Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Saj mislim da niko nije napravio vece djubre nego Asus 280x kartu. Ne postoji primerak da nije zakucao vent posle godinu dana. Npr moje su radile na 1050/1250 i 35-40% vent.

Saj mislim da niko nije napravio vece djubre nego Asus 280x kartu. Ne postoji primerak da nije zakucao vent posle godinu dana. Npr moje su radile na 1050/1250 i 35-40% vent.
To ne bih znao ali vidim da ih ima. DC2 V2 hladjenje je bilo daleko efikasnije. Jeste troslotno ali je hladnjak ogroman i ventovi su rastereceni. Kad su bile paklene vrucine po 40c meni su na scryptu sljakale na 32-36% i to je bio max do kojeg su dogurali ventovi ikada.
Posle tog hladjenja bio sam skeptik prema ovog na 280x ali ajd, radio je posao. Ne znam sta je problem s tim ventovima ali treba ih odrzavati i podmazivati da bi trajali kakvi god da su.

ma kakvo crno kvarenje asusa,drugari i ja imamo podosta i nikom nije crkao ni jedan sto se vidi po ceni istih tih asusa na oglasima jer ljudi traze za njih i preko 200e koje redovno i prodaju po toj ceni

Poslednja izmena:
Mislim da asusovi ventovi imaju i zastitu protiv toga. Ne bi trebalo da je izgoreo pogotovu ako trzne tako.
Jel se glatko okrece prstom?

Ma da wd40 i ulje sad ide ko podmazan, ali odbija da krene cak i ako ga zavrtim rukom nepomaze... samo se cimne na svakih 6-7 sec i to je to...

Kod mene je vent ubila mala brzina kad sam kopao YAC i kad je radio na 40% tu se poceli da uvlace prasinu i da skripucu... sad pice na 80% i odma su se svi kuleri razradili ;)

Imam mali problem sa powercolor r9 270x pcs+ sledece prirode: ima zakljucan bios i ne mogu nista da joj uradim (vbe ne pomaze) , a zarko bih joj spustio takt na ispod 1050mhz gpu i smanjio voltazu , do sada sam resavao problem tako sto sam imao 14.4 catalyst drajvere sa kojima sam mogao da biram takt po zelji ispod deklarisane, i pri tome kartica sama obori voltazu.
Znam, bila slicna tema ovde pre par meseci, ali ne mogu da je nadjem :S . zamolio bih clana koji ima otkljucan bios , ako je moguce da me kontaktira na PM

Poslednja izmena:
Imam mali problem sa powercolor r9 270x pcs+ sledece prirode: ima zakljucan bios i ne mogu nista da joj uradim (vbe ne pomaze) , a zarko bih joj spustio takt na ispod 1050mhz gpu i smanjio voltazu , do sada sam resavao problem tako sto sam imao 14.4 catalyst drajvere sa kojima sam mogao da biram takt po zelji ispod deklarisane, i pri tome kartica sama obori voltazu.
Znam, bila slicna tema ovde pre par meseci, ali ne mogu da je nadjem :S . zamolio bih clana koji ima otkljucan bios , ako je moguce da me kontaktira na PM

obrati se sam633-u sa bencha on je u hexu modovao napone za msi pa mozda moze i za tvoju graficku

Kao što sam već nekoliko puta pisao, isključivo mogu da radim sa IR 356x VRM i nijednim više. Dotična ispunjava uslov, ako stanje odgovara slici.

https://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/R9_270X_PCS_Plus/4.html

vreg.jpg

meni je bio veliki duze vreme srecom tu je sam. Na 1.0V radi 820/1075 15mh/s a na 0.9V tek treba da probam ostale 270ke mi rade na 0.9V 800/1000 tako da se i sa pc to ocekuje moze jos malo gore mozda memorija ako te ne mrzi eksperimentisi.

Drugari recite mi koju maksimalnu grafiku bih mogao da dodam na rig, gde su trenutno dve Asus R9 270-ice, na PRO BTC H61 ploci, jedan hard od 80 gb, 4 Gb DDR3 Rama, proca od 2,60 ghz dual core Intel celeron i napajanje Raidmax 850 w?
Kupio bih jos jednu, ali ne znam koju bi jos maksimalno moglo da podrzi ovo napajanje, pa me zanima vase misljenje.
Hvala unapred.

te r9 karte ne bi trebalo da troše na eth-u više od 100-120 w, + ostatak kompa neka bude 100 w = 340 w, imaš luft za jednu 280x koja ne troši više od 200-totinak w, ja na chiftecu od 1000w teram 1 x 280x i 4 x 270, sa smanjenim naponima i default taktovima, chiftec hladan

te r9 karte ne bi trebalo da troše na eth-u više od 100-120 w, + ostatak kompa neka bude 100 w = 340 w, imaš luft za jednu 280x koja ne troši više od 200-totinak w, ja na chiftecu od 1000w teram 1 x 280x i 4 x 270, sa smanjenim naponima i default taktovima, chiftec hladan
Aha pa to i ja mislim, samo ne znam kolika je maksimalna realna snaga ovog napajanja na 12v grani?

na chifu 1000w moze 5x7950 da kopa eth sa smanjenim naponima i da trose ~840w

Drugari recite mi koju maksimalnu grafiku bih mogao da dodam na rig, gde su trenutno dve Asus R9 270-ice, na PRO BTC H61 ploci, jedan hard od 80 gb, 4 Gb DDR3 Rama, proca od 2,60 ghz dual core Intel celeron i napajanje Raidmax 850 w?
Kupio bih jos jednu, ali ne znam koju bi jos maksimalno moglo da podrzi ovo napajanje, pa me zanima vase misljenje.
Hvala unapred.

Ako je to ovo napajanje http://www.raidmax.com/rx-850ae.html to moze bez problema da gura 6kom 270 sa nekom maksimalnom potrosnjom od 450W da sad ne cepidlacim s tim da su karte undervoltovane na 1V ili nize. Ako je 732W na tim 12V granama max ce biti optereceno 60 posto to je prakticno idealno jos sam ostavio dosta lufta posto kod mene na corsairu samo na h81 varijanti 6x270 trosi ispod 400W tacno ne znam fali neki kablic koji ocitava trenutnu potrosnju i 270X pokazuje ispod 60W na 0.9V tako da je lako moguce da je oko 360W ukupna potrosnja posto na drugim algoritmima ne pali fan napajanje vrti se oko te cifre. Jedino proveri kako se ponasa ta h61 sa 6 karti posto moraju modovani drajveri i 270x zaobidji, najelegantnije sa onog mod sajta naruci produzetke za 6+2 pin i imas raspored struje i napona kako treba, ja sam budzio i sa sata i molexa jer uvek zafali za molex sa ekstendera ali imam jednu 270x tako da fali jedan pci-e konektor sa napajanja da to sve bude po p.s-u. Pametnije je ako pare nisu problem da uzmes 3x280X undervoltujes i ubacis te dve 270 isto undervoltovane. To ce sve opet moci da gura ladno mozda 70-80 posto opterecenja ali za to je napravljeno napajanje ne treba gledati tu na potrosnju koliko se dobije na snazi.

Poslednja izmena:
Na ovo 850 AE Gold sam i mislio, ima Raid 835 modularni ali je đubre neopevano nema realno 400w :(
Po meni mnogo je bolje kupiti 270 a ne 270x iz razloga što ima samo jedan 6pin konektor za napajanje a performanse su skoro ako i nisu identične između X i non X verzije....

vidi se jedino razlika u igrama bolje radi na 270X manji lag i sve je igrivije a u miningu je isto pogotovo kad se undervoltuje isti rezultat potpuno u ovim uslovima kad radi na duplo manjoj potrosnji od referentne i to sam vec napisao prednost svakako za 270. Na ovako sam nesto mislio http://www.ebay.com/itm/Mac-Pro-PCI...Power-Cable-/270751821087?hash=item3f0a10ed1f *konektori verovatno nisu adekvatni muski,zenski ovo je samo primer* ako je solidno bolje dati koji dinar vise nego od kineza ko zna sta ce da uleti mada na toj snazi je to sve nebitno samo da nije jedna licna. Da se kupe tri ovakva kabla ili samo obican nastavak iz jednog 6 u 6 moze da se rasporede dosta dobro 6x270 na pristojnoj razdaljini mozda ce molexi biti kratki takodje ali tu moze da se nabave kod nas nastavci kao i adapteri sata u molex. To je ipak konfekcija od napajanja morali su na necemu da stede pa bolje na kablovima nego unutra, sasvim je solidno za ove undervoltovane karte. Ni corsair nije mnogo sjajniji sa kablovima malo je duze i bolje odradjeno ali i tu se stedelo umesto da je svaki 6+2pinac izveden posebno kad se vec radi o rudarskim napajanjima.

Poslednja izmena:
Imam problem sa SeaSonic M2 napajanjem, nece da radi u rigu kad mu premostim pinove dok kad ga zakacim na plocu radi normalno, u pitanju je verovatno neka zastita jel resavao neko ovaj problem i kako???

Poslednja izmena:
Pa sa jednu, spojim zelenu i crnu... U glavnom zavrti sr vent na sekundu i ugasi se...

Poslednja izmena:
Hvala puno svima na dobrim savetima, uzecu jos jednu istu 270-icu i za sada dosta, nego imam drugi jos uvek zanimljiv problem i tvrdim da je do bios-a ove ploce, ali cisto da se posavetujem sa vama...Interesantno kod ove ploce je da skoro svaki 3,4. put kad nestane struja, sliku nece da mi baci na primarnoj grafici, koja je ubodena u PCIe 16x slot, nego iz meni nepoznatih i neobjasnjivih razloga ocigledno prebaci na integrisanu grafu, iako sam u biosu lepo iskljucio tu mogucnost...
Sta mislite jel rizicno flesovati bios na njoj (ako je do toga), ili sta to moze biti?
Jel imao jos neko slicnih problema?
Malo je iritantno, jer svaki put moram rucno da resetujem par puta, dok ne potrefi tu grafu, da bih imao sliku...

Ma sve je dobro, probao sam sa vise crnih da je spojim al napajanje kao da zna da je premosceno, cim ga zakacim na plocu radi bez greske inace sam ga kupio novo..

Svasta, ne znam da postoji neka slicna zastita majke mi, nikad cuo. Nema mi ni logike zasto bi to stavljali. Aj jedno noob potanje, jesu ti pinovi stalno spojeni ili ih spojis samo za trenutak?
Trebaju biti spojeni stalno.

Da stalno, nije mi prvi put to da radim...

Pretpostavljam da znas ali aj da krenem od basic stvari posto mi problem nema logike da ne bude da lupamo glavu oko gluposti.

ne mogu sa d da nadjem, ja sam spajao sa 2 zice, ver nema veze ali mozes da probas

Vrh Dno