Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

nisi dobro kopirao strap. verovatno bios podržava i elpidu i hynix a ti edituješ elpida strapove. ako imaš 1: xxx i 2: xxx strapove, edituj onaj drugi od 2000, ne taj koji si do sada

Jaoooooooo , upravu si nisam dobro uradio strapove i to drugi put gresim na isto.
Hvala puno

Je l' mnogo 765w za ove brzine?
3029c7c32428a018922d8ac04c80bad6.jpg

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

jeste, meni toliko troši 5 580ki u dualu

@Lo0odak
Mnogo ti je to za 4 karte. Moras napon dole da spustis ako nisi, kao i gpu klok.

@Ostali
Nego da ne jurim sad po temi, ima li ko RX570 4gb sa Elpida memorijom, koje klokove drzite na njima, jel strap 1500 ?

Molim vas za savet.
Vredi li kupovatu HIS Radeon RX 570 IceQ X2 OC 570 4GB ???
Ima li hladnjake na memoriji ili nema? (nikako da dokučim i nije mi bitno što nema backplate)
Cena 195€/kom (ali u Australiji)

Poslednja izmena:
Pa za 195 kupiš šleper i prodaš ovde po 350. Zaradio si više nego kopanjem, a nije te briga da li je hlađena ili ne.

Ma ne uzimam ih za sebe :( već ih drugar za njega poručuje.
Malo čas računah da jedna košta oko 258€ sa 10% carine i 20% PDVa...
Nego, dok to stigne iz Australije, pojeo vuk magarca :( i ništa od zarade (zbog vremena pristizanja)

Sad je sve dobro. Sta ima to uzimaj i ne pitaj. ;)

Ja sam juce spakovao rig za ortaka sa XFX 570 4gb elpida, karte nemaju hladjenu memoriju ali su me prijatno iznenadile, bez problema 29+ mh.

Sada mi javlja, našao je GA Gaming OC RX 570 4GB po 210€ pa će to da dovuče 12kom (ove GA zasigurno imaju hlađenu memoriju)...

Ako neko ima tri USB extendera(poželjno sa molexom) za prodaju neka pusti PM.

Razmišljam se da li mi se isplati da uzmem 2x 1080ti da ih upregnem u postojeći komp, pa ako mi ROI bude 6-8 meseci i krene neki profit, da uzmem neki rig.

Nemam baš iskustva sa kopanjem, dosta čitam već neko vreme pa mi ova varijanta sa 2x 1080ti na postojećem kompu zvuči kao relativno low risk varijanta za učenje, praksiranje i makar otplatu hardvera kroz 6-8 meseci.

Ne znam da li je pametnije 6x 1080ti ili 6x 1060 6gb i 6x 470-480, da diverzifikujem malo i da uporedo kopam i zec i eth.

Šta mislite, koja se varijanta više isplati i koja ima bolji resale value?

Moj savet ti je da ne kupujes taj model, bolje idi na MSi...ipak je sigurnije.

Kojim programom se moze overklokovati 1080, i da li imate neke savete za vrednosti za klokove? Ili preporuku za neki sajt gde se moze citati o tome

Jel ima neko da mi proda m2 extender?

Pozdrav ljudi, da li moze neko da mi pomogne oko obaranja napona?

Imam rig 5x rx 580 sapphire pulse 4gb, 1 komad elpida memorija 4 kom hynix, iz zida mi vuku oko 760-780w nekad ide i do 800w solo majning je u pitanju,temperatura na grafama je najvise 61c.
Modovan bios na svim grafama bacaju oko 27.7mh, rade na klokovima 1100 1900.U majneru su podesene da rade na 0.950mv, u ab na grafi koja ima elpida memoriju ne mogu da spustim napon ni malo, zabode mi majner posle 30ak minuta, a na grafama sa hynix memorijom u ab na jednoj mogu napon da oborim na -12, na drugoj -18, treca -18, cetvrta -24 , ako idem nize sa naponom zabada majner posle sat dva.
Da li moze neko neki savet da mi da kako da oborim napon, grafe nece da rade ispod 0.925mv-0.9375mv.

Pa ne mogu sve karte da rade ispod 0.92v, zavisi od primerka. A ako budes hteo napon ispod, moraces da spustis gpu takt nize, pa onda probaj kakva je situacija.

Sent from my S6 Edge

Probaj 1070 za gpu a memorija neka ostane na 1900mhz

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam za te pulse podesio 950 u wattool za onaj state 1140, gpu 1120, mem 2025 (hynix), ab -96, 5 komada solo 630w, dual 770w, gpu z napon 0.825V

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja sam za te pulse podesio 950 u wattool za onaj state 1140, gpu 1120, mem 2025 (hynix), ab -96, 5 komada solo 630w, dual 770w, gpu z napon 0.825V

Koliko mh/s je po toj potrosnji i parametrima?

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Kako ti radi cointron?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Uglavnom po calcu, rbpps

Usled nedostatka 6 pin kabla prinudjen sam da zakacim 3 kartice preko pretvaraca sa moleksa na 6 pin,kartice imaju ulaz 8 pin kojeg imam dovoljno i 6 pin koji fali. Da li moze da dodje do grejanja ili slicno?

Pa u biosu su samo strapovi editovani... Ostalo je sve kroz sw

Vrh Dno