malo ozbiljnije, ono je smesno. Imas neki bolji predlog?

Gtx 1070 ti je best buy gtx 1080 je bacanje para....

Gtx 1070 kopa dobro takoreci sve....Najbolja je za Lbc i Zec-a mada neki kopaju i Eth sa njom na Eth daje 30 mh/s....

Od gtx 1070 najbolje su Gainward Phoenix,Zotac Amp,Palit game rock,Palit Jet stream...To su sjajne karte sa sjajnim hladjenjem...Izbegavao bih Msi,Asus i Gigabyte pored nabrojanih karti koje sam ti vec predlozio....

Nije da su Msi,Asus i Gigabyte lose ali nemaju sta da traze pored Zotac,Gainward-a,Palit-a....

Gtx 1080 je daleko od lose karte ali za 150 eura vise ne nudi toliki boost u rudarenju....

Po cemu je po trenutnim cijenama Gtx1070 best buy?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Best buy je po tome sto Lbc kopa 300,Zec 500 sol-a,Eth 30 hash-a...Cena oko 500e...
Gtx 1080 400 hash-a daje na Lbc,Zec 600 sol-a,Eth tu oko 30 hash-a...Cena oko 650e...

Razlika u ceni je 18000 dinara po meni gtx 1080 ne opravdava svoju cenu za ono sto daje...A da ne pricam da gtx 1080 trosi vise struje....Sto sa vise karti nije zanemarljivo....

I te trenutne cene nece se menjati sigurno jos par meseci sve su grafike precenjene ali to nije razlog da se ceka po godinu dana i vise i da se nada da ce cene pasti na staro pa tek onda rudariti.

Poslednja izmena:
A u odnosu na Gtx1060 6GB?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Best buy je po tome sto Lbc kopa 300,Zec 500 sol-a,Eth 30 hash-a...Cena oko 500e...
Gtx 1080 400 hash-a daje na Lbc,Zec 600 sol-a,Eth tu oko 30 hash-a...Cena oko 650e...

Razlika u ceni je 18000 dinara po meni gtx 1080 ne opravdava svoju cenu za ono sto daje...A da ne pricam da gtx 1080 trosi vise struje....Sto sa vise karti nije zanemarljivo....

I te trenutne cene nece se menjati sigurno jos par meseci sve su grafike precenjene ali to nije razlog da se ceka po godinu dana i vise i da se nada da ce cene pasti na staro pa tek onda rudariti.
Ne znam da li bi se na dugorocno isplatilo uzeti 1080. Svakako bi uzeo za pocetak 5 karti, mozda 1070, a kasnije jos 5 1080

Ili obrnuto

Poslednja izmena:
Uzmi 1070 one si trenutno najbolje za majning

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mislim da je bolja varijanta 1060 ali sa samsung memorijom. Meni:
Asus 1060 6gb: 300sol zec, 24mhs eth cena je bila 300evra
Asus 1070 (micron) : 430 sol zec , 30mhs eth cena je bila 500 evra

Sad gledas sta ima na trzistu za tu cenu ne verujem da ima sad

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

@Fallout 3 ne odustajes i dalje od tvrdnje da se ne isplati ETH sa nVidijom? :) Dobro bar si uporan...1070 je trenutno jedna jedina karta koju bih kupio da kupujem sad. 1080 se ne isplati a na 1060/6 mozes da zakacis losu memoriju, inace da nije toga ili 1060/6 ili 1070. Opet sve zavisi za koje pare kupujes, 500e za 1070 je u ovom trenutku promasaj

Poslednja izmena:
Od gtx 1070 najbolje su Gainward Phoenix,Zotac Amp,Palit game rock,Palit Jet stream...To su sjajne karte sa sjajnim hladjenjem...Izbegavao bih Msi,Asus i Gigabyte pored nabrojanih karti koje sam ti vec predlozio....

Nije da su Msi,Asus i Gigabyte lose ali nemaju sta da traze pored Zotac,Gainward-a,Palit-a....

Voleo bih da jos ovo neko potvrdi.. Gde god sam citao MSI i ASUS su hvalili. Vise nego zotac, palit itd...

Imam Asus Stix 1070 OC daje bez napora 31 mh. Temperatura oko 57c vent na 35%, PL 75%...po meni ekstra kartica
Ps ovo su podaci za dual mode eth+pasc

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

@Fallout 3 ne odustajes i dalje od tvrdnje da se ne isplati ETH sa nVidijom? :) Dobro bar si uporan...1070 je trenutno jedna jedina karta koju bih kupio da kupujem sad. 1080 se ne isplati a na 1060/6 mozes da zakacis losu memoriju, inace da nije toga ili 1060/6 ili 1070. Opet sve zavisi za koje pare kupujes, 500e za 1070 je u ovom trenutku promasaj

Isplati se Eth sa Nvidijom ne kazem da se ne isplati ali ponekad Lbc ili Zec donose vise nego Eth i to nije bas mala razlika....

Jedino gtx 1060 priznajem bolja je za Eth i sa njom bi trebalo samo Eth kopati....

Msi i Asus su ok karte ali zasto to uzimati kada postoji ogroman izbor drugih proizvodjaca koji imaju mnogo bolje modele gtx 1070...Ljudi hvale Msi i Asus jer njih najvise uzimaju navikli su na te brendove...Ali kad bi drzao u rukama Gainward Phoenix i Msi gaming x kartu odmah bi ti bila jasna razlika u kvalitetu...

Vrh Dno