Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

rig kopao normalno eth doskoro a sada izbacuje dole navedenu gresku
brisao sam one dag fajlove..nanovo ih kreira..

evo sta izbaci
Creating one big buffer for the DAG
Loading single big chunk kernels
Mapping one big chunk.
Allocating/mapping single buffer failed with:
t allocate the DAG in a single chunk. Bailing
clEnqueueWriteBuffer(-38)

da napomenem da recimo shift , soli, exp hoce da kopa..
masina ima 5gb ddr2 rama
unapred hvala

Poslednja izmena:
Sta je problem sta njima pise i koliki je zapravo napon? Ako njima rig manje trosi i ako su manje temp karti nebitno je sta pise na tarabi.
Sam, ti ako znas vec sta i kako moduj bios pa okaci tu da probaju ljudi kako radi.

Pazi, malo si kontradiktoran.

Opet ono, bole me kita, daj VBIOS, samo neka lova kaplje, stav.

Dok sa druge strane, maltene svaki dan neke ističeš tehničke supriornosti jednog coin-a.

Te dve stvari se svakako ne mogu porediti, ali opet imaju nešto zajedničko.

Nasadiš volan na zadnju stranu auta i ideš u "unazad", gledajući retrovizor i ubeđuješ sebe da je to ispravno. Ustvari, gore je od toga.

Ja tako ne radim, niti ću ikad, niti bilo koga zamajavam. Ljudima koji su mi se obratili, je verujem jasno o čemu pišem.

rig kopao normalno eth doskoro a sada izbacuje dole navedenu gresku
brisao sam one dag fajlove..nanovo ih kreira..

evo sta izbaci
Creating one big buffer for the DAG
Loading single big chunk kernels
Mapping one big chunk.
Allocating/mapping single buffer failed with:
t allocate the DAG in a single chunk. Bailing
clEnqueueWriteBuffer(-38)

da napomenem da recimo shift , soli, exp hoce da kopa..
masina ima 5gb ddr2 rama
unapred hvala

dodaj jos rama i probaj, ili ako nisi dodaj one varijable u win, gpuallocmax i to...

@arrow je mislio na upisivanje u CMD:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
samo, eVrokrem :)d) nije napisao ni koliko karti ni koje su....

samo nek kaplje, to je bitno :)

ima vremena na pretek do aprila da se sve to lepo provali ;)

Poslednja izmena:
Imaš nešto protiv mene?

Koji je problem?

Što se mene tiče, sve je jasno, sve je napisano ovde, još odavno. Ko je čitao napisano, sad uživa.

Ko ima problem, njemu ni hex editor neće pomoći. ;)

Poslednja izmena:
Pazi, malo si kontradiktoran.

Opet ono, bole me kita, daj VBIOS, samo neka lova kaplje, stav.

Dok sa druge strane, maltene svaki dan neke ističeš tehničke supriornosti jednog coin-a.

Te dve stvari se svakako ne mogu porediti, ali opet imaju nešto zajedničko.

Nasadiš volan na zadnju stranu auta i ideš u "unazad", gledajući retrovizor i ubeđuješ sebe da je to ispravno. Ustvari, gore je od toga.

Ja tako ne radim, niti ću ikad, niti bilo koga zamajavam. Ljudima koji su mi se obratili, je verujem jasno o čemu pišem.

Lepo procitaj sta sam napisao. Ljudi imaju resenje koje im funkcionise a ti pricas kako je to bezveze i kako ti znas bolje. Pa okaci taj bios da vidimo sta znas i sta si to naucio. Jel nesto bilo nejasno u mom postu da ti rastumacim?
Sto sam ja kontradiktoran? Jel ti znas da ja ne kopam godinu dana? Da, stvarno me "boli kita" kako ti to kazes. I kakve veze imaju "tehnicke karaktristike" nekog coina s tvojim biosem? Ljudi smanjili napon i kopaju a ti ih napljuva kako nije po scecifikaciji. Cekaj bre, pokazi sta ti umes pa onda pricaj, bar da imas nesto iza sebe kao potporu. Kad bi se na forumu verovalo svakome ko kaze da je neki strucnjak i ko zna nesto propali bi svi :d
Nego, reci ti meni zasto je problem da okacis bios? Vidim po tvojoj agresivnoj reakciji da nekog problema ima samo ne znam sta je u pitanju. Ja bih tebi rado poverovao ali ne smem o ovim okolnostima.

attachment.php

Kakvi stručnjaci, kakvi bakrači. Ne verujem šta se piše.
attachment.php

Funkcionalno?

Ne zna se koji je napon uopšte.

Molim Apple-a da ne shvati ovo lično, jer nemam nikakav problem sa njim, niti ću ikad imati. Ali naprosto 1100 MHz na 1050 mV, ne mogu da prihvatim. Otvorim VBIOS i vidim da nije u redu.

Da dokazujem, ne pada mi napamet. Što se samih dokaza tiče, ima ih dovoljno ovde. Radim pojedinačno, jer nemam dvesta karti, pa da uradim za sve. Jer i u okviru istih modela karti, se mogu desiti da to budu različite karte. Mige je to osetio. (ne uzmi mi za zlo :d)

Ali, ok. Vi znate bolje. Odustajem.

Ono što sam pisao pre nešto više od pola godine i dalje stoji, sve je stvar predloga, (ako želite i možete) donacija i dogovora. Pod uslovom da mogu išta da uradim.

Ah, znači te "donacije" su :rupa: zbog kojih je ovaj forum postao poslovna tribina...uz poštovanje svačijeg rada, izgleda da sam na pogrešnom mestu...

Ja sam postavio bios pa ko voli nek izvoli a donacije nisam nikakve trazio ;)

@sam633

ja sam te lepo pitao nekoliko puta za SS da to radi, i da kazesh cifru koliko trazish za modovan bios? odgovor nisam dobio.
apsolutno nemam nishta protiv tebe... ja samo mogu da imam svoje mishljenje, a to je sledece, ili to shto si napravio (pravish) ne radi,
ili iz nekog razloga necesh da prodash?

da molim nikoga necu, pa ni tebe... ako si ti provalio, provalicu i sam(633) :D ili ce se naci na netu neko reshenje.
karte su sada i sa -100mv i 970mhz na ~55c i 1600rpm na ~25c ambijentalnoj, pa zato kazem, do aprila, ajde i maja, imam fore da nadjem nachin da ih josh malo zavrnem.
a ako i budu na 65c i 2000rpm leti, sha sad... imaju garanciju...

trebate da shvatite par stvari:
1. sam633 je napomenuo da ovo radi uz donaciju koja nije fiksna nego prepusteno vama da prebacite koliko mislite digitalnog casha na njegov account iako sam mu skrenuo paznju da bi bolje bilo da ima neku tarifu upravo da ne bi dolazilo do ovakvih nesporazuma
2. svaka verzija karte moze da ima drugaciji vrm chip za koji je potrebna odgovarajuca tabela po kojoj se bios menja uz pomoc hex editora pa iz tog razloga nece raditi bios na 2 ista modela karte.
3. ako vam ne odgovara ovaj entuzijazam sama uzmite power shell scriptu pa sami sredite napone i frekvencije

Jednostavno ova rasprava ne vodi nicemu i neka moderator reaguje. Konkretno ova MSI280X sa akcije koliko sam shvatio listajuci prethodne strane nece da radi na nizem naponu iako je bios modovan na osnovu ocitavanja vrm chipa sto se moze egzaktno utvrditi da li pada temperatura ili ne u odnosu na original bios. Dalje ono sto bih savetao ako ste vec ubacili novi bios koji je sam odradio provucite ga kroz VBE7 i promenite frekvencije ali ne dirajte napon i radice. Neko je tu rekao da ne moze da se promene frekvencije sa novim drajverima eto vam resenja moze a ukoliko kod ove karte sa akcije nije moguce to vise nije jedan nego dva nova momenta. Ovo spominjem ako neko nije napisao kao opciju posto od rasprave tesko moze nesto pametno da se procita.

Ahaaaa, znaci to je razlog zasto napada druge ljude. Covek hoce novcane jedinice u digitalnom obliku. To je razlog svoj rad toliko uzdize. Bas mi je drago sto sam to saznao posto ne pratim vise toliko ovu temu pa bi stvarno bilo steta da ostanem neupucen u situaciju. Toliko o tome koliko se zajednica podrzava dok neki drugi gledaju kako na svakom koraku uzickaju nesto.
Ljudi ovde ne shvataju da se sve vrti u krug. Ako pomazes drugima pomoci ce ti. Ako neces da pomognes nista ne mozes ni da ocekujes za uzvrat i nailazis na zatvorena vrata.

Sam, zelim ti svu srecu u tom biznisu. Ja ti tu doduse ne mogu pomoci nekim kapitalom posto kao sto znas ne kopam odavno ;)

Domaci zadatak za neznalice :d:p

Jel ti ovo neka 7970, imam i ja jednu, skida onapon do 1v i stao bilo mi glupo dalje da teram ... :)

Da Giga 7970 rev 1.0 Stilt bios... Inace kopa na 1000/1375 1000mv

Ja sam postavio bios pa ko voli nek izvoli a donacije nisam nikakve trazio ;)

Uvek može bolje, tome i stremimo. ;) U suprotnom, svi bi digli ruke, pa i ja.

@demios

Pokušaj jednom da ne razmišljaš kao trgovac.

2. svaka verzija karte moze da ima drugaciji vrm chip za koji je potrebna odgovarajuca tabela po kojoj se bios menja uz pomoc hex editora pa iz tog razloga nece raditi bios na 2 ista modela karte.

To se i desilo sa MSI 280X. Tu su plus još i tri različita prozvođača VRAM-a. To i jedan od razloga, zbog čega je najbolje da se radi pojedinačno. Istovremeno, kada neko nešto napravi, to postaje nečija odgovornost. Kad neko to pošalje dalje, odgovornost je na onome ko šalje dalje. Tu upada Mige, opet. :d Verovatno se onda pitate ili možda mislite, kakva crna odgovornost, to je nešto nažvrljano u fajlu. Mislim da je sasvim dovoljno što postoji takva kolotečina na državnom nivou.

Konkretno ova MSI280X sa akcije koliko sam shvatio listajuci prethodne strane nece da radi na nizem naponu iako je bios modovan na osnovu ocitavanja vrm chipa sto se moze egzaktno utvrditi da li pada temperatura ili ne u odnosu na original bios.

Nisam najbolje razumeo šta si hteo da kažeš, može da se namesti na bilo koji napon od 0 V do 1,55 V sa razmakom od 6,25 mV.

@Saj

Nemam reči. Jednostavno, nemam reči.
attachment.php

JA sam dobio 4 razlicita bios-a za MSI Gaming 280x, ni jedan nije valjao. Poslao sam sam633 originalni bios i za par sati dobio adekvatni prepravljeni bios i karte ladnije 10 stepeni

Ne znate sami editovati bios? zeljeli bi da vam karta bude hladnija/manje trosi? imate izbor:
1.posaljete sam-u platite posteno i gotovor
2. posaljete nekome trecem(trecoj nekoj osobi) i covjek vam sve sredi...

Ovde sam633 trazi naknadu za svoje znanje ne zeli covjek da dzabe gubi vrjeme (razumijem ga sad kad bi on svima dzabe radio javilo bi se 50 ljud aj i meni aj i meni edituje bios svaki bi ga dan neko smarao postavite se u njegovu poziciju).

Jos jednom kazem ako ne znate sami editovati ne morate sam633 davati trazite trecu osobu ili ako vec ne znate sami editovat bios onda ostavite sve kako jeste i gotovo, citava frka bez potrebe (gledano iz moje perspektive).

Smiritese.

Meni konkretno ne pasuje ni jedno gotovo resenje, vec moram i zelim sam da naucim kako to radi i kako se radi.
Sad imam samo 2 kom 280x Asus koje imaju verovatno problem sa spustanjem napona, ali inace na ceo rudnik da zaposlim nekoga da mi radi sve karte, to je problem.
Jer probavam sa voltazama 1000, 1025, 1038, 1044, 1050, 1068 i frekvencijama gpu 960, 980, 1000, 1030, 1050, 1080, 1100...
i sad ako je tako da je kao sto Sam633 kaze vise podvrsta iste karte, nema treceg nego da zagrejem stolicu.
Imam neke 7790 karte kojima bios ne mogu ni da cacnem, i Sam6333 isto kaze nista od toga. Ostale, zagrej stolicu Milane i nauci.

Svakako je lepo znati da za jednu dve karte postoji covek koji to za skroman doprinos resi, ali za 200+ kartica, jasno je svakome da se nauciti mora.

Naravno najbolje je nauciti sam kao sto kazes imas puno karti, moras nauciti nema ti druge jer tebi se na toliko kartica sigurno isplati zestoko da savladas materiju.

ovde je neko umislio da je bolji od svih , e to niti je tacno niti je bolji, kao prvo slobodno cackajte karte editujte biose do mile volje i nista necete pokvariti , karta nece dati sliku i nikom nista prekidac u drugi polozaj i vratiti stari bios i onda opet sa novim paramerima dok se ne nauci , jer niti je ovo neka nauka , a niti je neko naucnik, a uputstva za to imate na net-u koliko god hocete

Meni konkretno ne pasuje ni jedno gotovo resenje, vec moram i zelim sam da naucim kako to radi i kako se radi.
Sad imam samo 2 kom 280x Asus koje imaju verovatno problem sa spustanjem napona, ali inace na ceo rudnik da zaposlim nekoga da mi radi sve karte, to je problem.
Jer probavam sa voltazama 1000, 1025, 1038, 1044, 1050, 1068 i frekvencijama gpu 960, 980, 1000, 1030, 1050, 1080, 1100...
i sad ako je tako da je kao sto Sam633 kaze vise podvrsta iste karte, nema treceg nego da zagrejem stolicu.
Imam neke 7790 karte kojima bios ne mogu ni da cacnem, i Sam6333 isto kaze nista od toga. Ostale, zagrej stolicu Milane i nauci.

Svakako je lepo znati da za jednu dve karte postoji covek koji to za skroman doprinos resi, ali za 200+ kartica, jasno je svakome da se nauciti mora.

Tebi konkretno treba edit MSI Afterburnera 4.1.1 i time se otkljuca napon na kartama samo u + a postoji jos neki edit tako da je moguce undervoltovati elegantno karte. Sve je to samo softverski zakljucano i na kraju moze da radi kao i karte sa otkljucanim naponom. Primer je karta PowerColor PCS+ 270X a verovatno i sve njihove 2XX iz te serije napon je zakljucan ali sa njihovim programom Power Tune napon je otkljucan. Eto ti smernice ceprkaj po netu nije lako naci ali isplatilo bi ti se sa tom gomilom karti.

Tebi konkretno treba edit MSI Afterburnera 4.1.1 i time se otkljuca napon na kartama samo u + a postoji jos neki edit tako da je moguce undervoltovati elegantno karte. Sve je to samo softverski zakljucano i na kraju moze da radi kao i karte sa otkljucanim naponom. Primer je karta PowerColor PCS+ 270X a verovatno i sve njihove 2XX iz te serije napon je zakljucan ali sa njihovim programom Power Tune napon je otkljucan. Eto ti smernice ceprkaj po netu nije lako naci ali isplatilo bi ti se sa tom gomilom karti.

Za PowerColore 280x nije nikakav problem spustiti napon, to uspesno radi vbe007b. Bar ove koje ja imam.
I rade na neverovatnih 0,987V 1000/1500 klokovi sa stabilnih 24Mhasha u ETH-u sa najnovijim dag-ovima.

Zaboravih da napisem, a sad mi ne daje edit poruke, nikakve bakrace msi ab i trixx i ostalo ne koristim i ne smatram ih pouzdanijim od promene biosa. Samo GPU-Z i unimer da se proveri direktno potrosnja i prati temp i to je to. Sve ostalo je boranija.

Meni je jednom AB zabagovao i sve karte povukle default klokove i napon od 270X Powercolor Devil, primetio sam po tome sto je u kuci postalo nenormalno toplo. :d

E pa kolege rudari, da vam se pohvalim da mi je crkla prva graficka od pocetka kopanja :D Gigabyte 7950 V1 :) radila je oduvek na naponu 1025 mV, hladjena velikim ventom i klokovi su bili 900 gpu i 1200 mem. Nema fizickih ostecenja, kad je ubodem u komp, krene da zavrti ventove i stane. Stavim joj jedan molex, ukljucim, radi 6-7 sekundi i cao. Probano na 2 kompa.
Sutra je nosim na reklamaciju, i po vasem misljenju, sta mi sleduje? Garanciju imam jos 3 meseca...

Edit: Ovlasceni servis je Direct Link, da li da je nosim direktno kod njih, ili u Du*com?

Poslednja izmena:
Vrh Dno