Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To ti je kad se preporucuje 1000w napajanje za 6 kartica i to pocetnicima. Bice pozara na sve strane kad napolju bude 40+ C.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Mogu neka napajanja od 1000W da guraju 6 570 ali dobro podesenih. Inace ko drzi rudnike bazirsne na 6 karti na 40C tome nece ni 1500W pomoci.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Evga 1000G je u pitanju, jos uvek sve testiram. Prostor je, da kazem, namenski. Temperatura 23 - 27. Naravno, aktivno se odrzava uredjajima.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Evga 1000G je u pitanju, jos uvek sve testiram. Prostor je, da kazem, namenski. Temperatura 23 - 27. Naravno, aktivno se odrzava uredjajima.

Obavezno moduj biose i spustaj napon i clock GPU-a dole. Ne radi se tu samo o potrosnji vec je zalosno da im drzis mem. na takvim klokovima za eth. Koliko uopste MH/s imas sa takvim postavkama ?

Poslednja izmena:
Ok.
Ja koristim samo AMD ploče sa 5 kartica pa se, kao, nadam da će sve funkcionanisati :d osim drajvera... (cena mi je lepa 213€/kom).
Mogla bi i verzija sa 8GB koja na sebi nosi Micron čipove i gura 29-30Mh/s sa modded ROMom...
Videćemo.

TNX

Da nemas slucajno Rom, inace u pitanju je Asus 470 8gb micron
Hvala

Obavezno moduj biose i spustaj napon i clock GPU-a dole. Ne radi se tu samo o potrosnji vec je zalosno da im drzis mem. na takvim klokovima za eth. Koliko uopste MH/s imas sa takvim postavkama ?
Upravo to. Inace njegovo napajanje ima pravih 810-820W. Tako da sve preko toga sa jakim pikovima moze da bude ozbiljan problem.

Poslednja izmena:
Znam da je tracenje resursa. Imam 21.6 po kartici na fabrickim podesavanjima. Kada se klokuje ide na 26 - 27, probao :)
Jedino ne znam zbog garancija u nekom ne - daj - boze slucaju. Samo me to sprecava da ih sve poguram.

Nikako na default taktove i napon 6 grafa na 1000w pa još dual, sve troši min 1250-1300w....
po stoti put ponavljam 1060/1900-2000/-100mv dual isključi ukoliko nemaš min 1.2kw napajanje... zar je stvarno teško pročitati par strana unazad....

Ljudi ne shvataju da su grafe na def gore nego modovane i utegnute, vise trose, vise se greju i manje bacaju mh, pa sad vi vidite..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Skinuta jedna grafika, preventivno. Citam i pratim vec neko vreme, ali me od kloka deli samo problem eventalnog gubitka garancije.

pa dobro mladi su naucice :d sto se vi stari rudari sekirate? :d.... ne moraju da citaju neka ih nek se uce.

Jel moze ko da kaze kolika mu je neka prosecna potrosnja u dualu prikazana u gpuz (znam da nije realna nego me interesuje da vidim kakve su mi primerci karte). Meni prikazuje oko 115w, a baca 29.5 eth i 290 pascala.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

@Space moze to da se utegne ko zna ali opet je rizicno pogotovo ako nije napon spusten u biosu pa ti se AB ubaguje i vrati napon na default. Ti udjes u stan a ono paljevina. Ne uzima se rig za trenutni mining nego za godine koje dolaze. Sta kad se pojavi neki novcic koji trosi vise od eth a vrijedi duplo vise. Ili dual minig. Uzmes napajanje gdje ces imati rezervne snage. Jel isplativije da ti crkne napajanje i povuce plocu ili graficku pa sa se ganjas za garanciju mjesec dana ili das 20e vise i budes miran.

Pogresno sam formulisao post. Mislio sam da se nadovezem na tvoj odgovor a ispade suprotno :D

Jel moze ko da kaze kolika mu je neka prosecna potrosnja u dualu prikazana u gpuz (znam da nije realna nego me interesuje da vidim kakve su mi primerci karte). Meni prikazuje oko 115w, a baca 29.5 eth i 290 pascala.

ako ti gpuz pokazuje 115w to ti je oko 140-150w potrošnja po kartici, na 90w je 130-135w koliko je kod mene kad pustim dual.... Kupite ljudi merač košta 1600din a jako korisna stvar....

Narucio sam ga. Ali ovi nasi dok isporuce treba 5 dana... A jel kopas isto pascal kao ja?

noup samo etc/eth, pasc sam u startu soolo kopao i nešto sam kupio po 3-4x većoj ceni :( kako god pola btc sam u minus..... Neiskustvo, neiskustvo....

Pa onda nam ne moze biti ista potrosnja... Valjda jos neko kopa eth/pascal pa neka javi potrosnju u gpuz, moze i na pm.

Mogu neka napajanja od 1000W da guraju 6 570 ali dobro podesenih. Inace ko drzi rudnike bazirsne na 6 karti na 40C tome nece ni 1500W pomoci.

Uf sad, i vi malo preterujete. Procitajte specifikacije napajanja pa cete videti koja im je radna temperatura. Evga je recimo deklarisana na 50C, ako me secanje ne vara.

Dobri merni uredaji ako kazu da je potrosnja recimo 780W ( karikiram). A da u piku ide i do 900W. Dobro napajanje od 1000W sa 90+ efikasnosti ovo gura 100 godina. Svakako pobornik sam rezervne snage...

P.S

Somba temp mi nikad nije veca od max 30C. Ulozis u dobar pull and out sistem za objekat i miran si. Pogledati ventilatore firme Jaka.

Poslednja izmena:
Ako skine gpu klok i napon, evga 1000w gura bez problema 6 tih karti.
A da mu se ne pregreje neka od kartica, tj. dostigne shutdown temperaturu koja je definisana u biosu.. pa se ugasi :)
Meni se to desavalo, posto sam previse skinuo tu temp. u biosu, pa dok sam provalio sta je problem.. :)

Ako skine gpu klok i napon, evga 1000w gura bez problema 6 tih karti.
A da mu se ne pregreje neka od kartica, tj. dostigne shutdown temperaturu koja je definisana u biosu.. pa se ugasi :)
Meni se to desavalo, posto sam previse skinuo tu temp. u biosu, pa dok sam provalio sta je problem.. :)
Ovo je scenario za veceras. Za sad radi 5xRX470 bez problema, iz zida vuce 610 - 620w (kupio merac :) )

Malo mi je to tesko da poverujem da 5 470ki vuce toliko W, cak i na eth only, to znaci ~100w za karticu.
Mora da bude jako dobar undervolt.

RX470 Nitro+, kada GPU-Z pokaze 70W, potrosnja kartice je 106-108W. Znaci 36-38W dodajete na potrosnju prikazanu u GPU-z

Eksperimentisao sam malo, kada se recimo stavi nizi strap (recimo 1250 ili 1375), memorija se drzi na nekih ~1800MHZ i tada se spusta potrosnja za jos 3-4W. A za tu Mem frekvenciju je dovoljan 1050 GPU takt. I tu se ustedi nekih 2-3W.

Znaci moguce je da karta vuce 99-100W. Trebala bi da baca oko 27Mh/s sa tim postavkama, mozda cak i jace.

Nisam ja rekao da je nemoguce nego da mi je tesko da poverujem, posto se radi o pocetniku, pisao je ranije da nije nista namestao,a ovakva potrosnja ne moze da se postigne bez leopog undervolta.

Grdio me jedan od clanova da nisam citao tj. da me mrzi da citam. A ja u stvari skoro dva meseca citam i 10 dana prakse. :)

Moze li ko da mi pomogne koja od ova dva napajanja imaju prednost:
SUPER-FLOWER Leadex Platinum 1200W
Thermaltake Toughpower XT Platinum 1275W

Vrh Dno