Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel kopa neko sa ukljucenom intel grafikom..kad mi prikljucen na radeon grafiku i ta i sve ostale grafike imaju otkljucana sva podesavanja tipa za memoriju ,gpy itd ali kad bottojem da mi je na intelu onda sva podesavanja u msi afteburner ili bilo kom slicnom programu su zakljucan..ne ocitava mi nista ..a koristio bi taj komp na intel grafici tipa na netu jer kad koristim kad uboden na ati pada hash kad se koristi ali ne znam kako ovo da resim

Tako ti je kod amd, nemaš monitoring ako se koristi intel.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@dzonikg28

Sta da ti kazem, predji na nVidia-u(Dark Side) :d ,) :p

Nisam nikad imao nVidiu. Potrebna pomoc :)
Sta je od ovih kartica uzeti ?
Znam samo da za Eth nisu najbolje resenje ,ali za Zeku mogu posluziti :)
koje su se najbolje pokazale na ZCash ?

GIGABYTE GV-N1060G1 GAMING-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
ASUS DUAL-GTX1060-O6G GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 PCIE
GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
MSI GTX 1060 6GT OC GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE

Zato ja nemam problem sa nvidiama. Povezan mi je na intel integrisanu grafiku a karte samo kopaju.
Nisam nikad imao nVidiu. Potrebna pomoc :)
Sta je od ovih kartica uzeti ?
Znam samo da za Eth nisu najbolje resenje ,ali za Zeku mogu posluziti :)
koje su se najbolje pokazale na ZCash ?

GIGABYTE GV-N1060G1 GAMING-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
ASUS DUAL-GTX1060-O6G GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 PCIE
GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
MSI GTX 1060 6GT OC GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE

Nije da nisu dobre za eth,zavisi samo koliko ih uzmes tj stavis u rig. Generalno sve su isti model samo drugi proizvodjac i razlike su male. Koju god da uzmes isto ces da prodjes,vrlo vrlo vrlo male su razlike.

Poslednja izmena:
A nemoj tako ceka se drajver koji popravlja situaciju kod amd-a :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I sa claymores 9.7 verzijom nvidia gtx 1070 baca skoro 1.5 mhs vise.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8 x 1050ti (6pin)
Asus prime h270 plus
Pentium g4400
4gb ram
Hdd sata
CM G750M
Claymore single eth, AB - mem +700, PL 100
Iz zida 635w

Javicu jos za dual kasnije
Moram te pitati, koja je memorija na tim karticama? Ili je Hynix tako buđav samo na 1060kama za kopanje ethhash novčića?

I je l' popravlja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa nema covek drajver..Citao je da je vraceno th 2mh za kojima kukate kao da su vam bubreg oteli :)

Koliko mh imas sa 8 kartica?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

tacno 120mhs cistog etha sa mem +800 a nisam testirao max jos. Clay 9.8

Moram te pitati, koja je memorija na tim karticama? Ili je Hynix tako buđav samo na 1060kama za kopanje ethhash novčića?

ja imam mikron na sve jednoj karti, odlicno se pokazao na mojim kartama za sad +800 ide, probao na 850 sat vremena pa vratio jer nisam pri rigovima pa da mi ne frizuje jer nemam remote switch jos

Poslednja izmena:
Kako rade ove ploce od 12 i 13 slotova u Linxu? Jel se to sve moze poterati bez problema?
Znam da win moze samo 8, a uzeo bih ovaj ASrock h110 sa 13. Pa reko, da pitam kakva su iskustva? I po koji savet :)
Nisam na Linuxu nikad radio, ali cuo sam da Linux jedini moze videti toliko kakrtica.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Oni koriste simple minning onaj os koji radi na linuxu i gura bez problema 12-13 kartica. Samo sto kosta 2 dolara mesecno

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Da li se isplate zotac 1060 amp od 3gb? Msm od prilike koji maksimum moze da se izvice iz njih.
https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1060-amp-edition

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Ovaj link je za 6GB verziju. 3GB je manja, izgleda poprilično jadno.
Za ZEC i equihash generalno su ok sve GTX 1060, a ako kopaš ETH i dobiješ Hynix memoriju, bolje ih odmah vrati ili prodaj. Nećeš prebaciti 19, možda 20 uz nadljudske napore. 3GB na equihash oko 290-300 klokovana, stock oko 275-280. Razlika u odnosu na 6GB je zbog manjeg broja CUDA jezgara.

Zato ja nemam problem sa nvidiama. Povezan mi je na intel integrisanu grafiku a karte samo kopaju.

Nije da nisu dobre za eth,zavisi samo koliko ih uzmes tj stavis u rig. Generalno sve su isti model samo drugi proizvodjac i razlike su male. Koju god da uzmes isto ces da prodjes,vrlo vrlo vrlo male su razlike.
Kako da saznam koja je memorija na tim 1060 6GB?
Tacnije, na ovom Asus dula modelu?
Ima li neka oznaka na kutiji ili negde da mogu znati koja je memorija pre nego sto je platim? [emoji38]

master.yodo, imao sam tu kartu do pre dan dva, imala je samsung memoriju. Skini GPU-z, i vidi koja je memorija sa tim. Ništa bez priključenja, od kutije nema vajde :)

Cim si ti nju "imao" do pre dva dana, sve je meni jasno [emoji3][emoji3][emoji3]
Da je valjala, imao bi ti nju jos ☺

Nego, salu na stranu, PanonskiNS sta moze ona na Zeki da uradi realno i koja je potrosnja? Obzirom da su oko 300e te 1060, zanima me da li da ih uzimam uopste ili da dodam jos 150 i uzmem 1070? Isplati li se ta razlika

Poslednja izmena:
Ta 1060 dualka nije losa videces, radi bez buke i sa dosta nizom temp od 1070. Zbog sukoba interesa ti necu preporucivati kartu :), niti mogu sa obzirom da zavisi i od cena i modela i toga koliko ces ih zadrzati dugo.

imam Asuse 1060 turbo ( jedan turbinski ventilator ) 6 gb... kopa eth 24 mhs bez nekog veceg kloka (samsung memorija) + 750 , temperatura 60tak na ventilatoru 70%
skoro sam uzeo i Asuse 1070 dual sa mikron memorijom....stabilno kopa 30 mhs , memorija + 550 , na +650 su davale 31 mhs i pukle posle 2h... na +750 su 32 mhs ...pukle posle 20 minuta...
1060 su kostale 300e a 1070 500... po meni tih 200e po kartici nije vredno razlike od 6 mhs....

Zna li neko koja kombinacija duala trosi najvise struje pri istim klokovima? Znaci PL 100 i gpu i mem odvrnuti do kraja. I da li je razlika vise od 10% u odnosu na na dual koji najmanje trosi?

7x1050ti
ETH
MEM +800
GPU + 100
PL 100
Clay 9.6
550w

Isto to samo ETH+LBC 570w

Poslednja izmena:
Zotac GTX 1080TI AMP EXTREME vs MSI GTX 1080Ti 11GB ARMOR 11G OC ?

Koja bolja za mining ?

Ja bi Zotaca iako ih nisam nikad probao, AMP bi trebao da je bolji od Armora u pogledu hladjenja.

te karte puno gutaju struje pa je hladjenje jako bitan faktor

Iskreno meni se zotac 1080 mini dobro pokazao tako da cu nastaviti sa mini modelima tj sa 1080ti mini (naravno ne moze da bude kao recimo extreme ali ne moze ni da bude daleko ispod njega).

Stigle ASUS P106 verija 2 (v2) sa 6GB Samsung memorijom. Za sad 26 bacaju na ETH i dosta su hladnije, za nekih 10C u poredjenju za V1 verziju. Ja prezadovoljan.
6f47985c4f4afc5ac1d70ccb1f69067a.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vrh Dno