Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Bilo bi extra da moze, ali nazalost nisam cuo da je iko uspio, jer npr GTX 1060 bi zbog 192 bita prodisala zatezanjem tajminga, a i GTX 1070 ima dosta snazan GPU na njeni 256 bita ogromnu bi razliku napravilo modovanje biosa.
Iskreno ako neko uspije mislim da bi zaradio finu lovu jer gomila je ljudi koji bi platili da ubrzaju GTX 10xx kartice.

Moracu malo da vidim, verujem da vrv moze da se flesuje sam bios cip koriscenjem posebnih flesera i malo lemljenja.

Ali cim niko nije uradio znaci da ili ne radi ili ne vredi.

Postoji vise nivoa zastite i jedini logican hack bi bio provaliti kako validno potpisat bios (sto verujem da uopste nije jednostavno), sve ostalo je mlacenje slame, NV i da flashujes (programatorom jer flash program ne dozvoljava) modovan bios odbila bi da se bootuje a i driver ne bi prihvatio takvu kartu......

Poslednja izmena od urednika:
Realno za 1060 i tih 23-24, u zavisnosti od modela do modela, probaj na +800 memoriju pa testiraj par sati ili ceo dan da radi. Ako je ok onda dizi polako do 850 ili koliko vec tvoj primerak trpi.
Realno sa +800 na 1060 bi trbalo da dobijes 23mh a na samsung memoriji i msi armor karti ja sam na tom oc dobijao 23.5mh sto je super. Inace sve zavisi i koliko fabricki karta boost-uje.

Ne zaboravi da lock-ujes voltazu u ab, to puno pomaze. Lock voltaze, spusti power limit na 70% i testiraj.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Posto ce ovo biti verovatno interesantno svima onima koji imaju 1060 da pitam ovako. Jel treba ovo da zakljucam Force constant voltage? Onda na koliko da stavim core clok (MHz) i Temp. Limit? Fan Speed drzim na 55%.

Jel nestasica 1060 ili nije i kakve su one nove 1060 bez i/o, vase misljenje :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Jel nestasica 1060 ili nije i kakve su one nove 1060 bez i/o, vase misljenje :D

Pa po trgovcima sa KP jeste nestasica ako ih ima onda su po bezobrazno skupim cenama. A te nove sto treba da se pojave ce biti specijalno namenjene za kopanje e sada kakve su to niko ne moze jos da ti kaze ali na papiru deluju ok e sada kakve su na delu to ce ti tek neko reci ko bude rizikovao da kupi a bice takvih sigurno.

Da li je neko probao 270x za zec? Koliko daje?
Ja pokušavam ovih dana da namestim.
Na Claymore i pool.sexy mi na stock daje 177 h/s a kad podignem klok malo onda ide oko 190 do 195 h/s.
Koristim ovaj pool jer mi ne uspeva da prodje autorizaciju na npr nicehash, bukvalno samo mi ovaj sexy radi za sad.
E sad ako neko može da mi objasni, ja sam razumeo da sam sâm kopao sinoć (iako je pool, piše 1 miner) i odradio mi je round 0.05, ali ne mogu da shvatim šta je round zapravo, i da li uopšte mogu ovim tempom doći do isplate neke. Piše da je isplata na 0.01 iskopanog novčića, a pošto nisam dobio payment, novčić nije isto što i round očigledno.:-D
Može li neki savet ili objašnjenje gde ću dalje odavde?

edit: sad recimo vidim da ima 2 minera koji rade, sinoc sam bio sam skoro uvek.

Poslednja izmena:
Aha hvala, zasto ne stavis lepo na flypool?

Round je koliko ja znam vreme izmedju dva bloka, i na kraju svake "runde" se rasporedi nagrada bloka rudarima. Zato zelis na pul sa velikim network hashrate-om, jer su na flypool npr blokovi na 10min.

Aha, hvala mnogo.

Pokusao sam na genoil mineru i flypoolu (ne secam se sto nisam Claymore, probacu danas), kada kopam sa CPU dobijem 13 sol/s a kada kopam sa GPU dobijem 0 sol/s (nekad bude i stopped working prilikom paljenja minera). Bude ono "received new job" ali je 0 sol/s.

Sta li mu je? :D

@DjordjeMasinac

Tada je bilo sve na stock, tako bi trebalo da moze valjda?

Ako nema neko ocigledno resenje posveticu se onda danas igranju sa frekvencijama i guglanju, mada nista nasao nisam.

Hvala uglavnom. :)

Poslednja izmena:
I ovaj put ipak cena ne prati dif kao sto neki ocekuju ovde...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Ne prati,jer je cena vec brutalna...ne znam sta ocekujete...

Ajde molim te jos jednom izracunaj....i zamisli se nad 2.000.000 kartica....
Ako mislis da sam pogresio onda me ispravi gde gresim

1 kH/s is 1,000 hashes per second
1 MH/s is 1,000,000 hashes per second.
1 GH/s is 1,000,000,000 hashes per second.
1 TH/s is 1,000,000,000,000 hashes per second.

1 Th= 1 000 000 Mh ..mreza porasla za 12 sati 60 Th tj 60 000 000 Mh.. rx 580 daje 30 mh podeli ta dva broja i dobijes 2 miliona novih GPYa ranga 580

Ko kaze da nema kartica..ima vise nego ikad Pogledajte prilog 231347

Za zadnjih 12 sati mreza na ETH porasla za 60 ths ili 60 000 000 Mhs iliti ekvivalent 2 miliona novih rx 580 karti ...za 12 sati

Lose si izracunao ali je poenta na mestu grafika ima tamo gde je kupovna moc velika.
Vidim da se ubacuju rigovi sa 9 kartica lagano .

Racunaj da je 30TH oko 1.1 mil kartica sto znaci da je mreza narasla za 17 dana 15TH. Tu negde kad dodjemo do 80TH pocinje vatromet.

Ako mislis da sam pogresio onda me ispravi gde gresim

1 kH/s is 1,000 hashes per second
1 MH/s is 1,000,000 hashes per second.
1 GH/s is 1,000,000,000 hashes per second.
1 TH/s is 1,000,000,000,000 hashes per second.

1 Th= 1 000 000 Mh ..mreza porasla za 12 sati 60 Th tj 60 000 000 Mh.. rx 580 daje 30 mh podeli ta dva broja i dobijes 2 miliona novih GPYa ranga 580

Racunaj ponovo, i razmisli da li je moguce ubaciti 2mil. kartica za 12h, jedino da nas ima 100 milijardi i da smo kolonizovali Mars i druge planete ne sa ovim output-om koji imamo danas.

edit.

Poslednja izmena:
Gledao sam pogresan grafik..poraslo je 24h 4 th sto znaci oko 160 000 prosecnih grafika

Produkttyp: Grafikkarte Grafikchipsatz-Hersteller: AMD Grafikchipsatz: Radeon RX 550 Gesamter verfügbarer Grafikspeicher: 4 GB Steckplatz: PCIe 3.0 Grafik-Taktfrequenz: 1183 MHz Speicher-Taktfrequenz: 7000 MHz

Mozeli ova kartica kopati ETH ili bar BTC ?

Kakve su 970ice sad

Poslednja izmena:
Kad nemam koga da pitam, pitam vas :D... Da li je ok staviti 2x500w psu za 4 rx 570ice.. Po mom znanju mislim da ne bi trebalo da bude problema ako rasporedim 2 kartice na jedan psu a dve na drugi :)

Produkttyp: Grafikkarte Grafikchipsatz-Hersteller: AMD Grafikchipsatz: Radeon RX 550 Gesamter verfügbarer Grafikspeicher: 4 GB Steckplatz: PCIe 3.0 Grafik-Taktfrequenz: 1183 MHz Speicher-Taktfrequenz: 7000 MHz

Mozeli ova kartica kopati ETH ili bar BTC ?

Mislim da taj 550 ne vredi za kopanje, mada danas neki pokusavaju kopati i grickalicom pa ne vidim sto ne bi probao i ti kasicicom.
Inace taj 550 ima i kod nas.

Da li je neko probao sa NV 1060 ili 1070 dual mining ETH+LBC, i ako jeste da li bi bio ljubazan da napise rezultate ?

Shone probao sam baš sa tim kartama, i ništa. Smanjuje se eth, raste lbc i ništa ne dobijaš. Ostavio sam zato samo eth i ide na 83MH/s. To dualisanje kod AMD ide bolje. Eth+DCR ista priča.

Mislim da bi ti kod NV u dualu bilo bolje ETH+Sia. Probaj.

Kod amd je ocaj zivi ETH+LBC zato sam i pitao. Thx.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno