Potrebna HITNA pomoć:
- Naime, drugar mora da se odluči, danas do 10h, između sledećih modela grafika za mining:
MSI RX 470 GAMING X 4GB
Gigabyte RX 470 G1 GAMING 4GB
Kojih 5 da kupi (od ova 2 navedena modela isključivo)??? GA mu je nabavno 3€ jeftiniji od MSI...
Pomozite da prelomi čovek.
HVALA UNAPRED!
MSI rx 470 8GB varijantu imam ja i rade ekstra. Ventilatore sam ručno postavio na 30%
VGA ROM nisam modovao i za ZECa mi je 1224/1875 pa imam oko 190sol/s po kartici.
Koje strapove si kopirao u ROMu koji je modovan? Strapove od 1500 ili 1625?
kakva je u toj konkunrenciji ondaMSI bolji
MSI ne laže za 10C nego AfterBurner očitava drugu temperaturu u odnosu na Sapphire
Backplate je dobra stvar ako se postavi kuler koji će hladiti taj Al dok se sama Al ploča nenormalno zagreva tako da je MSI svakako hladniji obzirom da nema BackPlate.
Ovo govorim iz ličnog iskustva.
Prijatelj, ovde sa foruma, ima 3 riga. Na jednom su 6 MSI rx 470 4gb, na drugom Sapphire N+ 470 4GB i treći je kombinovani.
Svaki rig mu ima merač realne potrošnje na utičnici u zidu i 5 Safirki troši struje, klok za klok sa naponima takođe, koliko ceo rig od 6xMSI što mu je manje od 600W (mislim da je oko 585W za ceo rig) pa kako ko to vidi...
Sve je stvar ukusa...
Evo zna majsta o struji mnogo i kategoricno ne za dva napajanja. Ako neko zeli i ako on bude hteo neka objasni zasto to nije ok a ja mu slepo verujem iako je meni objasnio.Tesko je objansiti nekom kome je struja = struja, veze dve zice i onda svima preporuci da rade isto....... sa dva napjanja treba odraditi raspodelu snaga,kao i paziti da isto napaja i extender i kartu i da se ne mesaju naponi, trakaste extendere ne bi trebalo koristiti, itd takodje treba i resiti princip paljenja takvog rig-a
Jednostavno takav poduhvat nije za nekog ko ne zna o struji nista a to je 99%
@MarkoZ još samo da si napisao kakve to probleme mogu napraviti 2 napajanja od 750w.
Da, i opet, 2 napajanja od 750w istog proizvođača i iste kategorije su jeftinija od 1 napajanja 1200W od istog tog proizvođača i iste kategorije.
Uz sve to daju i veću realnu snagu i imaju veću preprodaju cijenu.
Tesko je objansiti nekom kome je struja = struja, veze dve zice i onda svima preporuci da rade isto....... sa dva napjanja treba odraditi raspodelu snaga,kao i paziti da isto napaja i extender i kartu i da se ne mesaju naponi, trakaste extendere ne bi trebalo koristiti, itd takodje treba i resiti princip paljenja takvog rig-a
Jednostavno takav poduhvat nije za nekog ko ne zna o struji nista a to je 99%
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari