Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kakvi 1600e za 4xR9 380 jeste li vi normalni ja nabavio po 195e po komadu sta vam je bacate pare bezveze.
Povezite se sa pravim ljudima koji uvoze iz Hu. i prodjete za 1250-1300e kompletan rig koji baca 80MH/S stabilno.

Pa nabavi onda coveku po 195e,mislim da bi ti dao i koji euro vise ;)

Najbolje ako moze za 190e da ih nadje da se uklopi covek u 1000e za rig a sto se tice napajanja taj evga g2 850W je u klasi corsaira rm 850w sve je to muka za njih sa 4 kom 380ki a posto mi je riknuo v850 nov sa 3x380 a ipak je bolji od ova dva napajanja neka uzme covek 1000w ako nadje da ne razmislja.

Ove sto sam ja uzeo Nitro 4Gb modeli bili su na akciji i stvarno sam extra dobro prosao za tu lovu nema dalje, sad su istina poskupili ali izleti nesto uvjek na akciji ne mora biti nitro, bile su gigabyte R9 390 takodje povoljno to evga 850 GQ napajanje itd itd.
Uglavnom
4x 380=780e napajanje 150€
Asus H81M-Plus i G1820=100e
HDD +4GB rama =70e
Extendere je malo teze naci jos trazim :D recimo 4 komada 50e (ovi usb malo su skuplji)

Rig za 1150e sad nema toga dosta na akciji ali nek je 1300e po sadasnjim cjenama opet je to daleko bolje od oni 1600e koje spominjete nebacajte beze pare.

Sve je poskupelo zbog potražnje...ono što je preko koštalo 230€ sad je 250€ itd...pošto iskusniji spominju niže cene, ako imaju "štelu" slobodno nek' pomognu čoveku da prodje jeftinije, sigurno se neće buniti...

Ne znam goldi gdje si mogao da uzmes po toj cijeni kad se te karte krecu od 230e pa navise. Kupili smo karte skoro u isto vrijeme cak sam ja uzeo odprilike par dana prije tebe i tad je najnize sto se moglo naci kod nas bilo 230e za 4gb i 195 za 2gb.

Da krecem u kopanje, kupio bih sve sa 3 god, ovo je dugorocna prica a tri godine traju jaaako dugo...Za to vreme moralo bi se isplatiti jer na zalost (ili na srecu) kripto ne ide nigde i GPU mining se ipak isplati, i tako je poslednjih 400 dana minimum, rudari to znaju bolje.

Cca 1600 kazem sa 10% dodatim cenama...moze to i za 1400-1300 evra bez problema...ko moze jeftinije super.

Ekstenderi su 8evra sa molexom! Usb oko 10 evra.

@student

Otplatio sam rigove u prvim mesecima...malo sreca...imao sam stop godinu jer je bilo fulanja i onda sledece godine u plusu 2015.opet i ova je pravi plus. Sve u svemu davno otplaceno :)

Poslednja izmena:
Ne znam goldi gdje si mogao da uzmes po toj cijeni kad se te karte krecu od 230e pa navise. Kupili smo karte skoro u isto vrijeme cak sam ja uzeo odprilike par dana prije tebe i tad je najnize sto se moglo naci kod nas bilo 230e za 4gb i 195 za 2gb.

dacu ti info na pm i sada ti mogu sredit za 210 po komadu,25 marta su moje narucene, a ono napajanje nema vise na stanju, munjevito se razgrabilo jer znaju iskusni lisci sta valja.Ekstra je bila kupovina ulozeno dobiveno.

Glupo pitanje: Ima li prognoze hoće li 4GB kartice za koju godinu početi da štucaju kao 2GB?

koje grafe su upitanju? ja sam imao tih problema ili slicnih na 380 gigabayte.....svez win vidi karte ali samo ona koja je u 16x je ok(ostale zuti trougao)...pri instalaciji drajvera...ulazak u win i plavi ekran....i tako u nedogled...meni se to vise nije desavalo kada sam bukvalno instalirao sve drajvere za plocu iako mi se puno iskusnih rudara klelo da njima radi samo plug and play bez ikakvih drajvera samo svez win i gpu drajveri....
ps i sad mi se pojavi plavi ekran ali samo kad mi zakuca miner i moram da resetujem komp...inace ako ga resetujem iz bilo kojeg drugog razloga sve ok....

Asus R9 380 je kod mene.

koji je najbolji nacin za koriscenje dva napajanja u isto vreme? ovo moje mi se ne prodaje za male pare, jer je stvarno dobro, pa bih uzeo jos neko slicno i terao dualPsu...

ako nekom trebaju usb riseri mislim da sam nasao dobrog kineza na aliju. narucio 4 kom, 8,66$ komad, stigli za 10 dana, deluju jako kvalitetno, cimnite me na pm za link, ne znam da li ovde sme da se kaci zbog pravila o reklamiranju.

Pogledajte prilog 197160

edit: zaboravih da napisem, mora i moleks da se obavezno nakaci, nece bez njega da radi, barem kod mene. stari riseri sa moleksom koje sam koristio su radili i bez zakacenog moleksa(ali nisu bili usb)

Poslednja izmena:
Pitao sam na prosloj strani u vezi dual Psu....
Znaci ono sto ide u plocu,procesor i jednu grafu (recimo) - ukljucuje se normalno...
A drugo, na koje su zakacene samo dve grafe, kako ukljucujem? Znam da postoji onaj 24pin spliter kao, ali ne nalazim ga nigde kod nas, a trebao bi za 5 dana.
Ili da se gurne "spajalica" na ona dva pina... samo ne razumem kako onda pokrecem te dve grafe, one su stalno ukljucene, iako ugasim komp (prvo napajanje) standardno... one su ukljucene i dalje dok ne ugasim napajanje na dugme? U tom slucaju, njih ukljucujem pre paljenja kompa?

I da li u molex na riseru ukljucujem prvo ili drugo napajanje?

Dobri su ovi imam 14 komada danas narucio jos 2 (nije covjek imao vise :) )trebali bi ujutro stici dobri extenderi 60cm duzina kabla mada ako hoces bas da razmaknes karte dobro bi bilo uzet produzetak za jednu kartu tako ja razmicem karte bude bas prostora izmedju njih.

Imaju takodje ovi USB ali 30cm ti su kratki obratite samo na to paznju kad narucujete da je duzina 50-60cm

@toogood svi ventovi koje sam izvadio iz kineskih napajanja rade na 1300rpm.
@Choby takve ja koristim i za sada dobro rade.
@ivicanikolic34 treba da spojis zelenu i crnu sa dodatnog napajanja na glavno napajanje tako da se oba napajanja pale u isto vrijeme. Pogledaj po netu a kacili smo i ovdje na forumu slike i objasnjenja.

vec imam jedan ekstender 24 na 24... znaci da nadjem jos jedan zenski 24pin konektor i moci cu to da odradim...

ASUS STRIX R9 380 4GB, 255 e
Gigabyte G1 Gaming R9 380 4GB, 235 e
Powercolor R9 380 4GB, 235 e
Sapphire R9 380 Nittro 4GB 235 e

Ako moze pomoc koje graficke da uzmem za riga.

Gigabyte G1 Gaming R9 380 4GB-213e
GIGABYTE GV-R938XG1 GAMING-4GD R9 380X 4GB-222e
SAPPHIRE 11242-13-20G R9 380 4GB GDDR5 NITRO-215e

meni nude za ovu cenu

390 daje 30
2x380 38

Da li 850W može gurati 2 390 pa da idem na 1x390, a kasnije dokupim još 1x390?

koliko sam citao ovih dana, jeste da izgleda isplativo kupiti 390-ku, ali samo ako imas bas hladnu sobu gde ces da ih drzis... one sa boljim kulerom su i skuplje, jedino gigabyte je jeftiniji, ali kada sam razmatrao da ga kupim za gaming, na vise mesta sam procitao da se uzasno mnogo greje.
plus je sto ce zauzimati manje mesta. minus sto treba mnogo dobro i jako napajanje ako hoces vise od dve na rig. tako da kad pogledas na kraju, isti djavo sta uzmes, skoro ista je isplativost. i mislim da je lakse prodati 380 kasnije nego 390.

Vrh Dno