Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

A sta bi se desilo da kopira samo na 2000+ posto vozi memoriju na preko 2000 dovoljno je samo na 2000 strap jel, ili mora na sve preko 1500

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Taj strap mi nije jasan da li dobro radim? Da li strap 1625 kopiram na sve ispod i iznad vrednosti kad hocu strap 1625 da postavim ili 1625 kopiram na sve preko 1625?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sve preko 1625

A sta bi se desilo da kopira samo na 2000+ posto vozi memoriju na preko 2000 dovoljno je samo na 2000 strap jel, ili mora na sve preko 1500

Dobro si napisao, ako vozis iznad 2000 stalno dovoljno je u taj strap da ubacis. Mada je ova karta def 1750 tj treba ubaciti i u taj i u sve iznad njega novi strap.

Dobro si napisao, ako vozis iznad 2000 stalno dovoljno je u taj strap da ubacis. Mada je ova karta def 1750 tj treba ubaciti i u taj i u sve iznad njega novi strap.

Ja sam jos isprobao da stavim strap samo na 2000 i spustim memoriju na 1980, karta i dalje radi sa strapom od 2000, sto znači da je njegov opseg od 1751-2000, samo mi jos nije jasno da li postoji način dodati jos jedan timing tipa 2125 čiji bi opseg bio od 2000-2125.

Takođe me još buni sto kada podignem memoriju preko 2000 i dalje je strap od 2000. Dok za druge strapove to ne važi, znači strap 1625 je od 1501-1625.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi, ima li ko savet za dobar ventilator koji bi ubacivao svez vazduh u prostoriju sa rigovima, ili izvlacio topao vazduh iz prostorije? Ili mozda da ubacim 2, jedan koji izvlaci, a drugi koji ubacuje vazduh?

Hvala

Raspali jedan izmenjivač toplote (kao od frižidera) i ventilator spolja i ima da bije non stop 14C čak i kada napolju bude 40!
Ukusno, slatko, ne goji ;)

Ljudi, ima li ko savet za dobar ventilator koji bi ubacivao svez vazduh u prostoriju sa rigovima, ili izvlacio topao vazduh iz prostorije? Ili mozda da ubacim 2, jedan koji izvlaci, a drugi koji ubacuje vazduh?

Hvala
Nadji na internetu gde imas najblizu prodavnicu centrifugalnih ventilatora. Malo su skuplji ali sluze jako dobro toj svrsi. Izgledaju kao turbine. Lako ces ih prepoznati na netu u ponudi medju ostalim ventilatorima

Ja sam baš baksuz, prvi put poručim usb extendere i platim carinu od 615 din, a poručio sam samo 5 komada. Da li je još neko imao ovako iskustvo

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Ja sam baš baksuz, prvi put poručim usb extendere i platim carinu od 615 din, a poručio sam samo 5 komada. Da li je još neko imao ovako iskustvo

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Nije carina nego PDV. Nekad odvale i vise a nekad bude 0. Svakako su te izasli oko 600 din a ovde se prodaju za 1000.

Paa i nisi lose prosao, meni naplacuju 250-300 po komadu

Nadji na internetu gde imas najblizu prodavnicu centrifugalnih ventilatora. Malo su skuplji ali sluze jako dobro toj svrsi. Izgledaju kao turbine. Lako ces ih prepoznati na netu u ponudi medju ostalim ventilatorima

Moze li neki konkretan model, posto ih ima milion, a i cene su im neke astronomske...

Hvala

Zavisi ti od kubikaze prostorije. To najbolje sa prodavcima da razgovaras ali pre toga premeri prostoriju i daj im dimenzije pa ce ti oni reci koji da uzmes. Jeste skuplji ali je isplativije uzeti to nego kineza nekog koji ce ti riknuti za dva meseca jer to ne moze pauzirati preko leta ako ti je prostorija slabo provetriva, Radi non-stop.... govorim o dobrim ventilatorima. Ne znam kakva ti je prostorija i da li treba jaka vetilacija, ako je neko prosecno provetravanje onda ne moras te skuplje varijante, ali razumeo sam da ti treba dobra ventilacija.

Može li mala pomoć?
Koje strapove smem da kopiram na msi rx 480/8? 1750 pa na više ili smem i 1625 pa na više? Samsung čipovi su u pitanju.
tnx

Sent from Tapatalk

Svi kazu na samsungu prebaci 1750, a ja licno mislim da bolje radi kad stavis 1625.

Mislim da su vec pisali da se na 1750 bolje klokuje memorija tj vise moze da se izvuce, probaj osini je na 2150mhz strap 1750 i dual opali preci ce 30mh/s :D

Pozdrav ljudi, ako mogu na kratko da upadnem na temu (ponovo),
Ima u radnji na e.... rx 480 za 30 K (mislim da je verzija bez backplate i dual biosa) kako se ona pokazala u odnosu na "premium" verziju?
Sta mislite da li moze evga GQ 750w da gura 3x 470/480 bez problema?
Hvala ljudi.

Najbolje i najpovoljnije karte su ti safir nitro rx470 od 4gb pozeljno da budu samsung :D one imaju po meni najbolje hladenje trenutno od svih karti u tom ceovnom rangu i mislim da su trenutno best bay, jos sto je nabolje od svega imaju hladjenu memoriju i samim tim i veci oc potencijal, ove karte ostale bez bekplejta se dosta vise greju pa sad kako hoces, a na tom napajanju ces moci komotno da guras 3x rx 470 ili 480 za koju se vec odlucis ;)

Pardon, nisam napisao , safir nitro 480 u e... za 30k, na nju sam mislio, ne druge proizvodjace.(ima fanta za 225 nitro plus)al domaca garancija je domaca garancija jos 3 godine.........
Vrlo je mala razlika u ceni izmenju 470 i 480 , pa zato rekao 480...

Pa uzmi onda 480, i to napajanje sto si napisao moze laganini da gura 3 :)

Dajte neku alternativu ATI flasha za modovanje biosa. Editujem ih i kad god flesujem biose, mlatim se sa ATI flashom pola sata. Nece "System Video Device" na Ati Flash da mi izlista sve kartice nego samo prve tri, jer su napravili minijaturno polje "System video device" bez klizaca i ne mogu da skrolujem na dole da izlistam i ostale tri. Samo prve tri vidim. Pa zbog toga moram gasiti Rig, iskljucivati prve tri da ih ne bi ucitao WIN i tako modujem ostale tri. Koji jos program koristite za modovanje ? Izludi me ovaj

Ako te baš mrzi da isključuješ onda flešuj iz command prompta (imaš na netu milion tutoriala kako) pa koristi komandu atiwinflash -f -p 0 ImeRoma.rom gde ti -p 0 označava koju karticu želiš da flešuješ. A opet bi ti preporučio da kad flešuješ povadiš ostale kartice pa radiš jedan po jedan jer oće nekad da zabode...

da si samo ukucuo u google odma bi ti izbacio milion tutorijala kako se flashuje, gledaj video od 7:40 mozes da flashujes onoliko kartica koliko ih vidi windows...

Znam da ih ima milion na internetu, kao sto ima i milion biosa flesovanih i svega, ali vise volim cuti misljenje vas ovde. Vise vama verujem [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Vrh Dno