Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ma kakvi modovani drajveri, 6 gpu mod program cepnesh na bilo kojim drajverima....ja sam sve mashine prebacio na 15.7.1 drajver i svuda mi je win 7

https://lbr.id.lv/6xgpu_mod/6xGPU_mod_download.html

instalirash drajver, restartuejsh komp, pokrenesh 6 gpu mod, chekirash restart, force, modify registry i sam ce da se restartuje komp....trebalo bi da radi,

bas tako
samo sto
meni nakon instaliranja 6 gpu moda AB nece da ocitava GPU usage, ne znam dal i je to slucaj i kod drugih...

meni shljaka

proveri da ti se nije ispomerao redosled info-a u AB-u... tipa da je gpu usage negde dole pobegao, a ti navikao da je tik ispod temperatura,

Poslednja izmena:
ma jok, vidim sve gpu-ove ali samo na prvo ocitava usage, ostali stoje na 0...

ma nebitno mi samo sam napomenuo... bitno je da sljaka...

kako su se pokazale ove R9 270 Club 3D sa jednim ventom kartice???

ma kakvi modovani drajveri, 6 gpu mod program cepnesh na bilo kojim drajverima....ja sam sve mashine prebacio na 15.7.1 drajver i svuda mi je win 7

https://lbr.id.lv/6xgpu_mod/6xGPU_mod_download.html

instalirash drajver, restartuejsh komp, pokrenesh 6 gpu mod, chekirash restart, force, modify registry i sam ce da se restartuje komp....trebalo bi da radi,

to sam vec jednom probao na drugom rigu pa nije hteo taj 6xgpu mod probacu ovde da vidim da li hoce.

@Bojan.zex rade te club 3d vec godinu i po kod mene malo su toplije sa tim jednim fanom ali ako je problem stavi se 12ka i reseno. Na jednoj riknuo kontroler obrtaja prebacio na 3.3V ili 5V po potrebi i sljaka bez problema.

@shaolin
A napon, iz biosa???

Ima opasnosti i čudim se da nema spaljivanja u meri u kojoj to jeste opasno.

A šta može da se dogodi?

Čak i kada se izaberu ista napajanja (što bi moglo potencijalno da garantuje slične naponske nivoe) razlike se pojavljuju iz prostog razloga što se napajanja ne mogu opteretiti jednako.

Jedno gura ploču i kartice, a drugo samo kartice, pa se uvek javi asimetrija u potrošnji.

Dakle imate situaciju da jedno napajanje recimo daje 11.92V, pa toliko ima i na ploči (24pinskom konektoru) i na onim karticama koje su na tom napajanju.

Na karticama koje napaja drugo napajanje napon može da iznosi 12.04V.

Ta razlika je potencijalno jako opasna, iz barem dva razloga:

1. komponenta koristi oba napona (jedan preko PCIe konektora na ploči, druigi preko PCIe konektora na kartici)

2. u prelaznim režimima (uključenje/isključenje) razlika između napona može da bude izraženija što garantuje asimetrično opterećenje. Odnosno imate situaciju kao da ste gotovo sve vezali na jedno napajanje, srećna okolnost je da napajanje podnosi mnogo veće snage ako režimi ne traju dugo.

Zaštite koje napajanja poseduju u najvećem broju slučajeva će sprečiti katastrofu ali se ja na to ne bih oslanjao.

Dakle još jednom, to što u praksi nema puno paljevine, ne znači da je to bezbedno i da to treba raditi. Svi koji se u to upustite treba da znaju da igraju ruski rulet sa komponentama.

odmah da te demantujem kako nisi u pravu..
imam vise setup-a sa 6 gpu na asrock h61 plocama.. uglavnom su kombinacija 6x 280x i 2x 1000-1200w raidmax..

primarno napajanje pokrece maticnu plocu i prve 3 gpu.. sekundarno napajanje pokrece hdd i preostale 3 gpu..

svaka grafika je povezana sa maticnom plocom preko pcie extendera 1x na 6x.. svaki extender je modovan tako da nijedna grafika 12v ne povlaci sa maticne ploce, vec direktno sa molex grane koja je nalemljena na extender..

samim tim prve 3 gpu 12v vuku sa primarnog napajanja, a druge 3 sa sekundarnog.. i to sljaka bez ikakvih triperskih problema koje ti spominjes

i ono sto mogu da potvrdim je da tako radi vec duze od godinu ipo..

Pogledajte prilog 193018

bas pre neki dan sam sastavio jedan takav setup drugaru.. i zamisli sve mu sljaka pun gas ;)

win 7 ultimate.. amd 15.7.1 driver.. 6 gpu mod.. najstariji eth miner i vozimo seeee

Ja vucem 3x280x na 1200w raidmaxu...ne smem jos jednu da stavim...ovako dugorocno lepo radi
3x280x 1x270 radi 2 godine bez gasenja na ovom Raidmaxu.
280 u piku moze da povuce i 300w i onda od tog raidmaxa ne ostanu ni dugmici
Sa modelom 850 raidmax mi radi 280x 7950 i 270 sve pomesano ali radi vec skoro godinu dana.

@Risim je specijalac za ova budzenja video uzivo i sve mu sljaka kao doxa, tako da daje prave savete. Samo kad nije u guzvi kod Baralica.

Poslednja izmena:
"svaki extender je modovan tako da nijedna grafika 12v ne povlaci sa maticne ploce"

a ja pišem o situaciji kad:

komponenta koristi oba napona (jedan preko PCIe konektora na ploči, druigi preko PCIe konektora na kartici)

To je ključna razlika.

Oni koji koriste usb extendere takođe ne moraju da brinu dok god vode računa da ne ukrste na istoj kartici oba napajanja.

I takav setup (modovani extenderi, usb extenderi) ima potencijalno problem jer postoji zajednička masa (preko extendera koji se koristi samo za data komunikaciju) ali su tu struje male i ne može doći do spaljivanja već bi uticalo samo na stabilnost mašine.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Nadam se da trazim pomoc u temi koja je namenjena za to.
Zanima me da li su mi rezultati kopanja zadovoljavajuci. Ako imate koji minut da odvojite da bacite pogled na screenshoot-ove koje cu okaciti.
Specifikacije rig-a mozete videti na jednoj od slika. Tacni modeli kartica su: MSI R9 280x Twin Frozr i Sapphire HD 7970 3gb GHz edition Vapor X.
Drajveri su instalirani 14.7 RC3, nemojte da vas buni što MSI pokazuje 15.20 Crimson jer sam njih probavao da vidim da li cu dobiti bolje rezultate, ali je nazalost bilo suprotno.
Obrisao sam ih sa AMD Cleaner Utility, i vratio 14.7 rc3 koje sam i prvog puta instalirao.
Kolega koji mi je pomagao oko podesavanja svega, pa mi je rekao kao da fali nekih 10 % da bi kopacica radila punom snagom.
Naime, najviše me buni zašto Corsair link pokazuje da se trosi 449 W max, kada sam citao na netu da ovakve kartice u full load-u troše oko 250 w, što bi trebalo u mom slučaju da bude min 500 W ako se ne varam. Čak sam malo i dizao klokove kartica jer imam lufta što se tiče napajanja, dok ne stigne još jedna, nadam se dve kartice, ali ne skače potrošnja koja se prikazuje u corsair linku.
Pogledajte prilog 193067
Pogledajte prilog 193068
Pogledajte prilog 193069

Smanji te klokove na 1000/1250 a napon na 1050 mv i trosice ti masina dosta manje a sto se tice brisanja drivera koristi DDU pa posle instaliraj nove.

Poslednja izmena:
Meni ne smeta sto je potrosnja takva kakve je, nego me buni zasto nije veca. Jer sam digao voltazu i sve ali nisam dobio vecu potrosnju.
Da li možeš molim te da prokomentarišeš hashrate?
Hvala

Hashrate je manji nego sto bi trebao biti,treba da imas preko 40. Kakav ti je bat file i koji miner koristis?

probaj umesto --cl-ms-per-batch 20 da ubacis --gpu-batch-size 20

Kada unesem --gpu-batch-size 20
nece uopste da pokrene ethminer, pokrene se cmd i odmah ce ugasi. Kao da je nepoznata komanda.

@ Apple
Pustio sam u rad ethminer koji si mi poslao. I zahvaljujem se na tome.
Posle toga sam uvideo odmah malo bolji rad, ali u medjuvremenu se javio dobrovoljac da se ozbiljnije pozabavi sa mojim problemcicem. U cemu je i uspeo.
7970 kartica na sebi ima dugme za dva biosa, i posle promene biosa sam dobio malo poboljsanje. Videcemo sada za duzi period da li cu dobiti ono sta sam i zamislio, i da li je problem bio samo u tome, ili jos uvek ima negde uskog grla sto bi se reklo.
Deki majstore hvala.

Sada imam konsatntno 40.5 mhash gledano po onome iz miner-a. Nadam se da je to zadovoljavajuce, gledajucu na trenutnu tezinu kopanja, ili se mozda i dalje varam !?

Hvala puno, i ja msm da je ok. Evo preko noci sam dobio AVG 42.4 mhash/s na sajtu nanopool.org sto vodi evidenciju kopanja.

Samo da se javim sa novim informacijama. Dobio sam hash od 45.5 u ethmineru. Sad sam napokon zadovoljan i siguran da radi punom parom.
Naime problem je bio sa karticom 7970 vapor x, jer je bio pogresan bios ubacen, a uzeo sam je polovnu. Prosli vlasnik kartice je ubacio bios od Dual X karte, ili je bio modovan bios.
Kada sam promenio bios koji i treba da bude u ovoj karti samo je zivnula i pocela da jede :)
Nadam se da ce ovo nekome pomoci ako bude imao slican problem kao ja.

Poslednja izmena:
Da li je moguce istovremeno majnovati eth sa 2 razlicite grafike na istom kompu, konkretno 270 i 7970? Kako se podesava *.bat tada?

Nazad
Vrh Dno