Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li ovo opet ostajemo bez isplativog rudarenja?
Vjerujem da će sada i cijena hardvera da postane pristupacnija.

Ovo nije ni bluzu NEisplativog rudarenja
Ovo je suupeeeer
Shvatite da ne moze uvek da jedna karta daje 5$ i vise na dan

Bice karti na svakom cosku :d mada kao sto kaze phoenix daleko je ovo jos od loseg, tj jos je super

o cemu vi pricate,4x380 trosi 630w i nije mu dosta napajanje od 850w? Mozda nije ako ne skidate napon i ako su vam taktovi veliki ali na 990/1500 na 1v ili cak nizei napon(zavisi od kartice) je dovoljno

a sto ti ne bi malo i razmislio o tome sta citas , jer je receno da 380 karte mogu BEZ problema da povuku 200w e onda 4 komada plus ploca spale to napajanje, jel sad jasno , a pogotovo to spustanje napona sw je totalno nesigurno

itekako je sigurno spustanje napona sa sw i ne povuce nikad 200w,imam merac koji je non stop ukljucen...cak i da nekim neverovatnim cudom povuku 200w po kartici,ploca,cpu,ram i ssd(ili hdd) ne povuku nesto posebno potrosnju pa smo opet u granicama od 850w...

ako druze samo tako i misli ovo ne pricam da bi nekog zaplasio nego da malo ucite i na tudjim greskama, a sw NIJE i NIKADA nece biti sigurno resenje za spustanje napona samo flash je 100% siguran

nema ja sta da ucim pored rigova koje gledam svaki dan od mene i mojih drugara kojih nije malo(necemo sada o brojkama) i ako 3+ godine tako radimo i nemamo problema onda mi daje na pravo da tako mislim

A sta ako se menja algoritam ili DAG koji povuce vise struje? Mislim da je ipak bolje imati snage u rezervi...

pa imas rezerve struje od 230w minimum...evo ovako,imamo sastavljenih 30+ rigova minimum sa corsair cx750(nemodularno jer ima 4x6+2)gigabyte g1 4x380 na 990/1500 1v (ili nize) koje rade vec mesecima tako bez ikakvog problema,ako to radi i izdrzava bez kvarova onda mu je 850w vise nego dovoljno

Nije mi jasno sto se cimas Phoenix, zna covek znanje i to je to, jaka zaliha snage od 850-630w= 220...
Pikovi ne postoje i nikad ih nece biti, oscilacija u mreznom naponu, promena radne temerature i slicnih faktora koji uticu na potrosnju...

Nije mi jasno sto se cimas Phoenix, zna covek znanje i to je to, jaka zaliha snage od 850-630w= 220...
Pikovi ne postoje i nikad ih nece biti, oscilacija u mreznom naponu, promena radne temerature i slicnih faktora koji uticu na potrosnju...

da pikovi,oscilacije u mreznom naponu,promena radne temperature sve to utice da posle 3+ godina nema kvarova i da ako nesto trosi 630w njemu je malo 850w,a plus je jos i poznato da napajanje odmah crkne cim ode koji vat preko deklarisane snage

Poslednja izmena:
kako god...

meni su npr. Thermaltake 630 SMART posle 2 godine pocrcali terajuci po 2X7950, plocu i hdd i to svi do jednog tako da je i tu imalo zalihe snage mislio sam dovoljne ali mozda i nije...

Poslednja izmena:
Ima veze i sa kvalitetom napajanja a na tome se ne stedi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

naravno,hx850,v850,evga GQ850 o tim napajanjima pricam
edit i ZALMAN ZM850-EBT 850W se odlicno pokazao

Poslednja izmena:
Pa koliko vidim EVGA SuperNOVA G2 850 ima i neke zaštite i od preopterećenja, pregrijavanja, podnapona, prenapona, pikova,...
Mislim, bilo kojiod ovih slučajeva bi sigurno prouzrokovao pad sistema, ali ne bi smjelo da se sedi hardversko oštećenje ni napajanja ni neke od napajanih komponenti.
Kod mene će, za početak, svakako napajati 2 kartice, a na jesen ćemo polako da idemo na više.
Ako zafali snage dodajem ili još jedno 850W ili se ide na 1KW+
Hvala na mišljenjima i iskustvima.

Kakvi li su ovi usb extenderi na kp sa crvenim pci-e slotom crni pertinax deluju ok ?

Pa koliko vidim EVGA SuperNOVA G2 850 ima i neke zaštite i od preopterećenja, pregrijavanja, podnapona, prenapona, pikova,...
Mislim, bilo kojiod ovih slučajeva bi sigurno prouzrokovao pad sistema, ali ne bi smjelo da se sedi hardversko oštećenje ni napajanja ni neke od napajanih komponenti.
Kod mene će, za početak, svakako napajati 2 kartice, a na jesen ćemo polako da idemo na više.
Ako zafali snage dodajem ili još jedno 850W ili se ide na 1KW+
Hvala na mišljenjima i iskustvima.

odlicno napajanje,gold sertifikat nosi bez problema 4 grafike naravno napon na 1v

Dodavanjem jos jednog napajanja od 850w prodjes skuplje nego da odma kupis od 1kw. 380 karte mogu u piku da povuku i preko 200w. Za nitro pise da ide do 225w. Meni je prije neki dan na kratko nestalo struje dok sam bio na poslu i kad sam dosao kuci bacim pogled na rigove a ono "furuna" karte rade na 66C. Samo je na prvoj karti spusten napon dok je na ostalima bio default. Sto znavi da je rig nekoliko sati vukao vise struje nego sto sam ja podesio. Dok god ne izdadje mogucnost modovanja biosa ne treba se zezati i knapirati napajanje jer kad temperature skoce poraste i potrosnja a u slucaju kratkotrajnog nestanka struje karte ce raditi na maximum. Mozda eth ne trosi puno ali ako se bude kopao neki drugi novcic onda moze biti problema. Problem je sto ljudi hoce da zarade puno sa malo ulaganja pa kad rig pocne vise da zeza nego sto radi onda ide kuknjava.

Dodavanjem jos jednog napajanja od 850w prodjes skuplje nego da odma kupis od 1kw. 380 karte mogu u piku da povuku i preko 200w. Za nitro pise da ide do 225w. Meni je prije neki dan na kratko nestalo struje dok sam bio na poslu i kad sam dosao kuci bacim pogled na rigove a ono "furuna" karte rade na 66C. Samo je na prvoj karti spusten napon dok je na ostalima bio default. Sto znavi da je rig nekoliko sati vukao vise struje nego sto sam ja podesio. Dok god ne izdadje mogucnost modovanja biosa ne treba se zezati i knapirati napajanje jer kad temperature skoce poraste i potrosnja a u slucaju kratkotrajnog nestanka struje karte ce raditi na maximum. Mozda eth ne trosi puno ali ako se bude kopao neki drugi novcic onda moze biti problema. Problem je sto ljudi hoce da zarade puno sa malo ulaganja pa kad rig pocne vise da zeza nego sto radi onda ide kuknjava.

ja nisam nijednom tako prosao,a eto kopam 3 godine...nestalo je struje,a rig se sam ukljucio posle nestanka struje i pokrenio da kopa? sto je tu knap ako trose grafike 630w,a ti mu stavis 850w kvalitetnog napajanja?

Poslednja izmena:
Pa nisam ni ja tako prolazio do sada jer su na kartama modovani biosi. Problem je na novim kartama. Meni na nitro samo na prvoj karti ucita podesenu voltazu kad upalim rig dok na ostalim se mora rucno ucitati profil da bi ucitalo voltazu. Sto znaci u slucaju kratkotrajnog nestanka struje rig se upali i povuce vise struje nego sto ja to zelim.

Pogresna vam racunica ne 850-630 nego 850*0.85-630=, kad opali 40'C + ima da se cesete gde vas i ne svrbi

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

ala si ti uporan pa to ti je shvati vec jednom da ima ljudi koji imaju malo vise grafa i da to sto se prica nije za zezanje vec za pomaganje ljudi koji pocinju ovaj posao, da ih manje boli posle

ala si ti uporan pa to ti je shvati vec jednom da ima ljudi koji imaju malo vise grafa i da to sto se prica nije za zezanje vec za pomaganje ljudi koji pocinju ovaj posao, da ih manje boli posle

bilo je reci da nije pouzdano kopanje sa napajanjima od 850w sa 4 grafike i da ce to da se kvari i da pravi problem,ja tvrdim da je bezbedno kopati sa takvim napajanjima i iskustvo mi govori da to radi bez problema godinama...

Ma najbolje je 1500w iimas duplo snage u rezervi :D
Naravno da je za eth dovoljno kvalitetno 850w napajanje.
4xR9 380 da im ne spustas napon rade na tim napajanjima.
Znaci podjimo od pretpostavke kad im se spusti napon vuku oko 600w, nek se nekad i zaglupi nek odu naponi na def (mada to su iznimni slucajevi) opet nece potrosnja preci 750w, a napajanja od 850w sa Gold certifikatom to gone bez problema.
Znaci jos jednom 99% slucajeva potrosnja ce biti 600w a ako se nekad i desi nesto sa naponima zaglupi se softwer bla bla dok vi to ne vidite aj nek prodje dana dva opet ce to napajanje da goni rig sa 4x R9 380...sto se tice eth-a ja ne vidim potrebu da se ide preko 850w za 4x R9 380, uvjek se slazem da je bolje vise W ali odma u startu budes spreman da je to skuplje pa ko voli nek izvoli.

OVo sve govorimo za eth a kad dodju drugi novcici drugi algoritmi bog zna mogu trosit vise mogu manje to je sada nepoznato.

Poslednja izmena:
Pogresna vam racunica ne 850-630 nego 850*0.85-630=, kad opali 40'C + ima da se cesete gde vas i ne svrbi

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Ne, napajanje će svakako dati 850W. Koliko će izeti iz priključnice, zavisi od njegove efikasnosti.

Poslednja izmena:
Verovatno ce leti da przi jaja na napajanju :p

I sad dodje novajlija, procita 850w dovoljno za 4 grafe, kupi, komsija mu sklopi, ovde mu pomognu da pusti u rad i sve to spali jer ne zna da undervoltuje i ispipa rig da li se nesto greje, i onda dodje ovde i pocne da nam cestita novu godinu :p

850W*0.85=722w, znaci da ti to napajanje radi na 90%+, kad dodje leto to napajanje ima da ti izgori ruku kad ga pipnes, nekom je to ok, meni nije

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno