Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

cors kazu da je isto super, ali on mora preko madjara da se juri, a v1000 bi trebalo da ima kod nas.

meni corsair hx850 gura 4*280x na taktovima 950/1250 1v,napajanje je jedva mlako,potrosnja je oko 630w

Tolko za taj napon i taktove takva je potrošnja, začas može 200w preko kada bi kartice vratio na default.

Da ma nista V1000 ima sve potrebne konektore, moje povuku oko 800w, Moracu se ozbiljnije poigrati da ih spustim ta ne taktove, drasticna je to razlika.

Ako ima dual bios (uefi + legacy) pretpostavljam da ima i prekidač ovde bar tako piše...

Hm, ne znam da li ima uefi bios, ali nigde nisam video nikakav prekidac (obično kod svih grafičkih bude sa gornje strane, a ovde nema nista). Pogledacu ponovo kad dodjem kući.

Mogu i jedno i drugo naci samo zeru jeftinije v1000 ima i ovo kazu da je dobro samo da li ga iko ima u praksi
Thermaltake TPX-1275M

ja imam CM V1000 nekoliko i teraju 4x7950 na eth i rigovi trose ~650W (a inace sa drugim napajanjima tipa chiftec, radimax 1000W,1200W, Antec 850W,1000W trose vise za 50-70W po rigu)

v1000 je meni najmanje godinu dana radio sa 4x280x kopajuci ltc

v1000 je meni najmanje godinu dana radio sa 4x280x kopajuci ltc

To sve vazi za no-oc konfiguracije.
Cim se malo pecne napon i nagazi grafa geometrijski vise trosi.
Od 250w deklarisanih cesto 280x zna da trosi i do 330w,
Inace na 1.1v sto bi trebalo da gura klok 1050-1100 u zavisnosti od asica postrosnja moze da bude do 250w

eth ipak trosi manje u startu. Tako da je to bitan parametar.

Pozz koje napajanje za 4xR9 280X? Aj predlozite nesto na brzinu.

Dva "šugava" Raidmax-a Thunder V2 735w će povezani apsolutno korektno da ti odrađuju posao, ako ne prelaziš 1.000mv (oko 900Mhz). Preko toga Raidmax između ostalog ume da se istopi na konektorima (provereno) i ljudi s pravom zaziru od te frirme. Međutim, sa ovom strujom si apsolutno bezbedan i bez problema guraš 4 karte za 100 eura ukupno, koliko koštaju dva nova sa 24 mesesca garancije. Ako imaš dovoljno para, bolje izaberi neko od napajanja koje su ti kolege predložile, a ovo ti je najjeftinija dovoljno funkcionalna opcija da se uključiš u igru.
Samo pominjanje Raidmax-a među crypto-entuzijastima izaziva gnušanje potonjih, ali čovek se pruža onoliko koliki mu je jorgan. Treba samo biti oprezan kad su napajanja niže klase u pitanju i poštovati iskustva ranijih korisnika i nema problema. Meni je jedan almighty Cooler Master v1000 crkao, drugi sam kupio potpuno mrtav, a treći dobio sa nakaznim konektorom. Toliko o opštem kvalitetu, pogotovo onih izvikanih.

Raidmax 1000w I 1200w su sasvim solidna napajanja i rade bez ijednog problema (osim vece potrosnje u odnosu na I klasu napajanja) za razliku od slabijih modela raidmax-a koja su se pokazala slaba I losa za ovaj posao

Upravo mi se Raidmax 1000w istopio na ETH (bez OC). Samo manja struja i teraj...

A meni je jedan eksplodirao pri paljenju, u momentu sam seo na dupe :p

ja imam 3 kom raidmax 1000w koji ad vec vise od 3 godine na rigovima 4x7950 (950/1250) bez ijedne greske

Ma za te pare sasvim prihvatljiva napajanja, ako se malo povede računa o struji.

Ja sam odlucio za V1000 citao sam i citam temu redovno, imao sam ponudu TT 1275w, Nxzt 1000w, enermaax 1000w gold, cros RM 1000 i v1000 od CM-a odlucio sam se za Cm iz razloga sto je najeftinije bilo, sigurno su sva pobrojana napajanja dobra. Taj Raidmax da iskren budem ja nisam ni razmisljao mozda je extra dobar, ali nije u mojim planovima. Da budzim 2 napajanja i to sam odma odusta. Sve u svemu sabrao/oduzeo poklopilo se i prelomilo za V1000.

Hvala vam svima ;)

Da jos dodam stigle su i ponude za Aurum 1000W gold, chiftec 1000W i Evga 1000w takodjer, mozda sam mogao nesto drugo, ali zavrseno je Cm V1000 pa ako crkne trazicemo drugo ;)

Raidmax 1000w i 1200w su godinu ipo, dve radili bez greske, a onda najcesce im ventilator ode u persun i onda crknu.
Osim toga, vise nego korektna napajanja za rig sa 3 x 7970 ili 7950, moze cak i 4x to da tera sa naponina okko 1v.

Problem je samo sto ih ne mozes naci da pazaris.
Inace 735W raidmax nije iz iste fabrike kao i 850/100/1200 i zaista je klasa ispod napajanja. Imam ih 10-ta komada, rade, ali to je to, jeftino, tako i radi. Al zavrsava posao.

Imam i CM 1000W vanguard i nisam imao ni slicnih problema koje ovde opisujete. Po meni od svih navedenih no1 izbor.

Dva "šugava" Raidmax-a Thunder V2 735w će povezani apsolutno korektno da ti odrađuju posao, ako ne prelaziš 1.000mv (oko 900Mhz). Preko toga Raidmax između ostalog ume da se istopi na konektorima (provereno) i ljudi s pravom zaziru od te frirme. Međutim, sa ovom strujom si apsolutno bezbedan i bez problema guraš 4 karte za 100 eura ukupno, koliko koštaju dva nova sa 24 mesesca garancije. Ako imaš dovoljno para, bolje izaberi neko od napajanja koje su ti kolege predložile, a ovo ti je najjeftinija dovoljno funkcionalna opcija da se uključiš u igru.
Samo pominjanje Raidmax-a među crypto-entuzijastima izaziva gnušanje potonjih, ali čovek se pruža onoliko koliki mu je jorgan. Treba samo biti oprezan kad su napajanja niže klase u pitanju i poštovati iskustva ranijih korisnika i nema problema. Meni je jedan almighty Cooler Master v1000 crkao, drugi sam kupio potpuno mrtav, a treći dobio sa nakaznim konektorom. Toliko o opštem kvalitetu, pogotovo onih izvikanih.

Ako kombinujes po dva napajanja da vezujes na jednu masinu, bez obzira koje su marke, vrlo je moguce da ti istope konektore. Jer se tu ne vrsi apsolutno nikakav balans napona. Vec na srecu. Nekada radi godinama a nekada se istopi samo od sebe posle mesec dva. Sto slicnija napajanja i kvalitetnija, manje su sanse da se tope konektori.

Inace sam u poslu oko prebacivanja masina na alternativne ventilatore u pripremi za nastupajuce leto, jer mi se desavalo da preko leta kad su jako topli dani moram da gasim masine.

Poslednja izmena:
Raidmax 1000w i 1200w su godinu ipo, dve radili bez greske, a onda najcesce im ventilator ode u persun i onda crknu.
Osim toga, vise nego korektna napajanja za rig sa 3 x 7970 ili 7950, moze cak i 4x to da tera sa naponina okko 1v.

Problem je samo sto ih ne mozes naci da pazaris.
Inace 735W raidmax nije iz iste fabrike kao i 850/100/1200 i zaista je klasa ispod napajanja. Imam ih 10-ta komada, rade, ali to je to, jeftino, tako i radi. Al zavrsava posao.

Imam i CM 1000W vanguard i nisam imao ni slicnih problema koje ovde opisujete. Po meni od svih navedenih no1 izbor.

Imam 1200W Raidmax nesto manje od godinu i po, 2x380 na default svaka koristi posebnu granu napon daleko preko ovog preporucenog 1V od 1.1V pa navise, potrosnja po karti nesto ispod 200W i 2x270X 900/1200 na 1V potrosnja po karti ispod 80W, jedna 270ka povezana preko molexa prakticno svaka karta ima svoju granu ako je molex izveden posebno na cetvrtu granu. Ukupna potrosnja iz zida je ravno 600W na nekoj am2 kanti smesne potrosnje. U specifikacijama se ne vidi raspored grana ali predpostavljam da je svaka grana predvidjena za jednu ozbiljnu grafu a cetvrta za ostalo valjda. Ono sto isto ne vidim nigde ni u uputstvu ni na kutiji ni na netu je grafik fana u odnosu na potrosnju. Ova novija verzija cobra deluje na papiru ozbiljnije 100A 1200W sve na jednu granu efikasnost preko 90% kao i upozorenje: koristiti jedan pci-e kabel za jednu kartu sa potrosnjom vecom od 225W! tako da ovo sto mi koristimo slabiju verziju verovatno je 200W neka granicna vrednost preko koje ne treba ici po grani za jednu grafu i neko max opterecenje napajanja 60posto kako bi ventilator izgurao duze od tri godine. Ako neko ima iskustva sa tim novim modelom neka nam prenese svoje utiske ne bi skodilo...jedino sam nasao cenu u JAR 17.5 do 18.5k din otprilike

Poslednja izmena:
Storm, probaj je na drugoj masini. Tako je meni jednom bilo kad sam kupio Asus 7950. Vec sam imao gigu i cim stavim asusa u masinu ona poludi, nisam mogao ni driver da instaliram, masina mi sljakala kao da radi na 10MHz. Ja vratio grafu kad ono ispravna. Na kraju se ispostavi da mi je zaglupeo ssd. Nisam ni sistem mogao da dignem dok nisam uradio low level format.

Odneo sam grafu na reklamaciju. Biće rešeno po visokom prioritetu :D

Ljudi se pomalo plaše spajanja dva PSU, ali mislim da je strah bespotreban. Kod mene to funkcioniše perfektno, a čitam da dosta ljudi to radi i ne žale se. Ni više ni manje od onih sa jednim. Može da se poruči na Ali-u gotov konektor, baš za to. Jedino je bitno je da su oba priključena na istu fazu u kući.

Odneo sam grafu na reklamaciju. Biće rešeno po visokom prioritetu :D

evo ti malo nekih novih informacija o 380 slucajno sam primetio dok sam se zezao sa ovom power color u kucistu ne mogu da je podesim da cepa na max gpu u igri nego stalno seta negde se to oseti a negde ne. Drajveri su 15.11.1 beta crimson a MSI AB vidi kao 15.8. Sa onom prethodnom verzijom drajvera 15.7.1 napon je bio zakljucan i mislim da nije vredela ni promena gpu/mem u AB. Sada je napon otkljucan i dozvolio je -100mV da spustim u igrama prihvata nove parametre u AB za gpu/mem jedino eth mining nece. Ova mi je najtoplija i napon je najveci na njoj oko 1.136V do 1.156V sada se vrti oko 1.02V i hladnija je 10 stepeni. Jos jedino kad bi se resilo nekako da prihvati gpu/mem malo nizi recimo 900/1200 mislim da bi ovo bilo upotrebljivo za mining mozda ne kao 270 i 7950 ali sasvim ok. Test u ethu je trajao oko 15min bez problema.
Pogledajte prilog 190440

Nazad
Vrh Dno