coldej
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.07.2008
- Poena
- 375
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 3600
- Matična ploča
- Msi b450 Tomahawk max
- RAM
- Gskill trident z 3000 Mhz Cl16
- GPU
- Powercolor Hellhound rx6700xt
- Storage
- Ssd, hdd
- Zvuk
- Xonar dx
- PSU
- Corsair cx750w
- Kućište
- Cooler Master 690 III
- Monitor
- Dell 2722DGM
- Miš & tastatura
- Logitech
- Mobilni telefon
- Poco x3 pro 8/256
- Pristup internetu
- Optički internet
@shoma ventovi se vrte sporije na nitro karti zato sti su 10cm, zamisli da se zavrte na 2000RPm mislim da u velicini ventova lezi taj razlog sto se vrte na manjem RPM-u bili bi bucni da odu u velike obrtaje.
Elpida je takodjer i na Nitro kartama opce poznato da su losije od Hynix-a i samsunga pa jos jedan razlog zasto je bolje hladjenje tj nize temperature bolje.
@toogood to ste 4-5 karti izdrzi 3g na 75c ne znaci da ce sve izdrzati, nanekim kartama je gpu na 75c naponska recimo isto na 75c dok je na drugim kad je gpu 75c naponska 100c ili vise dobro to znas isto kao i ja...na ovim nitro kartama uopste nema ocitavanja VRM-a bog samo zna na koliko se kvrcka
R9 380 4GB koje su meni stigle imaju backplate(postoje modeli i bez njega) i bas se zestoko grije kad se on ovako grije mogu misliti sta je sa druge strane PCB-a ventilatori se sporo okrecu jos jedan razlog da se posumnja da je VRM uzaren.
@Omnik sto se tice Msi Gaming hladjenja mogu da govorim o R9 280X gaming i 380 gaming odgovorno tvrdim da je hladjenje odlicno, po meni bolje i od Dual-x i Nitro hladjenja kod sapphire-a, jedino sta mi se kod sapphire-a svidja Vapor-x tri-x to su stvarno odradili za svaku pohvalu.
@matrixu jel imas Gigabyte R9 380 4GB G1 kartu?
Aj baci SS gpu-z dok karta rudari cisto da uporedimo.
ima moj burazer g1 gaming 380x doduse 64-65 stepeni ne znam za fan speed ali kaze backplate vruc na dodir.
Kod ovih karti sto sve se hladi preko hladnjaka temperatura naponske je ista kao kod gpu-a dok kod ovih sa posebnim hladnjacicem za vrm temp se razlikuje po 10-15 cak i vise stepeni provereno kod 7970 dc2t v2 i v1 karti i r9 280x, tako da bi vrm kod nitro trebao biti hladniji nego kod ovih drugih resenja.
Poslednja izmena: