ArrowSat
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.11.2005
- Poena
- 375
Extra...koje grafike idu u ovo ?
280x za sada i malo zaostalih 7970 sa novim ventovima.
Extra...koje grafike idu u ovo ?
Zašto nestabilno, imam 3 riga sa h61 pro btc pločama sve je u full, na jednom rigu je 7Gpu-a jedna dual kartica 7990, na ostalim po 6gpu-a.... Za više kartica treba samo ram, kako dag raste treba više rama po gpu-u, trenutno za rig sa 6gpu-a (7950/280x kartice sa 3gb video ram) nebih razmatrao manje od 8gb ram, ko kopa sa 270/x može i sa 6gb ram da prođe ali je pitanje dal će da stane rig kada se menjaju dag-ovi....
Pisao sam o tome, nisam resio problem, jednostavno od 6 grafa 5 su ok na jednoj je ! i zut trougao.
Inace, pitanje za sve je sad, imam 50-tak zaostalih 5XXX kartica, sta kopati sa njima? Sta je najisplativije ili najzahvalnije za potrosnju?
Ploca viska trenutno sto imam je ovih 7 sto su na slikama, neuposlenih.
Napajanja su 735w raidmax, rama imam koliko god treba.
Jel znas cenu tih repariranih koja ce biti?, ili ce da pokupe celu kolicinu preprodavci pa na oglase po vecim cenama
USB dobijaju više struje od običnih, a nikad ne znaš koji će slot/karta tražiti više struje. Zato se i eksperimentiše dok ne dobiješ da radi.
Ima toga i te kako Suhoju.
Meni se desilo npr da se maltene ceo rudnik kresuje u ludilo kad dodje zima. A preko leta radio ko svajcarac.
Desava mi se da riser sam od sebe vise ne radi. Pa ga zamenim i radi. Al ne bi to bilo cudno da slucajno ne uzmem taj neistravan pa skockam rig sa njim i radi.
Ili se desi da se pci-e port gadja sa mreznom karticom integrisanom na ploci, pa ne radi na nekim koinima, na nekima radi.
Gremlina ima mnogo. Previse.
Ali se u startu treba drzati teorije inace tek onda haos.
To za risere sa molexom si u pravu, ja ih nikada nisam voleo gotove, vec sam pravio. Iimao sam neke i radili su, ali se slazem da je prava stvar i + i - da vuces nezavisno.
Kad su se usb pojavili, to je bilo otrkovenje. Meni su se najbolje pokazali. Jesu bili oko 22 ili 24$ sad ne secam se , kupio sam u ono zlo vreme kad je sve bilo skupo zbog LTC, al ***. Kupio tad 200 kom i zavrsio posao na duuuugoooo.
Da bih minimalizovao zezanciju i izgubljeno vreme unificiro sam maksimalno masine. Mislim na iste vga iste ploce i tako XXX puta. Kad bi se jos sa raznim plocama zezao trebao bi mi jos jedan zivot.
Uzmi 5 masina po 5 kartica i onda dokupi jos 20 kartica da imas 5 masina sa 5 karticaznam da je najbolje 5 masina po 5 kartica ali da li je bolje jedna masina sa 5 kartica ili 5 masina sa jednom karticom, gde je veci efekat? Znaci da trazim 280x ili 290x, bolje su od novih serija 380 390?
Storm, probaj je na drugoj masini. Tako je meni jednom bilo kad sam kupio Asus 7950. Vec sam imao gigu i cim stavim asusa u masinu ona poludi, nisam mogao ni driver da instaliram, masina mi sljakala kao da radi na 10MHz. Ja vratio grafu kad ono ispravna. Na kraju se ispostavi da mi je zaglupeo ssd. Nisam ni sistem mogao da dignem dok nisam uradio low level format.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari