@neogeo,
Nitro+ Ima dual bios switch, malo drugaciji dizajn i mislim raspored ulaza.
Ljudi moji koliko se napatih sa RX470 8GB Nitro+ kartama da ih nastelujem.
Nisam imao vremena da flashujem biose pa su mi karte radile na defaultu (tj 1100/200 1)nekoliko meseci, reko aj da to sredim jer daju 25mh/s sto je smesno.
Prvo 1500 strap ni da cuje. Puca vec na 1900Mhz mem, invalid share-ovi itd...
Drugo, 1625 radi jedva tj sve preko 2050 mhz je nestabilno. Reko, ili cu te nastelovati ili cu te olupati od beton.
1750 strap radi skroz ok. 1150/2140 daje 29.8MH/S + 450 DCR (dodje mu kao 200 PASC). Reko to je sweet spot sto se clocka tice, nista vise mi ne treba. Ostavio par sati, radi super.
Na red mi dodje voltaza. Majko mila. Prvo ne mogu je spustiti ispod 1.025V nema sanse (sto je i def na silent biosu). Skinem Trixxx, au kad me glava ne zaboli. Sam menja klokove, voltaza +6577332 mv, par puta mi restartova PC, znaci katastrofa. Postavim -125MV, on promeni clockove. Znaci program skida voltazu ali je nestabilan do zla boga. Odmah ga obrisem.
Predjem na MSI AB, sve moguce postavke promenim, 3 razlicita drajvera promenio, ma kakvi. Nece ispod 1V. Udjem sasvim slucajno u radeon settings i u onaj wattman i vidim da je do njega problem jer ne dozvoljava promenu voltaze ako stoji na
automatic. Mora u
manual mode. Stavim manual, on tamo zadaje neke svoje leve vrednosti koje nemaju veze sa vezom. Ali u AB-u dozvoli promenu voltaze. E sad, AB nekad promeni a nekad ne. Recimo -50MV to je njemu 0.981. Dok -75 je 0.975. -96MV je 0.092. Znaci nigde veze. I onda kad promenim napon, memoriju ne da preko 2000 a clock drzi 1206 mhz. Znaci komedija teska. Kad restartujem pc, vrati sve na pocetak i onda opet moram preko budjavog wattman-a da podesavam voltazu koja opet ne radi kako treba.
Reko da probam da modifikujem bios, spustim voltaze i zadam nize def clockove.
Pogledajte prilog 223335
Stavim te postavke, bogu hvala gpu i mem clock prepozna iz prve da ne moram cackati ali sad voltaza nece ispod 1V, iako sam stavio 0.95. Znaci neverovatno. Napominjem da sam probao za sada 2 karte, na 2 razlicita sistema sa svim mogucim kombinacijama drajvera i tool-ova. Juce sam protracio nekih 10h namestajuci, danas jos 5, znaci malo mi fali da sve porazbijam.
Jel ima neko predlog na koju foru da psustim tu voltazu, koji program da koristim za to?