Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Za tvoju informaciju tih oloca nema.nigde tako da nemoj da racunas na nju

Treba mi pomoc..... rig sa 4 kom msi rx470 mi se konstantno gasi posle odredjenog vremena. tj zabada. ne bi trebalo da je do napajanja jer je 1000w single rail enermax lepa maxbrown. ceo sistem vuce 650w iz zida. Podesavanja su na stock pa mi nikako nije jasno sta se desava... Ima neko ideju?

Poslednja izmena:
Zapamti vreme kada ti se zabagovao racunar i pogledaj u event viewer - u koji problem prijavljuje,ne znam da li ti to moze pomoci ali probaj.

Poz,

Jel na etherum kako diff raste tako tako brzina pada? na 3x 7970 imao sam drugaciju mh/s a sad je drugiacije na iste clockove ne taknute.

pre ETH: GPU0 18.042 Mh/s, GPU1 17.814 Mh/s, GPU2 17.133 Mh/s

sad ETH: GPU0 16.466 Mh/s, GPU1 16.496 Mh/s, GPU2 15.361 Mh/s

Treba mi pomoc..... rig sa 4 kom msi rx470 mi se konstantno gasi posle odredjenog vremena. tj zabada. ne bi trebalo da je do napajanja jer je 1000w single rail enermax lepa maxbrown. ceo sistem vuce 650w iz zida. Podesavanja su na stock pa mi nikako nije jasno sta se desava... Ima neko ideju?

si iskljuchio sleep? :D

Poz,

Jel na etherum kako diff raste tako tako brzina pada? na 3x 7970 imao sam drugaciju mh/s a sad je drugiacije na iste clockove ne taknute.

pre ETH: GPU0 18.042 Mh/s, GPU1 17.814 Mh/s, GPU2 17.133 Mh/s

sad ETH: GPU0 16.466 Mh/s, GPU1 16.496 Mh/s, GPU2 15.361 Mh/s
Ne diff nego dag, ne na svim kartama ali na tvojim da

Ima li neko sa foruma RX480 Sapphire NITRO OC 4GB model:11260-02-20G ?Znam da verzija sa 8GB ima brzu memoriju i da baca preko 25Mh/s,ali ne mogu nigde da je nadjem,ako neko zna gde moze da se kupi neka pusti link.Razmisljao sam i o PowerColor RedDevil RX470 8GB,nije skupa u emiju a daje oko 25Mh/s.

Pa kupi preko svercera koji donose iz Madjarske pun je kupujem prodajem njih....

Taman kada sam resio da sklopim rig, a nasi uvoznici nemaju na stanju napajanje koje sam hteo, kao ni graficke Asus i MSI 380 i 480, kakve su Gigabyte 380X 4gb?

Znas kad ces kod nas moci da biras i trazis... giga-e su lose pogotovo akd se pogleda cena x modela

Cao ljudi nov sam ovde pa bih zeleo par saveta , uzeo bih nekoliko rx470 4gb pa bih da cujem sta vi preporucujete saphire,msi,asus . Meni je asus za sad prva ideja ali voleo bih da cujem neka iskustva .

Jel ima neko iskustva sa napajanjem Raidmax od 1200W, model je: RX-1200AE-B Modular 80PLUS GOLD, pregovaram sa jednom firmom oko nabavke delova i imaju to napajanje, trebalo bi da gura RX 480 4gb nitro 4 komada, sa eventualnim upgradeom od jos jedne ili dve R9 380.

Ne bi ja asus ni pogledao 1x6pin a karta vuce 150w u zahtjevnijim coinima...moje misljenje to ne valja za mining.

@Astro za sada je tu Sapphire favorit, mada uvijek ostaje pitanje da li je bolje uzeti MSI 380 koja daje više MHs.

Rig 2x480+2x470, sve Asus strixx gaming, dual eth+sia vuce 720w iz zida a kopa 110mhs ETH i 1590mhs SIA. Asus 470 ne treba kupovati za ovaj posao...Mozda moze da se smanji potrosnja jos al kao sto rekoh wattman je pain in the ass kad treba setup praviti za ovo sto radimo.

Za dual mining najbolje su karte 390 i 390X, ove 470 i 480 nisu se proslavile, recimo 480 8Gb ima cjenu kao 390-ka a u dual miningu baca manje, jes da manje i trosi, ko ima povoljnu struju, ili ko ne placa samo treba 390-ke uzimat.

Student jesi li editovao biose tim asusima, aj baci neki ss sa gpu-z ili afterburnerom, taktovi i temperature me interesuju, RPM i to.

@Student Na kojoj ploci ti rade 4 Asus Strix grafike? Sta mislis, da li ce Asrock h81 Btc Pro ploca, moci da isporuci dovoljno struje kroz slotove , bez da se spali za 5 Asus rx470 kartica? Proizvodjac tvrdi da na novoj seriji grafika preko 6pin konektora moze da se isporucuje 150w.

Mislim da za 5x470 asus pod obavezno moraju USB extenderi i u tom slucaju ploca nije bitna bitno je samo napajanje, naravno direkt napojni kabal gurat na extender bez oni sata to molex adaptera.
To sto kroz 6pin moze proci 150w ne znaci da prolazi teorija je jedno praksa nesto sasvim drugo.

Jedva sam pronasao Safirke 480 nitro 4gb, i odlucio se za njih, ovo je do sada naruceno:

AsRock H81 Pro BTC
CPU G1840
4xRX480 Sapphire NITRO OC 4GB GDDR5
SSD 120GB Patriot Blast
DDR3 8GB 1600MHz Corsair VS

Trebam jos napajanje da uzmem i koje Extendere da kupim?

USB extendere da mozes fino razmaknut karte da se ne griju.
Sto se tice napajanja posto si uzeo H81 BTc plocu ja bi isao na 1200w tako da kasnije mozes dodat jos 2 kartice.
Cm v1200 jes da je skupo ali ima 6 odvojeni kablova nece ti trebat nikakvi adapteri, a ima snage da nosi 6x480, naravno za trenutne 4 kartice ono je previse ali za buducnost ako ces stavljat jos 2 karte na tu plocu (a mozes bez problema) onda ti je savjet 1200w.

Gledao sam neke polovne hardove, ali su presli milion sati i traze po 20e, a alergican sam na spore hardove, tako da ipak uzimam SSD.

A, jel extenderi imaju neki kvalitetniji i losiji ili sve jedno?

A, napajanje sam mislio CM od 1000w, istrosio sam se i vise nego sto sam planirao, a za buducnost ce se valjda smisliti nesto, i ovako sam prvo planirao 4x380 pa sam se isteglio za 4x 480 nitro, to mi je kao da sam uzeo 5x380, a tu egzibiciju sam mislio tek oko nove godine.

Pa ako uzimas kod madjara uzmi Rm1000i bar ima onaj cros link pa moze gledat potrsonju, mada prava je steta stavljat na takav setup 1000w, ali ako se mora ili taj V1000 ili Rm1000i.
Za extendere imas obicne krate duze jeftinije skuplje, imas USB extendere koji su po meni najbolji sa kablovima od 60cm jednostavno ne pozelis nikad vise obicne pored USB extendera.

Gledam na KP imaju samo od 50cm, sa crnom ili zeleno-plavom plocom, koji su bolji?

Uzmi te crne sa 50cm ako imaju na stanju, mada cisto sumnjam da je taj oglas aktivan.

Nazad
Vrh Dno