Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sta bre 20-30, 150e rig i obja
Snjenje

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Nemaš ti volje ako ako te mrzi da pogledaš par video tutorijala i pročitas 2 foruma.
Ja sam čitao 2 meseca i istraživao da bih usao u materiju. Na kraju platio 200 E da mi se sastavi 1 rig i uputi u posao. To je najbolja investicija vremena i novca koju sam napravio.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Probaj da menjaš adapter sa kartice na karticu. Na jednoj bi trebalo da ti bootuje kako treba.
Ja sam imao problem da na nekim karicama na rigu ne prikazuje ništa dok ne dođe do welcome screena i tad obično ne prepoznaje gpu clock na jednoj ili više kartica u trixu, AB-u i GPU-z-u.
Do duše ja sam ovaj problem imao na 4xx seriji al ko će znati

Ovo je drugaciji problem, nije ga bilo na prethodnoj seriji grafickih karti - 470/480...

MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC
razmisljam da kupim par komada ovih MSI, dali ih neko vec koristi i kako su se pokazale ili cu ja morati da se prvi opecem???

Probaj da menjaš adapter sa kartice na karticu. Na jednoj bi trebalo da ti bootuje kako treba.
Ja sam imao problem da na nekim karicama na rigu ne prikazuje ništa dok ne dođe do welcome screena i tad obično ne prepoznaje gpu clock na jednoj ili više kartica u trixu, AB-u i GPU-z-u.
Do duše ja sam ovaj problem imao na 4xx seriji al ko će znati

za 4xx seriju sa tim problemom koji si naveo upitanju je smao verzija drajvera nista vise, isti problem imao, ako nemas podatke u trixu nece znaci da ti ni win nije prepozao HW i imaces na toj karti zuti trouglic...samo drajveri i radi ko sat...barem sam ja tako otklonio problem

mozda bolje msi gaming da uzmes mala razlika u ceni a gaming je valjda bolji?

kakve su nitro pulse 570 ako je neko probao?su bolje od asus/msi 570?

Da li se nekom desavalo da mu GPU0 uvek baca 0.000 Mh/s. Imam rig sa 4 kartice ( 2x rx470 4g i 2x rx480 4g ).
Ma koliko smanjivao broj kartica, uvek se GPU0 ovako ponasa, ili radi na cisto 0.000Mh/s ili na nekim vrljavim vrednostima - ( 0.8, ili 10Mh/s ali nikada punom snagom ).
Sve sam kombinovao sa HW strane da proverim to, i ekstendere i drugi PSU.
Btw GPU0 nije uvek isti, nego se menja...
Ne znam da li je do drajvera? OS je Win10.

Srdacan pozdrav!
Djordje

Da odgovorim sam sebi, u pitanju je bio virus vnlgp.exe koji uvek alocira oko 80% prvog gpu-a za sebe i svoj mining.
To sam tek primetio kada sam ugasio Claymore a usage na prvoj grafickoj je bio, jelte 80%. :)

Pozz!

Ja imam dva armora al 470 i mogu ti reci da su karte odlicne, sa Hynix memorijom su i bacaju 29 za eth bez problema. Kapiram da postoji velika verovatnoca da i 570 serija bude slicna, tako da sto da ne. A ako ih uzmes molim te napisi ovde iskustva, znacice svakako.

MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC
razmisljam da kupim par komada ovih MSI, dali ih neko vec koristi i kako su se pokazale ili cu ja morati da se prvi opecem???

Kolege molio bi vas za misljenje. Sastavio bi svoj prvi rig sa sljedecim komponentama

asrock h97 anniversary 138 KM, ovu plocu mogu naci dosta jeftinije nego h81 btc pro 220 KM. tu mi je bas velika dilema
sapphire rx570 nitro x 5 (5 x 485 KM) . tesko je nabaviti modele rx 400 modele. mogu nabaviti 580 pulse za 20 KM vise.
8gb ram
celeron procesor
ssd 120 gb
crosair rmx 1000

da li bi ovo bilo ok. iscitao sam dosta ovih dana ovu temu ali jos sam u dilemi. pozdrav

Poslednja izmena:
Sve je ok Asrock h97 anniversary uzmi ako je jeftinija,takodje rx 570 nitro uzmi jer rx 570 nitro trosi isto struje kao i rx 480 nitro...Ne isplati se uzimati sada rx 580 ne daje vise hash-a a trosi vise struje i od rx 570 i od rx 480.

Pozdrav

Citam dosta oko mininga pa reko da se upustim i ja ... Sta je trnutno najisplativije kopati?

Treba mi savet kako skockati konfiguraciju riga za budzet 1500 e 200-300 gore dole. da je best bay varijanta. ( koje graficke sa kojom plocom i napajanjem upariti)

Dal uzimati od madjara ili iz nasih prodavnica? najvise dilema zbog garancije...

2 posta iznad tebe imas rig, post iznad tebe misljenje o njemu....10 strana u nazad jos price o tome i ti pitas opet...druze, brate...unisticete forum, nece iskusni ljudi vise hteti pisati posto sve se hoce na gotovo.....cemu toliko gotovanstvo...sta ce biti kad se prestane kopati eth pa se bude moralo kopati iz walleta ne daj boze ponovo...ako nisi sposoban procitati 1000+ strana tesko da ce neko imati zivaca objasnjavati 100+ ljudi ponaosob posto nije dovoljno ako pise na 15 mesta sve u najsitniji detalj.......

to je napisao i sklopio covek neiskusan kao i ja...

moja zelja je bila da neko iskusan izbaci trenutno najbolju kupovinu ...ako mu nije mrsko ...za sve koji imaju nedoumicu kao decko dva posta iznad i ja...

I kljucno me zanima dal uzimati od madjara sa kp ili ipak pouzdane varijante ? dal je uzimao neko sa foruma ?

Ne postoji najbolja kupovina tu.
A ne znam sta ti znaci-od madjara ili pouzdane varijante? Pa ako mislis da madjari nisu pouzadni, nije li ti glupo kupiti od njih?

Uzmi sta mozes da nabavis a da najmanje cekas, bolje ti je 5 bilo kojih kartica 10 dana ranije nego 5 "dobrih" 10 dana kasnije,jer za to vreme izmajnujes 100e.

dilema je dal su pouzdan madjari sto se tice garancije!?
a pouzdana varijana su pc lanci u kojima su recimo grafike skuplje po komadau 20 e ali sigurno nemas problem sa garancijom...

Sto puta receno-ako "madjar" prestane da donosi robu, ne ostaje ti nista nego da platis nekom da ti reklamira, ili da ides sam. Sta ce se desiti, niko ne zna niti moze da zna, tako da trebas da odlucis po licnom misljenju.

Mada ste verovatno svi debelo zakasnili-nece ova isplativost dugo trajati, ne bih ja sad pucao neke pare da startujem od nule. Bice kuknjave za par meseci

Poslednja izmena:
cak ni moj post nisi procitao valjano, jeste decko je nov, ali se potrudio verovatno da sazna koje su trenutno najnovije graficke, koje su cene, koja ploca... pa je odlucio iste da uzme i trazi savet ...
savet dobija u sledecem postu....sve mu je objasno iskusniji clan sta je dobro sta ne, sta bi trebao da menja a sta je ok(cak i obrazlozio)...ali je lakse reci ajd sastavite mi vi, svako ce ovde da pomogne ako neko hoce da se potrudi...procita, sam zakljuci nesto pa zbog neiskustva pita...ali gotovane ne voli niko
i onda hoces da kazes da citanjem samo ta dva posta nisi mogao da zakljucis sta bi mogao da kupis.....

...s tim sto se zaebao i napisao da 5xx trosi vise od 4xx, sto je tacno, ali to je tako zbog veceg kloka i fabricke voltaze. Ako se 5xx karta stavi na V i klokove uporedive 4xx karte, trosice i davace isto iz prostog razloga sto su to potpuno iste karte.

Moze li neko da preporuku za ploce sa 5 ili 6 kartica?

Do sada sam jedino koristio BTC pro ploce ali njih nema vise nigde.

Preilistaš zadnjih 5 strana i nađeš 3,4 predloga. Da li ovde iko čita ranije postove?

moze bilo koji cpu odprilike,meni je radio celeron 420 dok nije crkao :)prvi i jedini 775cpu 1.6mhs single core 512kb cash

Ljudi, dajte savet za najkvalitetnije napajanje od 1.200-1.300w, a da može kod nas da se uzme u radnjama. Cena nije bitna. Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno