nenadubica
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 21.06.2012
- Poena
- 169
poz junaci,
znaci imam dve razlicite 7950-ice sa istim problemom pa rekoh da pitam jel imao jos neko ovakav problem i eventualno ga resio:
jedna je MSI HD 7950 Twin Frozr3 a druga karta je Sapphire HD 7950 Vapor X , obe vrte samo po jedan ventilator MSI vrti drugi vent a Sapphire vrti samo prvi, ovu vaporku sam primetio da je do skora okretala i drugi vent ali tek posle nekog vremena (kad se zagreje) a sad ga vise u opste ne pali...
Karte kontrolise AB znaci podesene su na automatski i u tom rigu ima ukupno 6x 7950, ostale rade normalno...
Primetio sam dve stvari i to da oba venta koji ne rade imaju po jednu zutu zicu a ovi koji rade istu nemaju i drugo sto sam primetio kad iskljucim automatsku kontrolu ventova i na rucno podignem na 80+% broj obrtaja ventova onda rade i ovi ventilatori koji nisu radeli???!!!???
neko imao slican problem i resio kako???
mozes da resis na dva nacina.
SOftverski:Napravi custom fan profil u ab i kazi mu recimo:teraj do 70ak stepeni sa 50-60% fana a kad dodjes do recimo 73 onda furaj sa 80% cooler a na 75 stavi 100% cooler.
Na taj nacin,cim ti karta predje 73 stepeni,upalice se oba coolera,
Hardwarski: Da dodvedes istu zicu do drugog coolera tako da i jedan i drugi cooler idu na isti vod,a ne na zaseban.
Inace,problem stari.Od 20ak Vaporx,5-6 to rade.