Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

meni nece 6950 da bekne na eth
gledo na 3gb ddr2
i na 4gb ddr3 na 1600 u komadu
samo 1 karta
izbacuje da nema memorije
jos **** nece da restartuje komp,neda iz biosa da ucita dobro i samo stane na slici maticne

Poslednja izmena:
Pitanje za minere. Nakon nedavnog poskupljenja struje interesuje me koliki bi racun mogao da ocekujem ukoliko bih trosio 2000kwh mesecno. Po eps—ovom kalkulatoru na dvotarifnom brojilu bi mi racun bio oko 19000 sto je sumanuto.

Pa pre 5-6 meseci kada sam majnovao sa 2 s5-ice racun za struju na potrosenih 1600—1700kwh mi je bio oko 9000, ovo je sumanuto....

Znaci EPS kalkulator nije dobar? Mozda je u Zr jeftinija struja :).

druze pa bas sam ti tako i rekao da bi za 2000 kwh platio oko 19K din, sta tu nije jasno?
samo mi nije jasno ono za pre 6 meseci , da li je to onda bila jeftinija struja u NSadu?, posto su ove tarife vecgodinu dana (ako se ne varam)

Pa pre 5-6 meseci kada sam majnovao sa 2 s5-ice racun za struju na potrosenih 1600—1700kwh mi je bio oko 9000, ovo je sumanuto....

velika je razlika izmedju 1700 i 2000kw a ovo da si placao 9000din je moguce samo ako je bilo vise struje u jeftinoj tarifi nego u skupoj po toj logici ocekuj 15-17k racun za 2000kw a ako imas mnogo vise u skupoj tarifi nego u jeftinoj tih 19k je realno. kw racunaj otprilike 7din dok ne udje u crvenu zonu.

Pre 5-6 meseci mi je racun stizao u proseku 9.000, ne znam kako ali je tako bilo. Uredjaji su trosili oko 1200kwh +potrosnja domacinstva. Pre poskupljenja struje sam prodao uredjaje nekom momku koji ima jos jeftiniju struju :).

druze pa bas sam ti tako i rekao da bi za 2000 kwh platio oko 19K din, sta tu nije jasno?
samo mi nije jasno ono za pre 6 meseci , da li je to onda bila jeftinija struja u NSadu?, posto su ove tarife vecgodinu dana (ako se ne varam)
Bilo je poskupljenje tamo oko maja, dodata akciza i sam kwh je otišao gore

ja sa oko 1200kw placam malo manj od 10.000, rig 4x 280x + domacinstvo, moja struja j oko 5k din

Koliko trosi rig sa 4x R9 270 (bez X) na ETH???
koji klokovi i naponi i koliko MH/s bacaju ????

uzeo bih jos jedan rig ali nisam siguran da ne odem u crvenu zonu....

Meni Safirke sapunjare 4x270 iz uticnice vuku 680w klokovi 1025/1250... na 3 su spusteni naponi a na IV nisam uspeo...

Ah da te cetiri bacaju
69mh.

Poslednja izmena:
druze to je mnogo da trose, meni rigovi sa 4x7950 iz zida "vuku" ~720-760w i daju 93-100 mh
clockovi 950 /900

Računaj oko 500W što je u zelenoj zoni oko 2500din, u plavoj, što je tvoj slučaj 3750din.

Maximalno profesionalno odradjeni BIOS-i za moje nove mezimice... MSI R9 280X .....sve pohvale za clana sam633...covek zna...

Uzeo sam ja 20kom, ali prestao sa kopanjem...
Sta ste rekli, koliko dnevno moze zaraditi jedna 280x? Ako ima bilo kakve ek. isplativosti da pustim koji rig...

Uzeo sam ja 20kom, ali prestao sa kopanjem...
Sta ste rekli, koliko dnevno moze zaraditi jedna 280x? Ako ima bilo kakve ek. isplativosti da pustim koji rig...

Oko 1$ po kartici. Pustaj i uzivaj :)

^ hvala.
Nadam se da cu sutra uhvatiti vremena da pustim 2 riga po 4 kartice...

nece ovaj mod 6xgpu da odradi posao kako treba stisnem force i mod resetuje ali i dalje pokazuje za karte znak uzvika. Ima li neko resenje osim one druge varijante ili moram ponovo da instaliram windows?

deinstaliraj drajvere sa ddu, pokreni i neki reg cleaner cc naprimer, instaliraj najnovije drv pa onda 6gpu mod, mora da radi, jedino ako ti je neki extender faličan (što je kod mene jednom bio slučaj).

Win7 radi lepo sa 6gpu mod, imam rig sa 5x7950 + 7990 i svih 7 GPU-a se vide i sve radi kako treba na proBTC ploči sa bedom od cpu-а celly G460...
win7 mi se sviđa što je kratak i brzo se instalira ima skraćenih verzija od 1-1.5gb, a i kompatibilnost sa pojedinim minerima i walletima je na strani sedmice....

Poslednja izmena:
U pitanju je XFX 7990 troslotna, negreje se puno doduše modovao sam bios-e tako da je oko 5-6c manja temperatura, na defaultu je 1000/1500, sad je 980/1250 na 1.025v, nažalost GPU takt mi šeta od 920 (koliko sa stavio za default)-980 (podešeno u Afterburneru)....

icLLUjx.png

GpuZ pokazuje temperature na oba GPU-a, nisam merio hash posebno oko 50Mhs je sigurno na malo većim taktovima može i 60Mhs.
Što se tiče potrošnje Corsair 650w pogoni ploču i 7990, potrošnja iz zida je 570w kada je kartica na default, verujem da je sada max 450-500w kada sam oborio taktove (pre svega memorije) i napon na GPU, nisam stigao ponovo da izmerim....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno