Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Vama neko nesto da nacrta vi bi opet ko pijani oko plot!
Ne moze softwerski, samo sa HW ocitavanje! pa onda mozes da spekulises koja je razlika

Ja imam tu karticu sa 6 GB. GPU držim na +140 a memoriju na +800. Ipak, slažem se sa postepenim podizanjem. Ovo su neke vrednosti na kojima ja dobijam oko 23.1 Mh.
Ja imam sa 3gb identicnu.
Samo sam podigao mem na +850. Izvlaci mi 23. Stabilna je vec 15 dana.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Najbolja izvedba 1070 karte. E sada za potrosnju ne znam. Sa odredjenim biosom koji imam za 1060 kartici bi moglo da se radi sta hoces i sto se tice napona za gpu i za mem, ali nisam siguran da li postoji takav bios za HOF 1070.

Sent from my S6 Edge

pozdrav, uzeo sam pre nedelju dana asus strix 1060 6gb, danas mi drug nudi 2 graficke GTX1060 Gainward 6GB preko nekog njegovog druga. da li se isplate te gainward graficke? tj. koliko moze da bude razlika u kopanju izmedju njih i ove asus koju vec imam? i da li nece biti problem da rade na istoj ploci posto su razliciti proizvodjaci?

gainward ima za 25 manje core speed, 1620 naspram 1645 kod asus strix modela..
Shader Processing Units im je isti.. 1280
Tako da je razlika, ako je ima, zanemarljiva..
za problem da li bi radile a istoj ploci sa asus modelom, mora reci neko strucniji :)

dokle smo dogurali sto se tice modovanja biosa na nVidiji? ja za koji dan pustam moje kartiCE u rad..stiglo mi je sve konacno. Bice da kasno marko na kosovo stize, ali sta je tu je

Koliko znam na nvidia mozes samo oc raditi, bios zakljucan :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

pa rece kolega fudbaler da ima neki bios za 1060 zato pitam.. ja nisam skroz u detaljima jer mi nije jos hardver prosao kroz sake, ali to cu sve da pohvatam za nedelju dana

Najbolja izvedba 1070 karte. E sada za potrosnju ne znam. Sa odredjenim biosom koji imam za 1060 kartici bi moglo da se radi sta hoces i sto se tice napona za gpu i za mem, ali nisam siguran da li postoji takav bios za HOF 1070.

Sent from my S6 Edge

Lepa jeste, ali bolje od Gainward phoenix $ palit gamerock 1070 BOLJA ne postoji!

pa rece kolega fudbaler da ima neki bios za 1060 zato pitam.. ja nisam skroz u detaljima jer mi nije jos hardver prosao kroz sake, ali to cu sve da pohvatam za nedelju dana
Imam za HOF 1060, znaci samo za tu kartu imam tool i bios.

Pa ne znam bas da li ta Gainward ima otkljucavanje power limita kao sto ima HOF karta. To nema nijedna karta osim HOF karte :)

Sent from my S6 Edge

Poslednja izmena:
Znaci krece se polako, ocekivano

Ima li nesto za MSI 1060 6gb? Vidim da ga dosta ljudi ima?

Imam za HOF 1060, znaci samo za tu kartu imam tool i bios.

Pa ne znam bas da li ta Gainward ima otkljucavanje power limita kao sto ima HOF karta. To nema nijedna karta osim HOF karte :)

Sent from my S6 Edge

to mozes na svaku kartu ako potrefis bios da je kompatibilan, ali otkljucavanje PL je glupost nevidjena.... pogotovo na NV jer nemozes undervolt onda, i isto je za one koji ce sprzit istu

i rekao sam zaboravite za biose za pascal, dok su potpisani i nisu hackovni nista od pametovanja!
budjenje bios druge karte sa vecim PL je za neke sto ne znaju sta rade

Poslednja izmena:
@zeljko

Mnogo iskustva imas sa Pascalom nema sta, Gainward/Palit za kopanje je bolje ok nema sta. Ali kakvo je tvoje misljenje oko HOF-a za kopanje u poredjenju sa Gainward/Palit-om, to me zanima. Jel HOF losa karta za kopanje. Npr MSI Gaming X/Z je koliko sam ukapirao iz dosta razloga najgora karta za kopanje pogotovo za visegodisnje exploatisanje :)

Ja govorim isključivo za HOF kartu, ostale ne znam. Znaci bios direktno iz Galax HQ-a sa svim otkljucanim stvarima. Govorim za 1060 HOF.
Sto se tice 1070 HOF karte rekao sam da je ok karta ovako, nisam rekao da je najbolja za kopanje.
Ali 1060 bi mogla fino da se namesti, jer moze sve da joj se radi.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sta sve :d
koji ce ti PL iznad 100 pa svi teraju 70-90% niko pametan nejde preko toga + OC (da sa PL limitom mozes da forsiras veci offset OC)

@Ljanmi
Jedino palit i phoenix imaju odvaljenje napono ne memorijitako da svaka ide +800-950 bez izuzetka bila samsung ili micron to je jso jedan velik plus ako se kopa ETH
za ove ostale ne znam, do sad nism video ni jednu da im parira po memoriji pogotovo sto ove hlade istu

Poslednja izmena:
koji ce ti PL iznad 100 pa svi teraju 70-90% niko pametan nejde preko toga + OC (da sa PL limitom mozes da forsiras veci offset OC)

@Ljanmi
Jedino palit i phoenix imaju odvaljenje napono ne memorijitako da svaka ide +800-950 bez izuzetka bila samsung ili micron to je jso jedan velik plus ako se kopa ETH
za ove ostale ne znam, do sad nism video ni jednu da im parira po memoriji pogotovo sto ove hlade istu

Dobro a sta mislis o HOF karti za kopanje u tom stilu PL - 70-90% ?

Pa ok su sve sa dobrim coolerom sve je to isto, samo kazem palit/gainward izvalci uvek vise iz memorije sto je sa ETH jedino bitno

Pa ok su sve sa dobrim coolerom sve je to isto, samo kazem palit/gainward izvalci uvek vise iz memorije sto je sa ETH jedino bitno

Bi li drzao jedan komad kod sebe da vidis kako se ponasa ili ne bi uzimao to uopste?

Update:

U fazonu najbolje napravljena karta ikada GTX 1070, ne bi trebalo da je losa izvedba u bilko kom smilsu sad opet...

Poslednja izmena:
Kazem sve su iste ako imaju dobar cooler samo nikad ni jedna nece klokovat memoriju ko palit/gainward, u zcash i ostalim GPU coinima su sve identicne

Kazem sve su iste ako imaju dobar cooler samo nikad ni jedna nece klokovat memoriju ko palit/gainward, u zcash i ostalim GPU coinima su sve identicne

Jasno, jasno, ali imas li iskustva sa HOF-om ili govoris ovako? Hocu da kazem da mozda se i HOF odlicno pokazao kao i Palit/Gainward? Razlog sto govorim o HOF-u - moze da mi padne jedan komad vrlo lako a nisam siguran da li da uzimam, navikao sam na Strix OC i na Phoenix :)

Ne, i da nadjes nekog da ga ima malo ljudi zna objektivno da uporedi OC memorije, jedino se vidi da je dizajn coolera takav da glavni cooler ne haldi ni VRM ni memoriju
vec se isti halde preko svojih limova/coolera

Ne, i da nadjes nekog da ga ima malo ljudi zna objektivno da uporedi OC memorije, jedino se vidi da je dizajn coolera takav da glavni cooler ne haldi ni VRM ni memoriju
vec se isti halde preko svojih limova/coolera

Sto dalje znaci sta - da te takva karta kao PRO miner-a ne bi uopste interesovala ili bi se igrao malo sa njom?

Pa ne znaci nista da ima da biram uzeo bi palit/gainward ovako sve ostalo je slicno manje vise

@Ljanmi
Undervolt koliko zelis? Dobro znamo da je nvidia osakacena sto se tice promene napona.

Sent from my S6 Edge

Pa power limit + OC je klasican undervolt, takodje mozes koristiti i afterburner sa alt+f

Ovde imas odvojen power limit i voltage control odvojen, kao na ATI kartama, samo jednostavnije.

Sent from my S6 Edge

Imam 4790K CPU i 2x8GB RAM-a, hocu da promenim plocu za neku drugu koja moze da primi 7+ kartica. Znaci Z97 chipset, neki predlozi sta bih eventualno mogao da kupim? Znam za MSI Gaming 5 i ASRock Extreme 4. Ima li jos predloga?

Nazad
Vrh Dno