Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Obzirom na to da sam im dao originalni fiskalni račun, i garanciju, ali sam ih slikao pre toga, da li je to validno?

Validno je ali sledeci put to fotokopiraj i daj im kopiju, original samo na uvid.
Mogu oni da nude sta hoce ali on to ne mora da prihvati. Sna se sta sme a sta ne po zakonu. Mora da dobije novu garanciju na kartu koju dobije u zamenu.

Nemoj slucajno da pristanes da ti uvale polovnu kartu. Neko od njih ce ti dati svoju kartu iz masine a on ce uzeti novu koja je tebi sledovala ili razduzenje. Zato sam se cudio odakle su iskopali 7970, njih odavno nema po radnjama. Ako nije u kutiji i glanc nova za 3 godine garancije ne pristaj, trazi pare nazad. Nemoj da te prave ludim.

Sajber, sve je to ok sto mi pricas, samo me zanima pravno sta mi sleduje a sta ne :) a tu su misljenja, kao i zakoni podeljeni. Od toga da se reklamacija resava po starom zakonu, da je dobro uzeti jacu kartu sa trenutnom garancijom od jos 4 meseca, ili repariranu sa svojom garancijom od 1 godine (eventualno 2), do toga da nista sem novog ne treba uzeti sa novom garancijom od 3 godine.
I aj sad ti budi pametan. ZOP i ZOO se razlikuju, a niko ne kaze nista konkretno.

Sajber, sve je to ok sto mi pricas, samo me zanima pravno sta mi sleduje a sta ne :) a tu su misljenja, kao i zakoni podeljeni. Od toga da se reklamacija resava po starom zakonu, da je dobro uzeti jacu kartu sa trenutnom garancijom od jos 4 meseca, ili repariranu sa svojom garancijom od 1 godine (eventualno 2), do toga da nista sem novog ne treba uzeti sa novom garancijom od 3 godine.
I aj sad ti budi pametan. ZOP i ZOO se razlikuju, a niko ne kaze nista konkretno.

Samo zovi trzisnu ako zagusti, dobices pare nazad a oni ce popiti kaznu. Ne postoji nacin da ti legalno daju polovnu kartu. To je samo ako je radnik privatno rudar pa tebi uvali svoju kartu a on uzme iz kase kes uz tvoj fiskalni. To se posle vraca uvozniku, on daje prodavnici knjizno odobrenje a sa svojim dobavljacem dalje resava problem.

Poslednja izmena:
Ti si kupio novo ne reparirano i neces reparirano. Ne mogu te naterati da prihvatis polovno ili reparirano ako ti ne zelis. Bas kao sto Student kaze, ne postoji varijanta da ti legalno ponude polovnu kartu, na to ne pristaj nikako. Ne prihvataj nista sem para ili novog s novom garancijom.
Samo obrati paznju na tu na 7970, pregledaj je lepo i ako vidis da je koristena ili vrdaju za 3 god garancije samo im se zahvali i trazi novac nazad.

Hvala lepo obojici :) Javljam sta sam uradio!

Koliko je uopste prodaja repariranih kartica po zakonu u Srbiji?
Da li moze i pod kojim uslovima?
Kolika je garancija onda?

Inace reparirane karte su macka u dzaku, mozda budu ok, mozda i ne. Kada ste pokriveni garancijom stvar je ok.

Ja sam imao jednu zvacicno repariranu kartu, MSI 5850 CYCLONE, na nju sam od E..ja dobio garanciju od godinu dana, kopala je kod mene 2 godine bez problema i prodao sam je ispravnu...

To pod uslovom da ih nadjes jer preprodavci ih prodaju po oglasima za vecu cenu

Ja sam imao jednu zvacicno repariranu kartu, MSI 5850 CYCLONE, na nju sam od E..ja dobio garanciju od godinu dana, kopala je kod mene 2 godine bez problema i prodao sam je ispravnu...

Ja sam imao 5870 iz E.E i kopala je kod mene 8 meseci i zaribala, davali mi 7850 u zamenu, ja nisam hteo, vratili mi 20.000 din a placena je 21.000, jer je kao bilo na 3 rate, iako je na fiskalu pisalo 21.000
I jos su gospoda iz maloprodaje DU...M bili u fazonu "ove pare ti dajemo jer je to nasa dobra volja..." e tad je bilo malo falilo da im objasnim sta je dobra volja, a sta je zakonska obaveza.

Praksa je nsim prodavaca da pokusaju da te urade, pa ako prodje - prodje... APP (tako se i jedna firma kod sajma zvala APP sistem, ali bukvalno).

Takodje je i praksa u poslednje vreme da se takve reparirane stvari zbog velikog % kvarova ne prodaju zvanicno, vec pudem pouzdanih dilera, koji otkupe celu kolicinu i onda sami formiraju trzisnu cenu.
Dileri sebe zastite sa "radnom garancijom" a za dalje nema nista, u vecini slucajeva. Tako su VP oprale prljav ves na elegantan nacin.

Ti si kupio novo ne reparirano i neces reparirano. Ne mogu te naterati da prihvatis polovno ili reparirano ako ti ne zelis. Bas kao sto Student kaze, ne postoji varijanta da ti legalno ponude polovnu kartu, na to ne pristaj nikako. Ne prihvataj nista sem para ili novog s novom garancijom.
Samo obrati paznju na tu na 7970, pregledaj je lepo i ako vidis da je koristena ili vrdaju za 3 god garancije samo im se zahvali i trazi novac nazad.

Evo sad su me zvali i kažu da je GB 7970 stigla, da mogu da dodjem po nju, i da ostaje 4 meseca garancije. Na moju opasku da po novom ZOP na novu karticu mora da se da nova garancija, oni kažu da sam kupio GB 7950 po starom zakonu, i da ne može retroaktivno da važi zakon. Kažu da je 7970 kao nova, da nema prašine na njoj, da je u full load u 60c itd.
Vaša mišljenja? Inspekcija?

Ma da, ne uzimati tu kartu nikako. Ladno bi da mu uvale polovnu kartu, toga sigurno nema u zakonu. Ne mogu ti ni dati novu garanciju kad ti daju kartu iz rudnika ;)

Tako je. Idem danas kod njih da im predočim neke stvari.

Ja kad sam slao kartice na garanciju dobio nove kartice sa novom garanciom i jos su mi dali bolje i skuplje jer nisu mogli nabaviti kartice koje sam prethodno kupio.

Edit: jos na nove kartice garancija 3 godine, a na stare imao 2. To sto oni ne mogu nabaviti novu karticu koju si ti kupio nije tvoj problem. Neka ti nabave novu zamjensku ili pare.

Poslednja izmena:
Znaci pamet u glavu i bezite od te firme za sva vremena. Ima drugih firmi koje ne prave probleme.
Zna Stormbringer sta ce da radi, sada stvarno nema nikakve dileme. Meni je najludje sto se oni kao pozivaju na neki zakon. Ja bih im momentalno poznao inspekciju samo zato sto pokusavaju da me prave ludim.

Polako saj, njihova duznost je da probaju... :d

E pa bas zato sto probaju da mi stave rogove ja se potrudim da im maksimalno upropastim dan, mesec, posao... ;)
Poprilicno sam netolerantan na takve stvari. I zato sto zelim da takve firme propadnu ja tu ne kupujem ni ventilator a ne nesto ozbiljnije. Kupujem samo u jednoj firmi koja tako nesto nikada ne bi uradila i spreman sam uvek da platim malo vise.

Meni su pred ng uvalili jednu repariranu sapphire dual x 280x za crknutu 280x. Uzeo sam je, ali nisam trebao.
Godinu dana garancije.

nema veze. neka je pa kad crkne opet cemo je vratiti

U emmi ima samo dve am3+ ploče jedna 5900din a druga 33,5k din :( nedopada mi se to...

Poslednja izmena:
Posle mog maila, dobio sam jutros odgovor.

Poštovani,

Javljamo se sa novom informacijom, nakon razgovora sa dobavljačem juče smo dobili odgovor da će Vaša karta biti zamenjena GIGABYTE R9 380 4GB GV-R938WF2-4GD sa 36 meseci garancije kako ste tražili. Karta će nam biti dostavljena u ponedeljak ili u utorak, bićete blagovremeno obavešteni.

Srdačan pozdrav.

Da li je sada po vama ovo u redu? Cena je otprilike ta koju sam platio, po performansama su tu negde.

7970 je ko zna koliko koriscena, plus nema garanciju :)
Ali sumnjam da cu njome da kopam :)

Vrh Dno