Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

50 cm je i vise nego dovoljno...kako se ponasaju usb ekstenderi u kombinaciji sa moleksima starim na 7950 i 280x

Ova dvojica sa KP su prodali crni i onaj od 60cm :-\ ostao je jos jedan sa zelenom plocom, jel imao neko problema sa njima?

EDIT: Nema ni ovaj treci extendere ...

Poslednja izmena:
Jel neko porucivao usb extendere sa inostranih sajtova? Koliko nasi naplacuju carinu na 20-30 komada? Izvinjavam se za off topic.

Ako je cena po 4,5 EUR nemoj preko 10 kom. Ja naručujem u bulkovima po 5 kom.

50 cm je i vise nego dovoljno...kako se ponasaju usb ekstenderi u kombinaciji sa moleksima starim na 7950 i 280x

Odlicno su se pokazali na tim karticama, inace to su bili najbolji rudari sve te karte imaju 2 napojna konektora tako da sa USB extendera gotovo i da ne vuku struju.

Ima li neko iskustva sa Raidmax RX735?Kupio bi plocu ASRock H81M BTC na koju mogu da se prikace 4 kartice,pa me ineresuje da li bi moglo ovo napajanje da gura 4x Shappire RX480 Nitro 4GB.

Gledam da sto manje para ulozim,a da izvucem maksimum ako imate neki savet,predlozite.

Poslednja izmena:
Koliko je generalno losija R9 380 sa 2GB u odnosu na 4GB?

To je samo slucaj kod ETH-a i EXP-a?

Mislio sam da 2gb verzije imaju manji hashrate?

A problem sa DAG-om, jel ostao isti ili? Koliko je bezbedno uzeti sada 2gb?

ne ne u pravilu imaju isti hash cak na ove 2GB u pravilu ide i nesto bolja memorija mada i kod njih ima i elpide i hynixa i samsunga...to za 2GB i problem sa dag-om to se jos nista ne zna prica se od nove godine bice problem bice pa su se otplatile 2x do sad.

Jasno.

Hvala goldi na pojasnjenju. Iskrsle mi jeftino preko pa da dovucem mojima par komada.

Ma jos bar pola godine bice mirni a do tada ako se ne otplate na oglas :d

Naplatili su carinu od 20% na sumu od 4400din? Do kog iznosa se ne placa carina? Oni su racunali vrednost ekstendera u Srbiji, umesto da gledaju koliko si stvarno platio....

Nije to carina vac PDV...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Al na 16 dolara koliko sam razumeo Zeljka koliko posto je to ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni do sada stiglo preko 30kom ekstendera i nikakve dažbine nisam platio. Imao sam sreće očigledno.

Koji su najpouzdaniji ekstenderi, iz vaseg dosadasnjeg iskustva? Interesuje me za RX470, ako neko ima?

obicni sa molexom, usb imam 30% skart, to koristim samo ako ne moze da se dohvati

Naplatili su carinu od 20% na sumu od 4400din? Do kog iznosa se ne placa carina? Oni su racunali vrednost ekstendera u Srbiji, umesto da gledaju koliko si stvarno platio....

PDV se uvek placa ako otvaraju posiljku i procene vrednost, carina se ne placa do 50eur

obicni sa molexom, usb imam 30% skart, to koristim samo ako ne moze da se dohvati

zavisi od ture, ja sam imao srece na 20+kom nije bilo skarta, ali se desi da neki iskace ja ka ponovo namontiram na drugo mesto on radi vec 2 meseca, po meni su extenderi najveci problem oko odrzavanja, jer su ostale komponente sve kvalitetne

mzoda su i oni extenderi bez molex-a ako navatas kvalitetne najbolje resenje (kojih danas nema a da valjaju) na BTC plocama osim ovih novih na koje mora po neki USB extender

Poslednja izmena:
Postoji ali se kartice u senvicu, to je furana, generano to mogu samo referntne blower verzije a i one bi se grejale ali vazduh bacaju pozadi

Poslednja izmena:
PDV se uvek placa ako otvaraju posiljku i procene vrednost, carina se ne placa do 50eur

zavisi od ture, ja sam imao srece na 20+kom nije bilo skarta, ali se desi da neki iskace ja ka ponovo namontiram na drugo mesto on radi vec 2 meseca, po meni su extenderi najveci problem oko odrzavanja, jer su ostale komponente sve kvalitetne

mzoda su i oni extenderi bez molex-a ako navatas kvalitetne najbolje resenje (kojih danas nema a da valjaju) na BTC plocama osim ovih novih na koje mora po neki USB extender

Stize mi sutra BTC pro ploca, ako sam te razumeo na nju mora USB extender? Stavljam 4x480 nitro.

Mogu max tri rx 4xx da vuku struju sa ploce ali takve dobre extendere bez molex-a neces naci da guraju RX zver a da ne izgoru...
znaci ploca moze da obezbedi 180W na slotovima, pitanje je jedino koji extender moze 50-60w da prenese do kartice

USB extender se napaja sa molex-a koji podnosi 60w sa istog ako se ne koristi ono djubre od sata power adaptera

Poslednja izmena:
Znaci jedino resenje mi ostaje da cekam da dobiju USB extendere nedelju-dve :-/ jedan mi je samo rekao da ima obicne extendere ako mi nesto znace, jel takvi ne mogu?

Obicni su danas svi smece, ako su vodovi slabi i tanki izgoret ce

Obicni ce sasvim fino raditi ako nema prevelikog pustanja struje kroz sam slot.

Recimo R9 380 sa 1X8pinom, i razumnim klokovima trosi recimo 150-160w. U tom slucaju max 10w ide kroz sam extender sto nije problem.

Tacno ali ovde Kapuero prica o RX480 koje vuku uvek 50w sa slota

U tom slucaju izbeci ribonske i ici na USB.

I bez sata to molex adaptera koji se greju i na ~30W protoka.

Nazad
Vrh Dno