Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kupio sam:
4x xfx470 4gb 29 000 po kartici
Raidmax 800w Cobra (nisam imao para za bolje) 9500
Asus h81m plus Polovnu sa 4 GB rama i g3220 za 9000 din.
Extendere i HDD sam imao
Sve me je izaslo oko 1150 evr.
Nadam se da ce se isplatiti

Kobra ce brzo da pusti dim, tih 800w je kao 500 pravih mozda sam puno i rekao :)

Najverovatnije da neće, 5 x rx470, sa ostalim komponentama ne prelazi 700w, mereno na raid cobri 1000w

Poslednja izmena:
Nije bitno koliko prelazi sto d.darko rece tih 800w je kao pravih 500w ako vec covek uzima 4 xfx karte onda je bolje da uzme Raidmax od 1000w za svaki slucaj,skoro sam video da se nekome otopio ulaz na raidmax napajanju a sta mislite sto se otopio?Da je u pitanju bio Super flower,Evga,Corsair to se nikad ne bi desilo...

Probaj sve redom pa ces videti koji ti daje najvise.. To je 20 minuta posla, da isprobas 4 strapa :)

Neznam na koji ulaz misliš, ako se otopio neki konektor na kraju kabla, to je zato što nije imao dobar kontakt, grejao se i otopio.
Bilo je raznih prijava da se to dešava i na duplo skupljim napajanjima

Da otopio se konektor na kraju kabla koji ide u napajanje a sa njim naravno i ulaz taj na napajanju.

Ne znam mnogi kazu da im Raidmax od 1200w lepo radi ali opet i da mi poklone dzabe Raidmax bilo koji lepo bi ga odmah prodao ne bi stavio na svoj rig da ga koristim za rudarenje....

U pravu si bilo je prijava mozda 1 ili 2 na skupljim napajanjima,ali za Raidmax je bilo najmanje 10 prijava do sada....

U pravu si bilo je prijava mozda 1 ili 2 na skupljim napajanjima,ali za Raidmax je bilo najmanje 10 prijava do sada....

Možda zato što ljudi najviše i kupuju ta jeftinija napajanja. OK deluje raidmax 1200w. Za 5 kartica super... Uzeo sada za rig Silverstone Strider Plus 1000w za 5 kartica, top napajanje. Teško kao olovo...

toogood-Da o tome pricam.

joca89-Da ljudi najvise kupuju jeftina napajanja a za par desetina evra vise imaju napajanja koja su 3 puta kvalitetnija ali kome to da objasnis,a tih par desetina evra zarade kopanjem za par dana....Da ta Silversone napajanja su mnogo dobra ali i veoma skupa mislim da su ipak malcice precenjena trebalo bi da kostaju oko 50 eura manje i onda bi bilo ok.

Jesu malo skuplja, 26k, ali nije bilo velikog izbora u domaćim radnjama a da su ok sa konektorima... :)

U pravu si u domacim radnjama nema nikakvog izbora pravo je cudo da uvoze taj Silverstone uopste,obicno uvoze najvise Raidmax, Lc power i Chieftec od kvalitetnijih marki tu je samo Cooler Master,Silverstone i Seasonic i nista vise i svi su debelo precenjeni u odnosu na Hu pogotovo je Cooler master precenjen kod nas.

Ne tvtdim da je napajanje koje sam uzeo raidmax cobra 800w kvalitetno,ali milim da moze da posluzi za 4 undervoltovane kartice na ethu ili nekom slicnom algoritmu.Znam koja su napajanja profi za ovaj posao ali ne mozemo svi da kupimo napjanje od 200 i vise €,ako ovaj posao ostane profitabilan nece mi biti tesko da kupim drugo.I ovom nesto da se desi imam garanciji a drugo mogu da porucim i za dan da stigne.Imam antec napajanje od 700w koje radi vec 10 meseci sa 2x r9380 i jednom 480 oko 2 meseca,pa mu nista ne fali,hladno je kao led.

Poslednja izmena:
macola 265-Ovo na slici i ne izgleda toliko lose samo ocisti malo prasinu,kakvi sve racunari postoje tvoj je zlatan....

Ovo dole napajanje koje je u pitanju?Ne vidi se lepo na slici....

simeonovic-Pa naravno da moze da posluzi neko vreme ali ne ocekuj cuda.

Antec je za Raidmax svemirski brod i sluzice te mnogo duze nego bilo koji Raidmax.

Pa kad vec uzimas 4 graficke karte koje kostaju 1000 eura skupi jos malo pa kupi nesto drugo a ne Raidmax ali opet kazem ako si zapeo za Raidmax uzmi Vampire seriju.

Poslednja izmena:
@Fallout kao prvo,nisam zapeo za raidmax,takodje mi nije bitno koje su mi marke komponente.Bitno mi je da to sto imam vrsi poso i radi kako treba.Drugo,pre 3 meseca si poceo da majnujes i imao bisere od postov,a sad ces ovde da mi prosipas pamet.Ne kazem da sam iskusan u ovom poslu,ali brate mnogo se pravis pametan,a u stavri citas sta drugi pisu i ponavljas.I ja sam video da se pise lose o Raidmaxu,isto tako sam video i drugu stranu na kojoj se radimax koristi.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa napajanjem CHIEFTEC APS-1000CB 1000W, kako se ponasa, gura li bez problema 5 x 470 ?

Vidim da je 80+ bronze, ima 2 x 42A na 12V granama.

sharkoon 500w modular,guralo 3 undervolt karte
prasina je najmanji problem :)
na jednoj je nov mali vent,a na drugoj nevalja prvi
h97 crosfire ploca celeron 1820 4gb ram
sve opusteno radi,bez seckanja

Ima li neko iskustva sa napajanjem CHIEFTEC APS-1000CB 1000W, kako se ponasa, gura li bez problema 5 x 470 ?

Vidim da je 80+ bronze, ima 2 x 42A na 12V granama.

Meni na jednom rigu to napajanje radi vec vise od 3 godine, guralo je i 4x470 i 1x380, dual eth+pasc i eth+dcr ali to je vec bilo preko 800w iz zida, i prilicno se ugreje tako da na njemu ipak drzim 3x470 i 1x380

Hvala na odgovoru. Trebace meni i kumu za 3 riga, a vidim da ima normalnu cenu za to sto nudi. U principu, po tvojoj prici trebalo bi bez problema da gura 4-5 x 470 za eth.

Meni na jednom rigu to napajanje radi vec vise od 3 godine, guralo je i 4x470 i 1x380, dual eth+pasc i eth+dcr ali to je vec bilo preko 800w iz zida, i prilicno se ugreje tako da na njemu ipak drzim 3x470 i 1x380

@Fallout kao prvo,nisam zapeo za raidmax,takodje mi nije bitno koje su mi marke komponente.Bitno mi je da to sto imam vrsi poso i radi kako treba.Drugo,pre 3 meseca si poceo da majnujes i imao bisere od postov,a sad ces ovde da mi prosipas pamet.Ne kazem da sam iskusan u ovom poslu,ali brate mnogo se pravis pametan,a u stavri citas sta drugi pisu i ponavljas.I ja sam video da se pise lose o Raidmaxu,isto tako sam video i drugu stranu na kojoj se radimax koristi.

Nisam poceo pre 3 meseca nego jos prosle godine u septembru znaci vise o 7 meseci ali to nije bitno,ako mislis da znas vise od mene onda nemoj da kacis postove tipa Kupio sam:
4x xfx470 4gb 29 000 po kartici
Raidmax 800w Cobra (nisam imao para za bolje) 9500
Asus h81m plus Polovnu sa 4 GB rama i g3220 za 9000 din.
Extendere i HDD sam imao
Sve me je izaslo oko 1150 evr.
Nadam se da ce se isplatiti

Da li od nas ovde na forumu zavisi da li ce se isplatiti????Da li mislis kad ti par ljudi savetuju ovde da ce cobra pustiti dim da se sale?Ponavljam sta drugi pisu ma da ja samo odgovoram kad me neko pita nesto kad me ne pita cutim,ako ne znam da resim tudj problem cutim toliko o tome da se pravim pametan.Uostalom tvoj novac tvoj izbor kupi sta god hoces....

Poslednja izmena:
Pustite ih, kad krenu kuce da im gore tada ce se nauciti pameti........

Mozda nece goreti kuca, mozda se nece nista desiti i radice ko sat.
Ali verujem da je procenat izgorelih, zapaljenih ili istopljenih kobri veci od procenta izgorelih recimo zalman bronze 850w koji kosta 50% vise od kobre :)

Pa da niko nije ni rekao da nece raditi samo sam napisao da nece raditi dugo jos kad budu temperature +40 stepeni ima to napajanje da se ugreje samo tako....Voleo bi da gresim i da mu traje najmanje 5 god.

Kakvi sve danas ulaze u mining bice veselo od onih kojima gore kuce do onih koji ulazu prljave pare, kradu struju na veliko itd... samo da se ne obrusi po nama kako to uvek biva

@simeonovic zasto lepo ne uzmes od madjara evga gq 1000w i zavrsis posao, kostaju oko 165-170e, ja sam pre neki dan sklopio 3 masine sa njima i super su

svako napajanje ce vam crknuti,AKO ga preopteretite, a raidmax isto DOBRO radi kad se poveze kako treba

Vrh Dno