Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ma da u principu na isto dodje, a poenta je da i jedno i drugo zavrsava posao.

Kad ste se vec bacili u zestoko filozofiranje.... :) . Duplo je veca sansa da ce riknuti 1/2 napajanja nego 1/1.

al kad rikne 1/2 moze da ti radi 1/2 rudnika, ivako kad rikne 1/1 ne radi ni 1/1 :d

Muči me asrock h81 pro btc pci-e x16 slot. Uopšte ne pušta sliku, ni direktno kada ubacim grafiku, ni preko risera. Radio clear cmos, update biosa i ništa. Stavio i bios-u gen1 i ništa... Jel ima još neko ideju šta bih mogao da odradim. Trenutno nije toliko bitno jer pet grafika rade u manjim pci slotovima, ali ako hoću da ubacim 6 što mi je i bila namera moram da uzimam pci-e 1X to 3 Port?

Jel' ti tu kartu ploča ne vidi uopšte ili ploča vidi kartu i normalno kopa ali ne baca sliku kad nakačiš monitor? Ako je ovo poslednje onda ti verovatno karta u prvom pciex1 slotu primarna tj. preuzima sliku...

Ne radi uopšte pcie x16 slot. Znači sa njega nikako ne dobijam sliku i karta se ne pojavljuje u device manager. Stavim karticu direktno u slot i ne pušta ništa. Naravno ni preko risera ne radi. Svih ostalih 5 slotova rade bez problema. Hvala Goldi, možda naručim to za 6 kartu ako ovo ne rešim...

Poslednja izmena:
Imam garanciju. Ali dok ja to pošaljem nazad, pa dok oni uvide kvar, pa da li će da izmišljaju nešto kako sam ja pokvario, izađe na mesec dana zezanja...

kupi odmh drugu a tu posalji na reklamaciju kad ti rijese reklamaciju onda montiraj novi rig :)
inace taj 3in1 HUB kosta 25$ sto i nije bas jeftino

Ne radi uopšte pcie x16 slot. Znači sa njega nikako ne dobijam sliku i karta se ne pojavljuje u device manager. Stavim karticu direktno u slot i ne pušta ništa. Naravno ni preko risera ne radi. Svih ostalih 5 slotova rade bez problema. Hvala Goldi, možda naručim to za 6 kartu ako ovo ne rešim...
Ne radi čak ni kada staviš samo 1 karticu direktno na ploču bez ostalih?

Ne radi ni tako ... Sve sam probao, i ništa. Kao što sam napisao ranije, update biosa, clear cmos, gen1, gen2 podešavanja. Verovatno je faličan slot.

Onda je prilično jasna situacija. Ne znam gdje si uzimao ploču. Jesi li siguran da si je dobio baš novu?
Pitam zato jer je sa pravim danima Zec-a ALTI (WinWin) oprema radila punom parom. Naravno kasnije su i ploče i kartice uredno vraćene u kutije.
Možda ti je neko lošim extenderom (bilo je takvih serija) sj3bao prve pinove na PCI-e X16 portu. To bi trebalo da se vidi ako ne golim okom onda pod lupom.

Onda je prilično jasna situacija. Ne znam gdje si uzimao ploču. Jesi li siguran da si je dobio baš novu?
Pitam zato jer je sa pravim danima Zec-a ALTI (WinWin) oprema radila punom parom. Naravno kasnije su i ploče i kartice uredno vraćene u kutije.
Možda ti je neko lošim extenderom (bilo je takvih serija) sj3bao prve pinove na PCI-e X16 portu. To bi trebalo da se vidi ako ne golim okom onda pod lupom.
Vec poznata radnja u ALTI kompaniji..

@joca89 Najbolje uradi ovo sto goldie preporucuje, kupi novu, ovu u garanciju i onda kad je rese prodaces je lako :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Alti/Emmi/WinWin... Tvoja priča zvuči logično kada se pogledaju cene ploča u Srbiji i koliko su jeftinije kod njih... Pogledajte prilog 216072
Nazalost ne rade to samo sa pločama, nonstop drže hardver na lageru u poslovnicama, koji ne može da se kupi online jer je navodno rezervisan i kad proveravas nema ga na stanju dok ako dođeš tamo cekali su bas takvog da prodaju to i pokriju se kako su stvarno rezervisali nekom i prodali komponentu.

@prisic Moj brat je Asrock H81BTC plocu kupio tako sto je nazvao emmi call centar i javio mu se lik koji se bavi majnovanje(ako je na forumu neka se javi ).Rekao mu je da ne postavljaju sav hw na sajt vec da nesto cuvaju za odabrane kupce.Posto zna da je tesko doci do te ploce njemu je prodao jer se i on bavi majnovanjem.Ploca vec mesec dana radi bez problema.

Poslednja izmena:
@prisic Moj brat je Asrock H81BTC plocu kupio tako sto je nazvao emmi call centar i javio mu se lik koji se bavi majnovanje(ako je na forumu neka se javi ).Rekao mu je da ne postavljaju sav hw na sajt vec da nesto cuvaju za odabrane kupce.Posto zna da je tesko doci do te ploce njemu je prodao jer se i on bavi majnovanjem.Ploca vec mesec dana radi bez problema.
Naravno da nisam mislio da svi to rade, ali bas veliki br komponenti pogodnih za majnovanje stoji u poslovnici i čeka ili ko zna gde i mozda rudari, a mozda je samo poruceno jer neki poznanik planira da kupi, sad je akcija a on nije pri kešu ali ce biti za par dana. Stvarno ne ulazim u to i sve dok mene licno neko ne ugrožava ne smeta mi, nije mi niko kriv sto mi burazer ne radi u emmiu. I sam sam kupio kod njih sve komponente za rig sem napajanja i sve radi bez problema i kupovacu i dalje, jer imam najbolje uslove, naspram ostalih prodavnica.

Ccc, o cemu vi ovde pisete...
Trla baba lan...
Jel ima jos neka teorija WinWin zavere, npr da presveli licno majnuje a HW uzima iz WinWina posto mu buraz vlasnik firme???

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Trla baba lan...
Jel ima jos neka teorija WinWin zavere, npr da presveli licno majnuje a HW uzima iz WinWina posto mu buraz vlasnik firme???

Moguće, nemoj da misliš da nije, ipak on radi 24 časa [emoji12]

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

;)
Jos malo pa kao bageri u Kolubari po 25h dnevno...

Trla baba lan...

Ne znam zasto teorije zavere samo pricam sta se radi u ALTI-u. Sve sto sam rekao sam ili video svojim očima ili su mi rekli stariji mineri bas sa ovog foruma :)

i kimtek i emmi nekad neke komponente ne stavljaju na sajt jer se prodaju zajedno sa drugim HW, tako da gledaju kad im dodje veci miner i zeli 30 kartica da u isto vreme mogu da mu daju i 6 ploca, zato one po nekad stoje na lageru a nema ih na web shopu

Ne radi ni tako ... Sve sam probao, i ništa. Kao što sam napisao ranije, update biosa, clear cmos, gen1, gen2 podešavanja. Verovatno je faličan slot.

Pokusaj da mrdas malo extender taj mali sto guras u plocu pa probaj, mozda nema dobar kontakt, meni je tako bilo..

Ne pričajte bzvz i ne vodite se teorijom zavere da Alti kopa ili njegovi radnici koriste opremu itd!
Gledajte da rešite, valjano, svoje probleme i uživajte ;)

Jašta.
I to što kažeš :D
Bar kupiš proverenu opremu :D

Nazad
Vrh Dno