Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

poz junaci,
znaci imam dve razlicite 7950-ice sa istim problemom pa rekoh da pitam jel imao jos neko ovakav problem i eventualno ga resio:

jedna je MSI HD 7950 Twin Frozr3 a druga karta je Sapphire HD 7950 Vapor X , obe vrte samo po jedan ventilator MSI vrti drugi vent a Sapphire vrti samo prvi, ovu vaporku sam primetio da je do skora okretala i drugi vent ali tek posle nekog vremena (kad se zagreje) a sad ga vise u opste ne pali...
Karte kontrolise AB znaci podesene su na automatski i u tom rigu ima ukupno 6x 7950, ostale rade normalno...
Primetio sam dve stvari i to da oba venta koji ne rade imaju po jednu zutu zicu a ovi koji rade istu nemaju i drugo sto sam primetio kad iskljucim automatsku kontrolu ventova i na rucno podignem na 80+% broj obrtaja ventova onda rade i ovi ventilatori koji nisu radeli???!!!???
neko imao slican problem i resio kako???

mozes da resis na dva nacina.
SOftverski:Napravi custom fan profil u ab i kazi mu recimo:teraj do 70ak stepeni sa 50-60% fana a kad dodjes do recimo 73 onda furaj sa 80% cooler a na 75 stavi 100% cooler.
Na taj nacin,cim ti karta predje 73 stepeni,upalice se oba coolera,

Hardwarski: Da dodvedes istu zicu do drugog coolera tako da i jedan i drugi cooler idu na isti vod,a ne na zaseban.

Inace,problem stari.Od 20ak Vaporx,5-6 to rade.

Kako si ti to resio Nenade??? koji vod da dovedem, problem je u tome sto ne rade ventilatori sa jednim vodom viska odnosno oni koji imaju zuti vod, oni koji nemaju rade normalno...

Kako si ti to resio Nenade??? koji vod da dovedem, problem je u tome sto ne rade ventilatori sa jednim vodom viska odnosno oni koji imaju zuti vod, oni koji nemaju rade normalno...

Ja sam resio tako sto me mrzelo da kasapim no sam,kazem ti, samo napravio custom fan profil u ab-u.
Dakle pustis da vozi normalnom uzlaznom linijom do recimo 73 a onda nagli odsek na gore kad dodje do 73C.
Na taj nacin,cim predje 73C,ab podigne ventilatore na 100% i onda radi oba coolera.

Ja sam resio tako sto me mrzelo da kasapim no sam,kazem ti, samo napravio custom fan profil u ab-u.
Dakle pustis da vozi normalnom uzlaznom linijom do recimo 73 a onda nagli odsek na gore kad dodje do 73C.
Na taj nacin,cim predje 73C,ab podigne ventilatore na 100% i onda radi oba coolera.

ROGER THAT!!!!

Drugar mi doneo bios. Hvala. Nisam znao da on ima iste karte.

To sa ventom sam i ja slucajno provalio na vapor-u. Dok ne nabije malo temp nece drugi vent da upali uopste. Jednom kad upali onda sljaka normalno. Iskreno, ne secam se da to ranije radila jer je rudarila 24/7. Mada i sada radi non stop, retko i restartujem masinu tako da me ne pogadja uopste.
Kad sam kod kuma nosio grafiku provalim da vrti samo prvi vent, vratim je kuci posle i isto. Tek kada se zagreje zavrti oba i radi normalno, istom brzinom.

To sa ventom sam i ja slucajno provalio na vapor-u. Dok ne nabije malo temp nece drugi vent da upali uopste. Jednom kad upali onda sljaka normalno. Iskreno, ne secam se da to ranije radila jer je rudarila 24/7. Mada i sada radi non stop, retko i restartujem masinu tako da me ne pogadja uopste.
Kad sam kod kuma nosio grafiku provalim da vrti samo prvi vent, vratim je kuci posle i isto. Tek kada se zagreje zavrti oba i radi normalno, istom brzinom.

jeste saj u pravu si, ali tako nije radila kad je bila nova, nesto tu otkazuje, i kod mene bi mozda i sad upalila drugi vent kad bi se dovoljno zagrejala, to mi daje povod da je kloknem ZESCE.... :-devil-: mada kod mene se isto tako ponasa i jedna MSI 7950 :S:

Imao sam i ja dualx koji je tako počeo da radi posle nekog vremena. Vremenom bude sve gore tj potreban je sve veći procenat da se podesi da bi zavrteo taj falični vent. Reklamirao i dobio nazad kartu sa zamenjenim kulerom.

ma ja cu sutra da probam onu zutu zicu da sikljucim da vidim dal ce onda da se vrti jer ako se dobro secam ona sluzi za merenje RPM...

Probaj rukom da okrenes taj vent pa vidi da li pruza otpor. Mozda je zaprljan pa mu treba veci napon da bi se pokrenuo. Ako je tako isperi vent sa wd40. Ili skini te ventove i stavi neke za kuciste. Meni su se najbolje pokazali ventovi sa amd coolera. Jesu bucni ali 'lade odlicno.

Ma ne pruzaju nikakav otpor ventilatori, nesto ke tu do elektronike koliko ja vidim...

Ma crkava normalno...to sto moras da pojacas obrtaje da radi znaci dodati ulja i radice ko kec.

Ma crkava normalno...to sto moras da pojacas obrtaje da radi znaci dodati ulja i radice ko kec.

dobro brate ako sam vec napisao da ne pruzaju nikakav otpor to znaci da ne pruzaju i nisam neko od juce vec se ovim bavim poodavno (jos pre nego sto je pokrenuta prva tema na ovom forumu o bitkoinu), u pitanju je kontroler ventilatora ali izgleda da on ne moze da se zaobidje... ono nenadovo resenje je pregrubo znaci ventovi na nekih 5-6 sekundi cas radi samo jedan na 35-40% rpm cas rade oba na 80% sto je bas iritantno... probacu malo kasnije da otkacim zutu zicu da vidim dal ce hteti da radi bez nje...

Ja imam drugacije iskustvo, o tome ti govorim, ciji je veci nije vazno u ovom slucaju, a ni inace, cisto da napomenem! Ja sam narucio nove ventove preko ebay, zasluzile su 7950 svakako :)

Creating one big buffer for the DAG
Loading single big chunk kernels
Mapping one big chunk.
Allocating/mapping single buffer failed with: clEnqueueW
t allocate the DAG in a single chunk. Bailing.
clEnqueueWriteBuffer(-38)

imam 3gb rama ddr2 na am2 ploci sa 4gb nece da radi posto su ove 800 a cetvrti stap 667mhz. Kada pokusam da pokrenem miner napravi dag napise loading dag i nista se ne desava. Ako pokrenem ponovo miner izbacuje malo nule i ovu poruku gore. Moze li uopste da radi sa single core cpu i 3gb eth miner na amd-u? video sam na intelu da radi sa dual core cpu mislio sam da ce i ovde raditi, ima li nekog resenja ili moram da jurim bas isti stap memorije kako bi pokrenuo sa 4gb rama?

i ja sam narucio nove ventove ali od Aliexpres :d, duzina nije bitna vec tehnika :d, za sada sam popravio ovaj SAPPHIRE krsh (ovo kazem zato sto su meni samo kartice doticnog proizvodjaca riknjavale dal vent ili cele), u glavnom HERE IT IS:

Pogledajte prilog 184417

skinuo vent sa riknule Dual X i za sada radi kako treba ...

popravih i ovu MSI:

Pogledajte prilog 184420

Poslednja izmena:
@bojan
Sada imas dual vapor x:) pa ako radi onda si miran...opet preporuka uzeti ventove sa ebay 20$ par. Meni je na par kartica bukvalno ispao vent i nema nazad. Odlucih se da uzmem i da ih obradujem :)

@bojan
Sada imas dual vapor x:) pa ako radi onda si miran...opet preporuka uzeti ventove sa ebay 20$ par. Meni je na par kartica bukvalno ispao vent i nema nazad. Odlucih se da uzmem i da ih obradujem :)

koliko te izadje dostava, 20$ za ventove i koliko jos imas troskova?

Mapping one big chunk.

imam 3gb rama ddr2 na am2 ploci sa 4gb nece da radi posto su ove 800 a cetvrti stap 667mhz. Kada pokusam da pokrenem miner napravi dag napise loading dag i nista se ne desava. Ako pokrenem ponovo miner izbacuje malo nule i ovu poruku gore. Moze li uopste da radi sa single core cpu i 3gb eth miner na amd-u? video sam na intelu da radi sa dual core cpu mislio sam da ce i ovde raditi, ima li nekog resenja ili moram da jurim bas isti stap memorije kako bi pokrenuo sa 4gb rama?

Ovo ti je poruka da ti fali rama, mozes eventualno probati sa nekom starijom verzijom minera, a inace radi bez problema sa singl core

jeste saj u pravu si, ali tako nije radila kad je bila nova, nesto tu otkazuje, i kod mene bi mozda i sad upalila drugi vent kad bi se dovoljno zagrejala, to mi daje povod da je kloknem ZESCE.... :-devil-: mada kod mene se isto tako ponasa i jedna MSI 7950 :S:
Znam da nije radila tako ali sta da joj radim. Dok radi radi, kad ne bude palila vise ako se to desi uopste stavicu joj 2x120mm na 7V i vise je u zivotu necu cuti da radi ;)
Bice budzevina ali sljakace joj ko zna koliko. Dobro je da ne otkaze nesto drugo ;)

Mapping one big chunk.

kod mene jedna am2+ ploca ima 3gb memorije, sa 3 270 grafe, cpu c140 sempron ... radi bez nekih poteskoca, ako i ti imas 3 grafe skini tu jednu memoriju i probaj. sa 3gb i 3grafe BI trebalo da radi bez nekih problema...
ako imas 4 grafe..skini tu jednu .. sta drugo (ili nabavi memoriju koja ce da se upari[a dok ne nadjes ... odradi ovo prvo])

Samo da pohvalim člana sam633, radio mi je neke BIOS-e, maksimalno profesionalno odrađeno, bolje nego iz fabrike ;)

kod mene jedna am2+ ploca ima 3gb memorije, sa 3 270 grafe, cpu c140 sempron ... radi bez nekih poteskoca, ako i ti imas 3 grafe skini tu jednu memoriju i probaj. sa 3gb i 3grafe BI trebalo da radi bez nekih problema...
ako imas 4 grafe..skini tu jednu .. sta drugo (ili nabavi memoriju koja ce da se upari[a dok ne nadjes ... odradi ovo prvo])

nece ni 3 karte sa 3gb da rade istu gresku prijavljuje, memorije jednostrane dvostrane razlicite frekv i cl-ovi bas nezgodno...

Poslednja izmena:
nema to veze sto su memorije razlicite, jer ako digne windows znaci rade, eventualno probaj novi driver pa da kreiras dag file za svaku kartu posebno mozda pomogne, vec smo pricali o tzv enigmi o 3 gb ram-a i eth par strana unazad

Tebi se ploca ubagovala. Probaj clear cmos ali nemoj zaboraviti da izvadis bateriju.

Samo da pohvalim člana sam633, radio mi je neke BIOS-e, maksimalno profesionalno odrađeno, bolje nego iz fabrike ;)

Zahvaljujem na donaciji.

Samo jedna stvar, da neko ne bi pomislio nešto. I dalje radim u okviru onoga što sam pisao i ništa više, nažalost.

Vrh Dno