Mislim da je @goldie koristio ali 1 na 2, kad je stavljao 8 karti na jednu ploču.
Muči me asrock h81 pro btc pci-e x16 slot. Uopšte ne pušta sliku, ni direktno kada ubacim grafiku, ni preko risera. Radio clear cmos, update biosa i ništa. Stavio i bios-u gen1 i ništa... Jel ima još neko ideju šta bih mogao da odradim. Trenutno nije toliko bitno jer pet grafika rade u manjim pci slotovima, ali ako hoću da ubacim 6 što mi je i bila namera moram da uzimam pci-e 1X to 3 Port?
Ne radi čak ni kada staviš samo 1 karticu direktno na ploču bez ostalih?Ne radi uopšte pcie x16 slot. Znači sa njega nikako ne dobijam sliku i karta se ne pojavljuje u device manager. Stavim karticu direktno u slot i ne pušta ništa. Naravno ni preko risera ne radi. Svih ostalih 5 slotova rade bez problema. Hvala Goldi, možda naručim to za 6 kartu ako ovo ne rešim...
Vec poznata radnja u ALTI kompaniji..Onda je prilično jasna situacija. Ne znam gdje si uzimao ploču. Jesi li siguran da si je dobio baš novu?
Pitam zato jer je sa pravim danima Zec-a ALTI (WinWin) oprema radila punom parom. Naravno kasnije su i ploče i kartice uredno vraćene u kutije.
Možda ti je neko lošim extenderom (bilo je takvih serija) sj3bao prve pinove na PCI-e X16 portu. To bi trebalo da se vidi ako ne golim okom onda pod lupom.
Nazalost ne rade to samo sa pločama, nonstop drže hardver na lageru u poslovnicama, koji ne može da se kupi online jer je navodno rezervisan i kad proveravas nema ga na stanju dok ako dođeš tamo cekali su bas takvog da prodaju to i pokriju se kako su stvarno rezervisali nekom i prodali komponentu.Alti/Emmi/WinWin... Tvoja priča zvuči logično kada se pogledaju cene ploča u Srbiji i koliko su jeftinije kod njih... Pogledajte prilog 216072
Naravno da nisam mislio da svi to rade, ali bas veliki br komponenti pogodnih za majnovanje stoji u poslovnici i čeka ili ko zna gde i mozda rudari, a mozda je samo poruceno jer neki poznanik planira da kupi, sad je akcija a on nije pri kešu ali ce biti za par dana. Stvarno ne ulazim u to i sve dok mene licno neko ne ugrožava ne smeta mi, nije mi niko kriv sto mi burazer ne radi u emmiu. I sam sam kupio kod njih sve komponente za rig sem napajanja i sve radi bez problema i kupovacu i dalje, jer imam najbolje uslove, naspram ostalih prodavnica.@prisic Moj brat je Asrock H81BTC plocu kupio tako sto je nazvao emmi call centar i javio mu se lik koji se bavi majnovanje(ako je na forumu neka se javi ).Rekao mu je da ne postavljaju sav hw na sajt vec da nesto cuvaju za odabrane kupce.Posto zna da je tesko doci do te ploce njemu je prodao jer se i on bavi majnovanjem.Ploca vec mesec dana radi bez problema.
Moguće, nemoj da misliš da nije, ipak on radi 24 časa [emoji12]Ccc, o cemu vi ovde pisete...
Trla baba lan...
Jel ima jos neka teorija WinWin zavere, npr da presveli licno majnuje a HW uzima iz WinWina posto mu buraz vlasnik firme???
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Ne znam zasto teorije zavere samo pricam sta se radi u ALTI-u. Sve sto sam rekao sam ili video svojim očima ili su mi rekli stariji mineri bas sa ovog forumaCcc, o cemu vi ovde pisete...
Trla baba lan...
Jel ima jos neka teorija WinWin zavere, npr da presveli licno majnuje a HW uzima iz WinWina posto mu buraz vlasnik firme???
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Ne radi ni tako ... Sve sam probao, i ništa. Kao što sam napisao ranije, update biosa, clear cmos, gen1, gen2 podešavanja. Verovatno je faličan slot.
Ja sam upravo za ovu varijantu.pa nek kopaju malo sta, bar ce testirati opremu![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari