Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Potrbna pomoć.
Može li mi neko pomoći da saznam koje memorijske čipove nosi na sebi MSI RX 480 8GB Gaming X i kakva je razlika, što se Safira tiče, između Nitro i Nitro+ modela (na oko mi isto izgledaju)?

tnx

Nitro+ je unapredjena verzija nitro karte ... nem' pojma u čemu je unapredjena :D...obrati pažnju jer i za istu vrstu karti postoji više različitih verzija..na primer: SAPPHIRE NITRO+ Radeon™ RX 480 8G (pogledaj pod specification)

edit:
pretpostavljam da je razlika u proizvodjaču mem.čipova i njihovoj "elastičnosti" kod klokovanja

Poslednja izmena:
@neogeo,

Nitro+ Ima dual bios switch, malo drugaciji dizajn i mislim raspored ulaza.

Ljudi moji koliko se napatih sa RX470 8GB Nitro+ kartama da ih nastelujem.

Nisam imao vremena da flashujem biose pa su mi karte radile na defaultu (tj 1100/200 1)nekoliko meseci, reko aj da to sredim jer daju 25mh/s sto je smesno.

Prvo 1500 strap ni da cuje. Puca vec na 1900Mhz mem, invalid share-ovi itd...
Drugo, 1625 radi jedva tj sve preko 2050 mhz je nestabilno. Reko, ili cu te nastelovati ili cu te olupati od beton.
1750 strap radi skroz ok. 1150/2140 daje 29.8MH/S + 450 DCR (dodje mu kao 200 PASC). Reko to je sweet spot sto se clocka tice, nista vise mi ne treba. Ostavio par sati, radi super.

Na red mi dodje voltaza. Majko mila. Prvo ne mogu je spustiti ispod 1.025V nema sanse (sto je i def na silent biosu). Skinem Trixxx, au kad me glava ne zaboli. Sam menja klokove, voltaza +6577332 mv, par puta mi restartova PC, znaci katastrofa. Postavim -125MV, on promeni clockove. Znaci program skida voltazu ali je nestabilan do zla boga. Odmah ga obrisem.

Predjem na MSI AB, sve moguce postavke promenim, 3 razlicita drajvera promenio, ma kakvi. Nece ispod 1V. Udjem sasvim slucajno u radeon settings i u onaj wattman i vidim da je do njega problem jer ne dozvoljava promenu voltaze ako stoji na automatic. Mora u manual mode. Stavim manual, on tamo zadaje neke svoje leve vrednosti koje nemaju veze sa vezom. Ali u AB-u dozvoli promenu voltaze. E sad, AB nekad promeni a nekad ne. Recimo -50MV to je njemu 0.981. Dok -75 je 0.975. -96MV je 0.092. Znaci nigde veze. I onda kad promenim napon, memoriju ne da preko 2000 a clock drzi 1206 mhz. Znaci komedija teska. Kad restartujem pc, vrati sve na pocetak i onda opet moram preko budjavog wattman-a da podesavam voltazu koja opet ne radi kako treba.

Reko da probam da modifikujem bios, spustim voltaze i zadam nize def clockove.

Pogledajte prilog 223335

Stavim te postavke, bogu hvala gpu i mem clock prepozna iz prve da ne moram cackati ali sad voltaza nece ispod 1V, iako sam stavio 0.95. Znaci neverovatno. Napominjem da sam probao za sada 2 karte, na 2 razlicita sistema sa svim mogucim kombinacijama drajvera i tool-ova. Juce sam protracio nekih 10h namestajuci, danas jos 5, znaci malo mi fali da sve porazbijam.

Jel ima neko predlog na koju foru da psustim tu voltazu, koji program da koristim za to?

Poslednja izmena:
Trixx radi najnormalnije :D, taktove prvo podesis u afterburneru recimo 1150/2140 za sve karte, minimiziras afterburner otvoris trixx, prva karta na kojoj je monitor ili adapter neda se puno skinut nju ostavis ostali 5 skines po -100mv iz trixa, ako moze ispod -100 jos bolje...nastimo sam gomilu ti Nitro kartica i sve radi extra.

Trixx radi najnormalnije :D, taktove prvo podesis u afterburneru recimo 1150/2140 za sve karte, minimiziras afterburner otvoris trixx, prva karta na kojoj je monitor ili adapter neda se puno skinut nju ostavis ostali 5 skines po -100mv iz trixa, ako moze ispod -100 jos bolje...nastimo sam gomilu ti Nitro kartica i sve radi extra.

A kada se stavi adapter, na toj karti ne moze veliki uv da se odradi?

Meni brljavi strasno. Izgleda zbog starije verzije drivera i novije trixxx-a, probacu sa novijim kako radi.

stavi strap od 1750mhs, occ 1160/2200/-52mv i voala 30+ mhs

Imam vec 1750 strap na 2000.

Nije problem hash, ne treba mi vise od ovog. Hocu samo voltazu da smanjim i da zaboravim na taj rig.

Bas steta, ocekivao sam da se move uz mod bios-a zakljucati voltaza i da ne mislim ako mi se restartuje sistem da ce ucitti def vrednosti tj preko 1v. Ode sve dodjavola.

Eh ovako, pošto kroz para dana dobijam neke pare hoću da sklopim jedan rig, grafe ću vjerovatno uzeti 6 x sapphire rx480 nitro+ oc, maticna h81 pro btc, napojna cm v1200, ostalo nije ni bitno.
Sad me interesuje da li sam sve dobro shvatio oko ovog setiranja riga, došli su mi već usb riseri sa alija, spojim grafičke preko risera na ploču, napojnu na ploču risere i grafu, podignem sistem (windows 10) i to je to?
Mogu li spržiti napojnu? To jest da grafičke povuku više od 1200W? I ako je sve ovo kako sam napisao, izmjenim bios, naštimam svako grafu posebno, tj koliko ona može da gura i to je to? Bitno mi je samo da šta ne spržim ostale probleme je "lako" riješiti?

Eh ovako, pošto kroz para dana dobijam neke pare hoću da sklopim jedan rig, grafe ću vjerovatno uzeti 6 x sapphire rx480 nitro+ oc, maticna h81 pro btc, napojna cm v1200, ostalo nije ni bitno.
Sad me interesuje da li sam sve dobro shvatio oko ovog setiranja riga, došli su mi već usb riseri sa alija, spojim grafičke preko risera na ploču, napojnu na ploču risere i grafu, podignem sistem (windows 10) i to je to?
Mogu li spržiti napojnu? To jest da grafičke povuku više od 1200W? I ako je sve ovo kako sam napisao, izmjenim bios, naštimam svako grafu posebno, tj koliko ona može da gura i to je to? Bitno mi je samo da šta ne spržim ostale probleme je "lako" riješiti?

Pored dizanja sistema postoje jos neka setovanja, tipa virtuelne memorije ako koristis Claymore (a koristices), stavis windows na high performance, da se nikada ne gasi, iskljucis deffender i sve moguće updateove. Ovo je onako ukratko iz glave, ako sam nesto preskocio dodace neko od kolega.

Sto se tiče prženja sve te komponente imaju zaštite ( osigurače ). To cm je jedno od boljih psu i sa njim neces imati problema. Nemas potrebe za Nitro+ OC, kad je Nitro+ ista karta sa manjim deff clockom.

Sto se tiče spajanja samo riga, ako si ikada sklopio kucni računar znaćeš i rig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pored dizanja sistema postoje jos neka setovanja, tipa virtuelne memorije ako koristis Claymore (a koristices), stavis windows na high performance, da se nikada ne gasi, iskljucis deffender i sve moguće updateove. Ovo je onako ukratko iz glave, ako sam nesto preskocio dodace neko od kolega.

Sto se tiče prženja sve te komponente imaju zaštite ( osigurače ). To cm je jedno od boljih psu i sa njim neces imati problema. Nemas potrebe za Nitro+ OC, kad je Nitro+ ista karta sa manjim deff clockom.

Sto se tiče spajanja samo riga, ako si ikada sklopio kucni računar znaćeš i rig ;)

Super, znači ovaj CM v1200 neću spržiti tako lako :D

Ovaj nitro+ oc ću uzeti jer mi je ista cijena kao nitro+, ako slučajno ne budem imao nitro+ oc uzeti ću samo nitro+.

Je li mi dovoljno 8gb rama?

Super, znači ovaj CM v1200 neću spržiti tako lako :D

Ovaj nitro+ oc ću uzeti jer mi je ista cijena kao nitro+, ako slučajno ne budem imao nitro+ oc uzeti ću samo nitro+.

Je li mi dovoljno 8gb rama?

Pa to je super onda poči na OC, lakse ces prodati kasnije. Preporučljivo je 8gb.

nitro+ 8gb za pocetak je def 1260/2000, a ne 1100/2000.
Dovoljan je trixx u njemu mozes sve da namestis, pa i napon da skines. Meni AB ne skida napon na ovim karticama, iako mogu da vucem slajder i da stavim na -100mV, zapravo ne skine napon, provereno - merio na zidu :D

Stavi ili 16.9.2 (goldijeva preporuka), ili 16.10.3 (moja preporuka) drajvere.
Strap 1750->2000 i to je to , ima da daje 29Mhs bez problema sa smanjenom voltazom na -100mV.

@d.darko ako može pojašnjenje (oznaka) koja to nitro+8gb ima deff klokove 1260/2000 s obzirom da je čovek u svom postu naveo "vjerovatno uzeti 6 x sapphire rx480 nitro+ oc"

ja sam pisao odgovor na prestige-ov post za 470ku :D

ova 480 oc ima def takt od 1342mhz

Ma ima sapphire ti modela ko carapa :D
RX 480 1306 i 1342, bio je mislim jedan model i 1276mhz ali nisam nikad njega imao, ali imaju stvarno dosta modela sad zadnji model 480 8GB ima 1306mhz takt ali memoriju 1750 :D dok svi ostali modeli 480 8GB imaju memoriju 2000mhz...treba biti pazljiv kad se bira koju karticu.. mada za mining sve je to 1-2mhs

Ne znam koliko to utice na gejming, mislim dal ce mu memorija raditi na 1750 ili 2000 mhz, nemam pojma :D

ma utice nesto sitno tipa 480 4Gb vs 480 8GB mala razlika za gaming u igrama koje ne koriste vise od 4GB.

a za mining ove 1750mhz dobro se pokazale recimo samsung 4Gb radi na 1750mhz ali kida ja bi je prije uzeo nego samsung 8GB (govorim za mining), takodjer i micron 1750mhz koji se pojavio sad na ovim Nitro kartama ne vjerovatno dobar.

Ja poručih još 4 470 nitro+ pa da vidim sta ce da mi donese mem lutrija [emoji23]

Secam se da je neko pisao o "obogaljenim" Sapphire RX 470 4GB koja nema backplate. SKU 11256-10-20g. Da li je neko testirao tu karticu kako se ponasa u miningu? Hashrate, OC, hladjenje, mod biosa? Generalno utisci...

Poslednja izmena:
evo taman je drugar uzeo 4 takve, sutra cemo da modujemo bios.
Pitacu ga nakon par dana kako se ponasaju.

Evo ovako, poslao mi je bios te kartice i polaris prijavljuje da ima 2 vrste memorije : H5GC4H24AJ i EDW4032BAB.
Kada se pogleda u gpu-z prijavljuje elpidu.

U delu za tajminge prikazuje tajminge za obe memorije,tj. 1:200, 1:400 itd... pa do 1:2000, a posle dolazi 2:200, 2:400 ...
Posto ja nemam i nisam imao ovakve kartice jel moze neko da mi potvrdi da je ovo normalno i da mogu da kopiram recimo strap 1625 na 2000 kod OBE memorije, oce li to raditi ? :)

Ne razumem. 1 kartica prijavljuje 2 memorije?

Nidje veze... U biosu btw nema ni dela za voltage offset... Bas cudno... Makar ja ne mogu u hex-u da ga nadjem....

ma to je sve normalno bios podrzava hynix i elpidu, kod tebe je elpida kopiras 1500 strap ba sve vece save i to je to
2:1500 na sve iznad...

Nazad
Vrh Dno