karanovicz
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.09.2007
- Poena
- 410
Za "nove" članove i slikovito da znaju o čemu pričate 😉Pa sa jednu, spojim zelenu i crnu... U glavnom zavrti sr vent na sekundu i ugasi se...
Pogledajte prilog 178928
Za "nove" članove i slikovito da znaju o čemu pričate 😉Pa sa jednu, spojim zelenu i crnu... U glavnom zavrti sr vent na sekundu i ugasi se...
Ajde Nesicu budi malo precizniji kako si to prespajao sa dve zice??? Da ne spalim inace perfektno napajanje...
spojis crnu i zelenu (pin 3 i pin 4) kao u prethodnim postovima..
ako ti to napajanje vec sluzi kao sekundarno, da bi resio zastitu, gde se napajanje gasi ako nema drugih potrosaca (sem na 12v - grafike), ti jednostavno povezi hdd na to sekundarno napajanje i problem resen..
ovo sto nesic spominje sa zicicama je ok, ali imas daleko pismeniju kombinaciju sa atx24pin adapterom kao na slici ispod
![]()
mogu posle da ti slikam kad dodjem u lokal, kako sam ja postojeci 24pin produzni adapter (50din) prepravio za ovu namenu
Nisi dugo radio sa HDD+mining 😉bojane,
ili imas neki problem sa napajanje ili nisi nesto povezao kako valja..
meni rigovi ovako rade zadnje 3-4 god unazad, i nikada nije bio problem da crkne hdd.. cak sta vise, kad malo bolje razmislim, ni jedan hdd mi nije crkao od kada radim mining 😉
tako da ovo sto sam ti napisao, provereno je funkcionalno, i sve radi besprekorno..
jedino sto mi pada na pamet je da si omasio prevezivanje zicicom
![]()
treba da se prevezu zelena i crna (kao sto ti je nesic i napisao).. tj na slici treci i cetvrti pin.. tj na slici 15i i 16i pin..
@bojan.zex
kod mene su uglavnom thermal take i raidmax napajanja.. i sa njima gore pomenuti tutorial sljaka kao doxa..
ok, kod mene tako rade Corsair i CoolerMaster, imao ranije i Silverstone Strider koji je radio bez problema , svi moji Thermal Take iz serije Smart su pocrcali na mesec-dva do isteka garancije ali sam ih zamenio bez problema kod Altija, Seasonic nece da radi i to je to idemo dalje...
@ zeljko
kacio sam jedan vent na 5V i ni on nije pomogao
kaci ga na +5 VSB to je na 24pin konektoru neki izlaz koji drzi stand by voltazu!
za ovo neznam jel ce pomoci ali ima logike i cuo sam da neka napjanja proveravaju isti pred paljenje
Šta da kači na +5V VSB?
Može da spoji zelenu(Power Supply On) i sivu (Power Ok)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari