Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ima original ventovi za safirke par i cena im je od 15$ i ne treba nista da se lemi isto kao original

ja sam narucio ventove za MSI 7950 po ceni od 12E... Iz Kine ...

sta im je riknulo?

Pa zaribali ventilatori, lezaj treba zameniti, izgleda da kace ivicu od tela kulera pa tandrcu :D. Daj mi na PM broj od tog momka sto si napisao da radi servis iz NS-a.
Sto se tice kupovine kulera nisu normalni ako je cena 12e/15usd za komad, to je suludo. ***, na 10 Asus 7950 dc2t mi ni jedan kuler problem nije pravio, a na skoro svim Safirkama otisli ventovi iako su bile undervoltovane i radile na defaultu, a i temperature su im bile 15C vise nego na asusu.

Pa zaribali ventilatori, lezaj treba zameniti, izgleda da kace ivicu od tela kulera pa tandrcu :D. Daj mi na PM broj od tog momka sto si napisao da radi servis iz NS-a.
Sto se tice kupovine kulera nisu normalni ako je cena 12e/15usd za komad, to je suludo. ***, na 10 Asus 7950 dc2t mi ni jedan kuler problem nije pravio, a na skoro svim Safirkama otisli ventovi iako su bile undervoltovane i radile na defaultu, a i temperature su im bile 15C vise nego na asusu.

ma to su se osovinice istopile. meni je to bilo jos pre pola godine ;). skinuo te plastike (oklope) od ventova i nabacio po jedan kuler od serverskog hladnjenja. tempreature nize za 10c. sad cu da proburlam za br pa ti ga saljem

da, da za MSI idu u paru i kostaju par 12e, mislim sve je povezano samo da ihnamontiras na kuler i ubodes u plocu i to sam birao ventove sa duplim kuglicnim lezajevima ne hidro lezaeve jer kad iz njih iscuri ulje oni se rasklate i aj zdravo ...

Kako vam se drze karte koje su izasle iz garancije? Strada li nesto ozbiljnije od ventova? Jel uopste nesto drugo moze da se popravi?

Meni je rkinula samo jedna Sapphire 7950 i to onaj model Dual X Boost, mesec dana nakon isteka garancije, ostao mi komplet kuler sa ventovima za nedaj boze...
odusevljavaju me one 5850-ice, imao sam ih vise komada, samo jednu sam kupio novu , tokom vremena sam ih zamenio 7950-icama ali ni jedna 5850 karta jos uvek nije riknula... ne mogu da verujem a przile su se na LTC do maximuma..

Da li se nekom javljao problem da mu ploča ne prepoznaje grafičke kad su na riser-ima (16x1) nego samo kad su derektno ubodene u x16 slot?

Da li se nekom javljao problem da mu ploča ne prepoznaje grafičke kad su na riser-ima (16x1) nego samo kad su derektno ubodene u x16 slot?

ako se dobro secam minerske materije, kod pojedinih ploca su se morali kratkospajati neki pinovi na extenderu da bi ploca videla karticu. Proguglaj malo, nije komplikovano uopste.

Zaboravih da napišem :lupko:
Asrock z97 pro4 (i5 4690k) u biosu podešeno ovako...Probao sve pozicije pcie, 3 različite karte i ne fercera. Integruša preuzima bez obzira na bios podešavanja. Kad se direktno ubodu u x16 slot sve radi normalno ali problem je što ima samo dva pcie x16 slota (i 2 pcie x1) i preblizu su karte za rudarenje.

Ma oguli izolaciju na krajevima (oko 4mm) od žičica kojima se vezuju kablovi miša, zvučnika, monitora, napajanja... i samo bocni....

sad kad sam izvadio nvidiu,radeon nece da krene da kopa sa majnerom na kom je radio pre,dal ce biti dovoljno samo drajver da menjam il odma sve od 0
krene i izbaci neke grewske na sec i nestane,probavam nicehash quark da namestim,prepravio sam bat.od sharkcoin

Poslednja izmena:
Setup od 4 x 270 Safir i 1 x 270 Club 3D, na H61 pro BTC ploči, sve undervoltovane na 1,05V i na default tj. 945/1250 taktovima, od pre neki dan ima problem sa jednom od karata, naime kopanje je samo stalo, po restartu se jedna karta nije videla u device manageru, po ponovom restartu se pojavi i kao sve je normalno, ali kad se pokrene kopanje, rig se zaledi, i gašenje iz struje jedino pomaže.
Otkrio sam koja je, izvadio je, proverio dal nema fizička oštećenja, proverio extender, sve u redu, vratim kartu, opet se zaledi rig kad krene kopanje, kad pustim samo nju da kopa, opet se zaledi rig.
Ostatak riga bez te karte radi savršeno.
Naravno izvadio sam je, i stavio u moj desktop da je flešujem na default napon i testiram, međutim, pre flešovanja sam čisto onako pustio da probam, i gle čuda, karta radi, i to sa istim podešavanjima i na istom extenderu ko u rigu.
Malo mi glupo da je opet probam u rig, već probao 2-3 puta, a u desktopu radi.
Možda su gremlini u pitanju ili nešto drugo

Zameni joj mesta sa drugom karticom...ja bi to probao, pa ih sve pusti da kopaju.

toogood, to sam i ja pomislio, al dođe malo glupo ako proradi tako

Imam dva napajanja, 750 + 500 w, karta je bila na 750w

Meni je na rigu 4x280x jedna karta stalno zabadala i sama i u kombinaciji sve dok je nisam prebacio na drugo mesto....zasto...nemam pojma

Setup od 4 x 270 Safir i 1 x 270 Club 3D, na H61 pro BTC ploči, sve undervoltovane na 1,05V i na default tj. 945/1250 taktovima, od pre neki dan ima problem sa jednom od karata, naime kopanje je samo stalo, po restartu se jedna karta nije videla u device manageru, po ponovom restartu se pojavi i kao sve je normalno, ali kad se pokrene kopanje, rig se zaledi, i gašenje iz struje jedino pomaže.
Otkrio sam koja je, izvadio je, proverio dal nema fizička oštećenja, proverio extender, sve u redu, vratim kartu, opet se zaledi rig kad krene kopanje, kad pustim samo nju da kopa, opet se zaledi rig.
Ostatak riga bez te karte radi savršeno.
Naravno izvadio sam je, i stavio u moj desktop da je flešujem na default napon i testiram, međutim, pre flešovanja sam čisto onako pustio da probam, i gle čuda, karta radi, i to sa istim podešavanjima i na istom extenderu ko u rigu.
Malo mi glupo da je opet probam u rig, već probao 2-3 puta, a u desktopu radi.
Možda su gremlini u pitanju ili nešto drugo

ta ploca ima gremline za razliku od h81 verzije btc pro. Sad sta je tu je imas automatski update biosa na njoj odradi to ako nisi, probaj cmos izvadi cak i bateriju i sto kazu promeni mesta stavi tu kartu na poziciju 1 na 16x slot. Najveci je problem za ovu plocu ovaj hashimoto algo tu se vide njene slabosti svejedno da li je h61 ili h81 verzija. Pomaze donekle svez windows ali zeza nekad i peta karta a kamoli kada se radi sa 6 i modovanim drajverima. Optimalno je za nju 4 jake karte preko toga se vidi pad perfomansi na ovom algu. Mozda pomogne ako ovu kartu jos undervoltujes i usporis je kako bi smanjio struju na njoj.

Meni BTC pro radi kao sat sa 6 kartica, pa i na eth algo... Drajveri normalni poslednji zvanični 15.7.1 samo posle isntaliran 6gpu mod koji radi sa svim drajverima koje sam probao netreba ništa modovano. Koliko sam u toku za win10 i win 8.1 netreba gpu mod a ni modovani drv, sve odma radi....

kolko moze da trosi 270ka na 1.1v na 950engine na ovom eth,dal bi mogao da upakujem 3 na 500w enermaxu

spuštaj napon na 1 -1.05v, može na to napajanje 3kom bez problema :)
kod drugara 900/1250 na 1v sa 3 kartice potrošnja 400w ceo rig iz zida na RaidMax 500w napajanju...

Poslednja izmena:
I moja h61 radi super, samo sto ja skoro svaki put kad pustam eth miner moram predhodno da obrisem dag inace se desi bsod, to se nikad ne desava kad su 5 karte ali skoro svaki put kad su 6, kad pocne da radi onda vise nema nikakvih problema...

Nemaš verovatno dovoljno ram, stavi bar 6gb ram na ploču ili je neki drugi problem, kod mene nema takvih ispada, čak i sa 4gb ram može da nekrene kopanje, da nemože da napravi dag, da swap-uje ali se win nikad neblokira dodao sam samo još 1gb ram i sada je sve mnogo bolje..... Testiraj HDD (hdsentinel) i Ram (mem test), stavi najnovije drajvere...
Glupo je na BTC pro ploči stavljati po 3-4 kartice ako je već za to napravljena treba je uposliti da radi u punom kapacitetu, bar sa 270 karticama nije problem na jednom jačem napajanju od 850w-1kw sve ima da radi....

Poslednja izmena:
Ma kod mene je skoro sam siguran u pitanju ram , 4gb jer nema sta drugo da bude... A sad bas da kupujem jos ram-a i ne moram jer je dovoljno samo da obrisem dag...

meni shljaka h61 pro btc sa 4 gb rama i 6x 280x bez frke ikakve...win7

Nazad
Vrh Dno