Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li neko zna kojim materijalom bi bilo adekvatno fiksirati konekcije na extenderima, nesto kao plastika koja se stvrdne, epoxy ili slicno. Na onim mestima gde se spaja sa krajevima vremenom se desava "hladan lem" koji je najcesci uzrok gremlina sa masinom.

Topljiva plastika se kod mene najbolje pokazala, mada može i teflon izolir traka (nikako plastična izolirka).... Najbitnije da nedrndaš mašinu i stalno nešto premeštaš rasturaš, namestiš i nepipaš osim kada baš mora...

Danas sam otvarao kartice, ciscenje od prasine itd. Kada sam skidao one crne male zakacke, da bi rastavio ventilator od ploce, od pasivnog hladnjaka od naponske u grafickoj (mislim da je to pasivni hladnjak), jedan je pukao. Vratio sam sve na mesto bez te zakacke i radi sve ok ali da pitam jel ima to negde da se zameni-kupi? Kartica je dualx 280x.

Pogledajte prilog 190992

zaokruzeno je u pitanju

Poslednja izmena:
@ArrowSat kao sto sasami rece najbolje topljiva plastika. Mozes za malo para da kupis "pistolj" i uz njega dobijes par patrona.

@toogood ta zakacka ti drzi hladnjak. Ne znam koliko ti je pametno koristiti karticu ako hladnjak ne lezi dobro. Ne znam da li ima negdje da se kupi ali pretpostavljam da ih ima po PC servisima sa starih ploca i grafika. Da si blize ja bi ti dao jednu.

Pa blize sam u istom smo gradu :)

Ali naci cu ga po servisima

Ako i ne nadjes, kap superlepka na sam cosak chipa resava stvar i ima da stoji kao saliveno :)

Danas sam otvarao kartice, ciscenje od prasine itd. Kada sam skidao one crne male zakacke, da bi rastavio ventilator od ploce, od pasivnog hladnjaka od naponske u grafickoj (mislim da je to pasivni hladnjak), jedan je pukao. Vratio sam sve na mesto bez te zakacke i radi sve ok ali da pitam jel ima to negde da se zameni-kupi? Kartica je dualx 280x.

Pogledajte prilog 190992

zaokruzeno je u pitanju

Pucaju, zato sto je kartica vecinu vremena vrela i plastika postane krta.
Imao taj slucaj, kupio jednu tubicu termo-lepka i resio stvar.
Ako je nadjem sutra poslacu ti, upotrebi, pa vrati.

Ovo je u pitanju:
https://www.kupujemprodajem.com/Termalni-lepak-5g-28849471-oglas.htm?filter_id=57715448

Bas takva.

Hvala na infu...kupicu je ako ne nadjem po servisima nista.

Ljudi stvarno ste ljudi :) hvala vam javicu sutra ako ne nadjem po servisima :)

Ma skini sa čipseta neke pokvarene matične ploče, toga bar ima kolko oćeš....

Ja cu provjeriti ove sto ja imam da li odgovaraju pa ako ne nadjes javi se na pm da ti prebacim.

Pozdrav svima,evo odlucio sam da sastavim jednu masinicu za kopanje,moze li neka pomoc oko komponenata...Jel da idem sa proverenim asrock h81 pro btc + r9 280 x6 ili x4 ili sta iskusni misle?Hvala

može i 4 i 6 koliko ti volja, samo kupi bar 2 kom USB extendere da razmakneš kartice, 8gb ram obavezno i na kraju mada najvažnije za 4 kom jedno kvalitetno napajanje od min 1kw, a za 6kom najbolje 2 kom od po minumum 800w....

sto veci razmak izmedju kartica, lakse ces ih hladiti jer ide leto a to nije mali problem, ja sam usvojio ventilator od 12cm kao standard, citaj temu i sve ce ti biti jasno:
Pogledajte prilog 191653

rig od 6x 7950 duzina 100cm

ja nisam kupovao USB extendere , ja sam kupovao extendere za extendere i nista samo ubadas jedan u drugi do potrebne duzine...

Poslednja izmena:
Hvala na savetima,lepo odradjeno Bojan.zex...Sa kojim modelom ploce i kartama da startujem,jel sa necim novijem ili proverenim?

pa uzmi si neku od ovih asrock h61 ili h81, karte su vec problem, ove nove malo bacaju a ovih starijih r9 280 ili 270 nisam siguran da ima po radnjama , hd 7950- 7970 nema vise nove samo polovnjace pa sad ...

kod mene radi normalno...

Poz Drugari
Da li mi moze neko reci za koje coine bi mogle da se uposle kartice 6970 i 6990 - ke danas.

Poz Drugari
Da li mi moze neko reci za koje coine bi mogle da se uposle kartice 6970 i 6990 - ke danas.

DCR i tu imaš sve...reper može da ti bude moja referentna(turbina) 5850 1gb/vram koja na deff klokovima 725/1000 daje 1.06 Gh/s u miner-u..potrošnju ne znam (nemam merač)....

edit:
vidim da je postavljen miner v0.03 a ima noviji V0.04

Poslednja izmena:
Vrh Dno