karanovicz
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.09.2007
- Poena
- 410
Za "nove" članove i slikovito da znaju o čemu pričatePa sa jednu, spojim zelenu i crnu... U glavnom zavrti sr vent na sekundu i ugasi se...
Pogledajte prilog 178928
Za "nove" članove i slikovito da znaju o čemu pričatePa sa jednu, spojim zelenu i crnu... U glavnom zavrti sr vent na sekundu i ugasi se...
Ajde Nesicu budi malo precizniji kako si to prespajao sa dve zice??? Da ne spalim inace perfektno napajanje...
spojis crnu i zelenu (pin 3 i pin 4) kao u prethodnim postovima..
ako ti to napajanje vec sluzi kao sekundarno, da bi resio zastitu, gde se napajanje gasi ako nema drugih potrosaca (sem na 12v - grafike), ti jednostavno povezi hdd na to sekundarno napajanje i problem resen..
ovo sto nesic spominje sa zicicama je ok, ali imas daleko pismeniju kombinaciju sa atx24pin adapterom kao na slici ispod
![]()
mogu posle da ti slikam kad dodjem u lokal, kako sam ja postojeci 24pin produzni adapter (50din) prepravio za ovu namenu
Nisi dugo radio sa HDD+miningbojane,
ili imas neki problem sa napajanje ili nisi nesto povezao kako valja..
meni rigovi ovako rade zadnje 3-4 god unazad, i nikada nije bio problem da crkne hdd.. cak sta vise, kad malo bolje razmislim, ni jedan hdd mi nije crkao od kada radim mining
tako da ovo sto sam ti napisao, provereno je funkcionalno, i sve radi besprekorno..
jedino sto mi pada na pamet je da si omasio prevezivanje zicicom
![]()
treba da se prevezu zelena i crna (kao sto ti je nesic i napisao).. tj na slici treci i cetvrti pin.. tj na slici 15i i 16i pin..
@bojan.zex
kod mene su uglavnom thermal take i raidmax napajanja.. i sa njima gore pomenuti tutorial sljaka kao doxa..
ok, kod mene tako rade Corsair i CoolerMaster, imao ranije i Silverstone Strider koji je radio bez problema , svi moji Thermal Take iz serije Smart su pocrcali na mesec-dva do isteka garancije ali sam ih zamenio bez problema kod Altija, Seasonic nece da radi i to je to idemo dalje...
@ zeljko
kacio sam jedan vent na 5V i ni on nije pomogao
kaci ga na +5 VSB to je na 24pin konektoru neki izlaz koji drzi stand by voltazu!
za ovo neznam jel ce pomoci ali ima logike i cuo sam da neka napjanja proveravaju isti pred paljenje
Šta da kači na +5V VSB?
Može da spoji zelenu(Power Supply On) i sivu (Power Ok)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari