Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

evo ti malo nekih novih informacija o 380 slucajno sam primetio dok sam se zezao sa ovom power color u kucistu ne mogu da je podesim da cepa na max gpu u igri nego stalno seta negde se to oseti a negde ne. Drajveri su 15.11.1 beta crimson a MSI AB vidi kao 15.8. Sa onom prethodnom verzijom drajvera 15.7.1 napon je bio zakljucan i mislim da nije vredela ni promena gpu/mem u AB. Sada je napon otkljucan i dozvolio je -100mV da spustim u igrama prihvata nove parametre u AB za gpu/mem jedino eth mining nece. Ova mi je najtoplija i napon je najveci na njoj oko 1.136V do 1.156V sada se vrti oko 1.02V i hladnija je 10 stepeni. Jos jedino kad bi se resilo nekako da prihvati gpu/mem malo nizi recimo 900/1200 mislim da bi ovo bilo upotrebljivo za mining mozda ne kao 270 i 7950 ali sasvim ok. Test u ethu je trajao oko 15min bez problema.
Pogledajte prilog 190440

gigabyte-u 380x sam sa novim trixxom uspeo da spustim napon,pokusaj sa tim

tesko da je rm850 bolji od hx850 al vazno da ti radi

ne znam tacno oko ugradjenih komponenti ali vent je tisi i bolja je malo efikasnost na 50% opterecenja kod rm pogledaj dijagram. Sto se tice napona kod 380 kao sto vidis sa slike prilicno sam ga spustio ne verujem da moze nize a da bude stabilno bez spustanja taktova a to nece da registruje drajver...

ne znam tacno oko ugradjenih komponenti ali vent je tisi i bolja je malo efikasnost na 50% opterecenja kod rm pogledaj dijagram. Sto se tice napona kod 380 kao sto vidis sa slike prilicno sam ga spustio ne verujem da moze nize a da bude stabilno bez spustanja taktova a to nece da registruje drajver...

hx je najjace sto corsair ima i oduvek je tako bilo,no to nije bitno...izgleda da se ta kartica dosta greje i nije za neke akrobacije,jer ako se dobro secam gigabyte 380x nije bio topao kao ova

Pogledajte prilog 190451

to je neki maksimum koji sam mogao da izvucem na ovom primerku -130mV, ipak je u kucistu i iste temp daje kao oni sa testova po netu a i nije za mining namenjen. Kako god 14C nize nije los rezultat. Videcemo koliko ce oni bolji primerci u rigu ici dole sa voltazom

Ako (možda) smanjuje napon na svim radnim stanjima, pripazi kad prekineš kopanje.

Pišem ako.

Ako nije tako, još bolje.

Poslednja izmena:
smanjuje verovatno oce da se zakuca drajver nekad posto je 0.7xV u 2d potpuno nebitno resetuje ga i moze da izgura toliko da ponovo pokrene miner...samo jos da neko smisli kako da se promene u biosu gpu/mem vrednosti i ovo je bas korektno za mining, napajanje je sada mlako drasticno manja potrosnja.

Poslednja izmena:

To je to, onda. Dosta je blizu pragu provođenja za silicijum. Meni MSI 280X se zaglavi i ode vent na 100%, samo gašenje pomaže. Zato i postoji ograničenje od -/+100 mV. Ne valja kad je previše gore ili previše dole. Zato se treba igrati sa VBIOS-om.

Što se tiče toga da li je sređeno ili ne, ko želi da bude laboratorijski miš, može da proba ovo.

Možeš probati editovati samo frekvenciju, ali mislim da i tu treba voditi računa o tome, da svako sledeće stanje treba biti više od prethodnog, mislim da je to očigledno. Tako da, i tu pripazi. Ako ovaj alat iole radi, jer za napon nije siguran, ni sam autor.

Poslednja izmena:
Koja bi bila najjeftinija ploča na kojoj bez ikakvih intervencije rade 4 grafike, a može da se kupi kod nas u ovom trenutku?

Bilo koja novija, nevezano AMD/intel u principu sve radi odma....

Pa ako ćemo shortovati, najviše se isplati neka od ovih starih što sam gore pominjao. Za 100 eura ploča, procesor, i 8GB RAM-a, a rade provereno 4 grafike. Mislio sam na nešto novije, nešto sa garancijom, povoljno, a da ne treba shortovanje. Na 990FXA-UD3 uredno radi 6 karata, ali mi se to ipak čini nekako "gre'ota", preskupo za ovu našu priču. Na 990XA rade 4, ali i to je preskupo za ovo. Šta nama treba od opreme na ploči, samo bar 4 pci-e koji rade... One spartanske Guzni Kamen H61 i H81 Pro BTC bile su pravi izbor, ali niko više da se prevari pa da uveze. Eno Mađari to još uredno prodaju, ne kapiram što ovi naši misle da su pametniji.

Kod Madjara/Hrvata bez problema moze da se dobije Pro Btc H81 ploca sto je i najbolje resenje realno. Ceka se max nedelju dana, cesto bude za 3-5 dana.

ja kad sam zadnji put uzima od nekog iz Subotice imao covek na stanju obe verzija cena bila 50 ili 55e...

Ja sam se na vreme obezbedio plocama, 20 kom h81 btc pro se upravo pustaju u pogon. Jesu stajale godinu u kutijama, al znao sam da ce ih nestati kad-tad.

Inace na njima mi po 4 grafe rade, 6 nisam uspeo stabilno da namestim pod win7 64 bit.

Zašto nestabilno, imam 3 riga sa h61 pro btc pločama sve je u full, na jednom rigu je 7Gpu-a jedna dual kartica 7990, na ostalim po 6gpu-a.... Za više kartica treba samo ram, kako dag raste treba više rama po gpu-u, trenutno za rig sa 6gpu-a (7950/280x kartice sa 3gb video ram) nebih razmatrao manje od 8gb ram, ko kopa sa 270/x može i sa 6gb ram da prođe ali je pitanje dal će da stane rig kada se menjaju dag-ovi....

6 grafa radi u fulu na bilo kojoj pro btc uz malo gimnastike sa extenderima, ali bez shortovanja i sl.
ne znam kako, ali imam dva riga takva sa samo 4gb rama i shljaka ful sa 6 tahitija... ostali traze 8 gb.

Poslednja izmena:
kod mene 6 tahitija nece na 4gb rama, 5 tahitija radi bez problema na 4 giga , ali na 6gb rade bez problema 6 tahitija...

Vrh Dno