Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ljudi , ima li neko Asrock h81 pro-g plocu?

Sta te muci na njoj?

Dabogda propao asrock onako kao firma :( uzmem juce B85 pro 4 i samo problemi sa njom za 24h nisam uspio pustit 2 karte i te 2 nocas stale...ne vidi se kartice preko USB extendera.
2 kartice vidi preko pcex 1 slota dok preko pci-ex 16 slota ne vidi kartice, moraju 2 karte biti ubodene u x16 slot ako hoces da ih koristis nevidjena glupost od ploce.

Znaci moraju kartice biti direktno ubodene u pci-ex 16 slot druge opcije nema svi driveri instalirani svjez sistem razni driveri CMOS be znam sta sve nisam probao ali jednostavno ne vide se karte povezane preko uSB extendera u pcex 16slotovima (onaj dodnji slot je pci-ex 4 ali uglavnom ne vidi ih)

Takodje asrock 970 amd ploca sve sami problemi sa njom...nece vise u moju kucu asrock pa taman kad bi se prestao baviti ovim hobijem :mad:

A da ih dzamperujes ?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Hvala svima na odgovoru, probacu danas pa javljam, inace ASIC quality na ovim katicama je 75-80% sto mislim da je odlicno za AMD,

Dabogda propao asrock onako kao firma :( uzmem juce B85 pro 4 i samo problemi sa njom za 24h nisam uspio pustit 2 karte i te 2 nocas stale...ne vidi se kartice preko USB extendera.
2 kartice vidi preko pcex 1 slota dok preko pci-ex 16 slota ne vidi kartice, moraju 2 karte biti ubodene u x16 slot ako hoces da ih koristis nevidjena glupost od ploce.

Znaci moraju kartice biti direktno ubodene u pci-ex 16 slot druge opcije nema svi driveri instalirani svjez sistem razni driveri CMOS be znam sta sve nisam probao ali jednostavno ne vide se karte povezane preko uSB extendera u pcex 16slotovima (onaj dodnji slot je pci-ex 4 ali uglavnom ne vidi ih)

Takodje asrock 970 amd ploca sve sami problemi sa njom...nece vise u moju kucu asrock pa taman kad bi se prestao baviti ovim hobijem :mad:

cuo sam da te btc ploce rade samo sa obicnim ekstenderima,bez moleksa. ali da se obavezno u plocu ubodu molexi (ako ima konektore).

cuo sam da te btc ploce rade samo sa obicnim ekstenderima,bez moleksa. ali da se obavezno u plocu ubodu molexi (ako ima konektore).

h81 pro g , barem moja, ako ne ukljucim molexse na extenderima nece da radi....samo jedan ako nije ukljucen radi , ali bez svih nece
goldi ne znam koje karte imas ali ja pocinjem da tripujem da su kartice 380ke jako osetljive za ovu rabotu...dosta ljudi oko mene koji su u ovome su kombinovali...sve sto nije radilo sa 380tkama, cupali su stare rigove sa 280x i isprobavali sve radi do jedne stvari....od ploca, molexa sve ko sat....a sa 380tkama nece...tipa od 4 extendera sa 380tkama 2 rade 2 nece....ona 2 sto ne rade stave se na 280x radi bez problema.....ajd sad budi pametan!

Ja probao da "nabudžim" moju (kućni PC, sve update od biosa do...) z97pro4 ali ako se u x16 slot (oba) ne ubodu direktno ( ili preko širokog x16 na x16 extendera ) nema šanse da prepozna karte (7950 ili 280x)..jedino nisam probao sa USB extenderima...možda moja ploča sa njima prepozna sve karte al' me mrzi da ih sada vijam u jeku nestašice :D

Znači od Asrock-a za rudarenje samo proverene i od članova foruma potvrdjene ploče...

Poslednja izmena:
Ljudi kad cete naucito da malo vise citate jer sve te ploce rade najnormalnije sa usb extenderima,
Jeste da su skuplji ali zato rade

Ljudi kad cete naucito da malo vise citate jer sve te ploce rade najnormalnije sa usb extenderima,
Jeste da su skuplji ali zato rade

Kad smo već kod čitanja...

:eyebrows:

u vezi ovih asrock ploca uzeo sam b85 anniversery lici na btcpro ima jedan molex na samoj ploci da se ubode za razliku od dva na btcpro isto sest slotova za grafe i moze vise da primi rama nego btcpro ali nece da radi ekstender na x16slotu sad da li moze usb na tom slotu ili mora onaj 16x-16x debeli ekstender ne znam ostalih 5 slotova radi ok sa ekstenderima.

Ja probao da "nabudžim" moju (kućni PC, sve update od biosa do...) z97pro4 ali ako se u x16 slot (oba) ne ubodu direktno ( ili preko širokog x16 na x16 extendera ) nema šanse da prepozna karte (7950 ili 280x)..jedino nisam probao sa USB extenderima...možda moja ploča sa njima prepozna sve karte al' me mrzi da ih sada vijam u jeku nestašice :D

Znači od Asrock-a za rudarenje samo proverene i od članova foruma potvrdjene ploče...

E tacno tako druze imam ja i USB i obicne i nece da radi u pcex 16.
Tacno to sto kazes mora da se ubode karta na plocu u pcex16 i onda sve radi perfektno, znaci jednostavno mora jedna karta na plocu ili petljanje sa zicama vjerovatno bi tad proradilo, nisam se htio sa tim zamarat ubo sam jednu dole na plocu 3 na USB extendere i radi sve.
Cim se ova skine sa ploce nastane totalni haos ploca pomahnita malo radi pa zaglavi, pa onda nekad nece da digne win vidi karte ali zuti uzvicnik sve sami problemi, cim vratis kartu na plocu u glavni pcex 16 slot sve proradi samo od sebe.

Tako da ne treba pisati da radi ovo ono radi samo ova opcija jos jednom ponavljam imam svakakvi extendera ali nije do toga nego su takve ploce.

e bas jeste do extendera, preko ruku mi je proslo jako mnogo ovih stvari i znam sta pricam , jer NISU svi usb extenderi isti , na nekim plocam se mora izvesti i kombinacija pola pola, ali sta vredi kad ne slusate ima mali milion fm2+ ploca koje rade savrseno , a ne ova intelova ******

daj neki model tih fm2 ploca, usb extenderi oni sa sirom plocicom, ne oni kojima je plocica malo sira od slota gde se bode grafa?

Kolega, nisu problem socketi i ploče koje rade nego ove "mušičave" asrock o kojima i pričamo (obe su 1150 socket) a da se neko drugi ne bi zaleteo pa imao isti problem...lično, bih bio zahvalan da se postavi link ka USB extenderima koji provereno rade na ovim asrock pločama...

e bas jeste do extendera, preko ruku mi je proslo jako mnogo ovih stvari i znam sta pricam , jer NISU svi usb extenderi isti , na nekim plocam se mora izvesti i kombinacija pola pola, ali sta vredi kad ne slusate ima mali milion fm2+ ploca koje rade savrseno , a ne ova intelova ******

Koji USB extenderi?
daj link imam ja dvije verzije usb extendera i nece da rede ja ne znam da ima 3 vrsta usb extendera daj link?

druze bas to sto nesic kaze ovi novi usb extenderi su pravljeni od tanjeg pertinexa i zbog toga dolazi do prekida tj gubitka kontakta i to je najcesci problem probaj naci extender sa debljim pertineksom zato i rade oni 16x na 16x , jer su oni i napravljeni od debljeg materijala
inace fm2+ ploce imate GA F2 A88X D3H , ploca extra odradjena i radi extra, a nije ni skupa

jel tera 6 kartica provereno???

Ima 3 vrste extendera, sa uzom plocicom, i sa sirom plocicom gde je plastika x16 ssslota druge boje i stampana ploca je druge boje

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
druze bas to sto nesic kaze ovi novi usb extenderi su pravljeni od tanjeg pertinexa i zbog toga dolazi do prekida tj gubitka kontakta i to je najcesci problem probaj naci extender sa debljim pertineksom zato i rade oni 16x na 16x , jer su oni i napravljeni od debljeg materijala
inace fm2+ ploce imate GA F2 A88X D3H , ploca extra odradjena i radi extra, a nije ni skupa
Imam ovakve
Pogledajte prilog 197607
I imam ovakve tanke sto nesic kaze druge boje :d
Pogledajte prilog 197608

E sad kakvi su treci ne znam ako gdje ima slika samo da vidim kakve da trazim

Kakve su vam peripetije ovi USB extenderi , samo gledam ove peripetije i skalamerije, ja i dalje koristim PCIE extendere i ne mislim da ih menjam ... rade...

Koliko kartica 380 može da potjera EVGA SuperNOVA G2 850W?

Ima i zelena plocica sa crnim pcie slotom i , plava plocica mislim sa crvenim pcie slotom, tako nesto

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

I sa 4 moze biti rizik jer 380.moze povuci 200w
Bolje bi bilo 1000w

Asrock FM2A58+ BTC ova se dobro pokazala za 3x380 ili 5x270 i nije skupa i treba kombinovano ekstendere koristiti a to 850w i 4x380 je vrlo nezahvalno i rizicno daleko od sigurnog.

Vrh Dno