Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

bhRkrfl.jpg

Moze li na ovog monstruma 8x470 kartica? Nemam vremena da isprobavam, pa bi mi info bio koristan

Poslednja izmena:
Teoretski da, a prakticno moraces isprobat :) i ja sam trazio neki info o njoj, ali nisam nista uspio da nadjem, nabaci 8 kartica pa probaj

Питање за све, па ко може нека фебатује:
- Од јуче почели гремлини. На једној јединој картици обара се ГПУ такт од оног који поставим преко АБа. Све графе ми раде на 1169/1989 и то је било ок до јуче... Дотична картица обори гпу са 1169 на распон од 850-950МХз и ту варира. Меморију држи заковану. Пробао сам све живо али увек исто, осим једне стварчице која је прошла из 1ве. Оборио сам јој ГПУ такт на 1074МХз и сада га држи закованим (и на деф. вредностима 1242/1650 ради обарање).
Има ли ко идеју шта би то могло бити и како да решим проб?
Хвала

Sent from Tapatalk

Пробао и то, и не утиче на фиксирање фреквенце код те графе.
Графа је пробана и у играма и и фурмарку и свуда ради без дефекта али тада нисам пратио гпу понашање.
Све картица копају Етереум.

Sent from Tapatalk

odvrni power limit na 30-40-50% pa vidi, jesi cekirao opciju disable ulps

Jedino, ulps nisam gledao :( ali nisam ga ni čačkao a sve drugo je proveravano...

Skoro pa da nema više Rx 480 8gb
po normalnim cenama u domaćim radnjama... WW 40k najjeftiniji...

Ima li neko neki dobar predlog za plocu koja podrzava 6 kartica, posto ASROCK H81 Pro BTC nema ni za lek.

I ja cu morati u Baito izgleda da uzmem sigurno imaju cim se proizvod moze kupiti online...
Ona revizija 2.0 od te ploce ne pravi probleme?
Da nema ni kod naseg najpoznatijeg Madjara....Mada on mi je rekao da mu se javim za par dana mozda ce tada imati....

A ova nova Biostar s1151 sa ddr4 ploča, TB250-BTC, to valjda ima negde da se nađe

Jel ima neko ove kartice, 11256-02-20G
? Kako su se pokazale? Koja je memorija?

Jel ima neko ove kartice, 11256-02-20G
? Kako su se pokazale? Koja je memorija?

Pa koliko vidim, taj SKU bi trebale biti 470 8Gb Nitro+, znači isto samsung, ako je to ta karta, čak su i tajminzi isti sa tih 480tki sto imas, znaci iste su memorije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

!!!Kome bude trebalo neka se strpi do nedelje imaću 2x asr h81 pro btc zajedno sa g1840 (domaća garancija i fiskalni, staro 4m i isključivo uparena kombinacija)!!!

JAVNO IZVINJENJE ČLANU @goldi ZA NEKE TVRDNJE KOJE SAM IZNEO A ISPOSTAVILO SE DA NISU TAČNE (JUČE TEK PROVERAVANO)

Juče je laserskom term. sondom merena temperatura gpu-a i ostalih drangulija na msi rx i sapphire rx n+ sa fanovima na istom procentu obrtaja i istim podešavanjima gpu/mem...
MSI je poprilično vreliji od Sapphire-a fan/fan, gpu/mem... ali mereno u utičnici, direktno, i dalje, manje troši, msi rig no sapphire sa svim istim vrednostima...

Poslednja izmena:
Ima li ko Asus rx 480 8gb, kako se ponasa karta kod nas je sada ista cena sa nitrom pa se razmisljam za njih ,znam da nemaju dual bios i radi li shta sem asus tweaka na njima uvek me nervirao njihov software.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako mislis na strix(sa tri venta) imam ja, ponasa se onoliko dobro koliko je nategnes, a trpi dosta natezanja :)

Pa to je samo preporucen softver, svaki proizvodjac nabacuje svoj, uvek mozes da guras MSI afterburner.

Off: Mnogo vas bre kupuje kartice, al ce da zagomila na KP krajem godine ...

Ne mozes da uporedis na istim podesavanjima, moras da vidis koji je def napon tamo i ovamo, klokovi, rpm fanova na max, debljina fanova....

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

!!!Kome bude trebalo neka se strpi do nedelje imaću 2x asr h81 pro btc zajedno sa g1840 (domaća garancija i fiskalni, staro 4m i isključivo uparena kombinacija)!!!

JAVNO IZVINJENJE ČLANU @goldi ZA NEKE TVRDNJE KOJE SAM IZNEO A ISPOSTAVILO SE DA NISU TAČNE (JUČE TEK PROVERAVANO)

Juče je laserskom term. sondom merena temperatura gpu-a i ostalih drangulija na msi rx i sapphire rx n+ sa fanovima na istom procentu obrtaja i istim podešavanjima gpu/mem...
MSI je poprilično vreliji od Sapphire-a fan/fan, gpu/mem... ali mereno u utičnici, direktno, i dalje, manje troši, msi rig no sapphire sa svim istim vrednostima...

Trebas pogledat napon u gpu-z i za jednu i za drugu kartu, ako je napon isti trebala bi i potrosnja da je slicna....a to za temperature to je tako drago mi je da si se sam uvjerio :wave:

Ako mislis na strix(sa tri venta) imam ja, ponasa se onoliko dobro koliko je nategnes, a trpi dosta natezanja :)

Pa to je samo preporucen softver, svaki proizvodjac nabacuje svoj, uvek mozes da guras MSI afterburner.

Off: Mnogo vas bre kupuje kartice, al ce da zagomila na KP krajem godine ...

A neki smo i kopali btc karticama :)

Malo sam zardjao na tahitiju nije radio afterburner sa Asus kartama zato pitam morao je asus tweak koji je pravio zeze sa vise karti. Pa smo sve posle menjali u biosu i undervolt klokove pa samo pustis miner.

Poslednja izmena:
i ne treba vise, bitno je da radi non stop, a ono pali gasi , pokreni je samo gubitak

Nazad
Vrh Dno