Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Uopste se ne zezam, to sam im ja poslao jer su mi trazili bankarsku transakciju, a ja platio BTC-om...Naucili su neki od njih sta je blockchain...

Pre ce biti da ih mrzelo da se mlate sa tobom, jer to sto si ti uradio je po zakonu preksrsaj u deviznom poslovanju, za sta si ga nayebaoooo ko zuti.

Pre ce biti da ih mrzelo da se mlate sa tobom, jer to sto si ti uradio je po zakonu preksrsaj u deviznom poslovanju, za sta si ga nayebaoooo ko zuti.

Narucio sam kao fizicko lice...To im je trebalo za osnovicu za carinu i PDV...

Ima li neko informaciju koliko bacaju 380x u odnosu na 280x, a da nije puko nagađanje? Konkretno, za ethereum...

Za fizicko lice ti i pricam, da si firma ne bi ti to proslo ni pod tackom razno, stavka odlepio.

Jel ti pricas iz licnog iskustva ili rekla-kazala? Ja ti pricam iz mog licnog iskustva i jos par mojih poznanika, svi iz NS-a i svi slicno radili. Svi smo dostavili transakciju sa blockchaina spediteru radi utvrdjivanja vrednosti asica. Svako od nas je imao po nekoliko narudzbi i nikad nije bio nikakav problem. E sad da li je moglo biti problema, nemam pojma, ja vidim u zakonu da postoji sledece:
Clan 32 "Platni promet sa inostranstvom obavlja se u devizama i u dinarima preko banke.

Rezidenti mogu obavljati platni promet sa inostranstvom i preko izdavaoca elektronskog novca - radi plaćanja i naplate po osnovu elektronske kupoprodaje robe i usluga. Platni promet sa inostranstvom rezidenti - fizička lica mogu obavljati i preko platne institucije i javnog poštanskog operatora koji pruža platne usluge, u skladu sa zakonom kojim se uređuju platne usluge.

Sredstva rezidenata, koja se vode kod strane institucije elektronskog novca radi plaćanja, odnosno naplate po osnovu elektronske kupoprodaje roba i usluga, ne smatraju se depozitom u smislu člana 27. stav 2. ovog zakona."

Mislim da i kriptovalute spadaju u elektronski novac, zar ne?

Spusten je napon preko VBE na 1144mv ali ispod toga pijem bsod svaki put.

Onda je očigledno da VBE7 nema celu VID tabelu ili sasvim slučajno pogodi (neke, ali odgovarajuće) parametre.

Ali nisam to pitao. Niti išta obećavam. Pitao sam samo za originalan VBIOS.

Malo izazova, jer mrzim kad neko napiše "zaključana karta", a da pritom misli da zna o materiji. :D

Lično verujem da može svaka da se namesti, samo je pitanje kako.

Moje znanje je vrlo ograničeno, trenutno. Pa, ako mogu da probam da ga proširim, što da ne?

Poslednja izmena:
Evo bios-a

Zahvaljujem, dobio si PM.

Trenutno i ja imam 280X Tri-X Vapor-X i isto sam popio BSOD pri pokusajima da sa VBE spustim napon. Preko neke starije verzije Sapphire Trixx moze da se spusti napon do 1144mV, sve sto se podesi ispod toga nema svrhe, ostaje na 1144mV.

Poslednja izmena:
Ako nije 1050 koliko je? Imas postavljen bios ...

U tome je i fazon, zbog kupusa.

Po VID-u je mnogo niži, ali karta radi.

Šta je karta učitala, ne zna se.

Jedino da se voltmetrom utvrdi napon, kao što sam i radio na MSI 280X, da budem potpuno siguran.

Jedno je sigurno, nije podešeno prema proizvođačkoj specifikaciji.

Meni je bitno da radi da trosi manje a sta pise cese mi se :d
52k.png

Poslednja izmena:
kako se meri napon voltmetrom na katrici?

aple, koliko ti daju tako?

Zbog takvog stava, bole me kita, znam da su zaključane karte i mešanje VBIOS-a kao špil karata i slične mudrolije, i ne kačim VBIOS-e. ;)

Nemojmo biti pametniji od proizvođača. Ajmo lepo sve, po redu i zakonu.

Koliko to zapravo manje troše? I u odnosu na šta?

Poslednja izmena:
Po meracu iz zida trosi manje.
@Nesic1 2x280x na 1100/1500 daju 51

Poslednja izmena:
ne treba ti takt memorije na 1500,dovoljno ti je 1250...najbolje je izmeriti potrosnju da budes siguran koliko manje trosi

Probaj ti da je spustis na 15.7.1 driveru

Malo je zbunjujuće.

U odnosu na šta?

1200 mV, 1144 mV, 1050 mV?

Plus, tu je mogućnost frankenštajna, VBIOS nije uflešovan kako treba, odnosno urađeno je preko atiwinflash-a.

Veruj mi, svašta sam radio i svašta je bilo sa MSI 280X, dok se nisam smirio. :d I naučio nešto. ;)

I ne razumi me pogrešno, zaista nije u redu da se napiše karta radi na 1050 mV, a da se ne zna da li je zaista tako.

Ako ništa drugo, barem zbog ljudi koji su seli i utrošili vreme na nešto što zaista radi.

bitno je da trosi manje iz zida, a sta se ocitava stvarno nije vazno, svojevremeno smo se zezali sa 5850,6950,7950 i svuda to radi, istina nije uvek napon koji pise , ali koga to briga kad rig umesto 750w rosi 680w, jer samo je to merodavno

Mene je briga, jer znam šta radim.

Uostalom, kao i sve drugo u životu, ako te zanima samo rezultat na kraju, znači da ne ceniš kako se do njega došlo.

Flesnuo sam asuske, na 950/1250, rade na 950mV, i vidi se da je to to, gpuz pokazuje isto, skoro da se i ne greju, morao sam da ukljucim grejanje :p
Zanimljivo je da sada napon ne reaguje na aftherburner ni trixx, samo ono sto se podesi u biosu

Poslednja izmena:
Nisam siguran da ste dobro zakljucili za frekvenciju memorije, da nije bitna.
Na 270 kartama, isto kao i na 280x, kada oborim klok memorije, padne i hashrate, za oko 5%.
sa 1400 na 1200 npr na 270 i sa 1500 na 1200 na 280x.
Takodje sam probao obratno i kada na 270 dignem mem klok na 1500 daje nesto bolje rezultate.

Tako da je samvet za memoriju da probate i sami i nadjete sweetspot, ne mora da znaci nuzno manji klok ista brzina.

U početku rudarenja ETH klok mem nije bio bitan (isto davala sa 1250 ili 1500) medjutim sada se oseti razlika...bar je kod mene tako~2mh/s po karti...

Mene je briga, jer znam šta radim.

Uostalom, kao i sve drugo u životu, ako te zanima samo rezultat na kraju, znači da ne ceniš kako se do njega došlo.

decko malo si se zeznuo izmenjali i modovali biosa da ne mozes izbrojati i ako si na jednoj karti nesto naucio treba jos mnogo da ucis , jer ne postoji samo jedna karta i uvek ima nesto novo, a uvek je bitan krajnji cilj i da bi se do njega doslo mora i te kako mnogo znanja i truda da se ulozi

Sta je problem sta njima pise i koliki je zapravo napon? Ako njima rig manje trosi i ako su manje temp karti nebitno je sta pise na tarabi.
Sam, ti ako znas vec sta i kako moduj bios pa okaci tu da probaju ljudi kako radi.

Nazad
Vrh Dno