Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ajde Nesicu budi malo precizniji kako si to prespajao sa dve zice??? Da ne spalim inace perfektno napajanje...

a sto ga ne stavis da bude glavno napajanje?
ja sam spajao
Ps-On i crnu zicu (zelena i crna), i PwrOK i crna (siva i crna)

edit: neka potvrdi jos neko da ne uhebem coveka, bese davno kad sam se igrao
ne mogu da nadjem sliku negde sam je sacuvao ali ne znam gde

edit2: cekaj imam neko krdzavo napajanje pa da probam na njega
edit3: sad probao, nije smuknulo znaci tako sam povezivao, to sam spajao i sa glavnim napajanjem pa se pali/gasi zajedno sa glavnim

Poslednja izmena:
Spaja se zelena i crna bilo koja mada ja obicno uzmem onu pored zelene. Tako testiram napajanja na racunarima koja nece da upale. Nisam se jos susretao sa napajanjima koja nisu tako radila.

ok, probacu u nedelju, ne mogu da ga stavim da bude na plocu jer je od 620W ali bi zato lagano moglo da gura 2x7970 ako bi htelo da proradi ako ne ostaje u mom desku...

spojis crnu i zelenu (pin 3 i pin 4) kao u prethodnim postovima..

ako ti to napajanje vec sluzi kao sekundarno, da bi resio zastitu, gde se napajanje gasi ako nema drugih potrosaca (sem na 12v - grafike), ti jednostavno povezi hdd na to sekundarno napajanje i problem resen..

ovo sto nesic spominje sa zicicama je ok, ali imas daleko pismeniju kombinaciju sa atx24pin adapterom kao na slici ispod
7pVi8AL.jpg

mogu posle da ti slikam kad dodjem u lokal, kako sam ja postojeci 24pin produzni adapter (50din) prepravio za ovu namenu

spojis crnu i zelenu (pin 3 i pin 4) kao u prethodnim postovima..

ako ti to napajanje vec sluzi kao sekundarno, da bi resio zastitu, gde se napajanje gasi ako nema drugih potrosaca (sem na 12v - grafike), ti jednostavno povezi hdd na to sekundarno napajanje i problem resen..

ovo sto nesic spominje sa zicicama je ok, ali imas daleko pismeniju kombinaciju sa atx24pin adapterom kao na slici ispod
7pVi8AL.jpg

mogu posle da ti slikam kad dodjem u lokal, kako sam ja postojeci 24pin produzni adapter (50din) prepravio za ovu namenu

zakaci sliku nece biti lose videti jos jedno resenje, a ako je stvarno do potrosaca od 5v onda HDD sve resava, bas cu da probam.... HVALA !!!

Operacija uspela pacijent CRKO... :S:

znaci povezao HDD na sekundarno napajanje i onda je ono proradelo, osetio sam olaksanje a trenutak kasnije i miris dima, HDD je crko iz nekog razloga... Tako da ovo nije bio bas najpametniji potez...
Sreca pa napajanje i dalje radi...

Poslednja izmena:
bojane,
ili imas neki problem sa napajanje ili nisi nesto povezao kako valja..
meni rigovi ovako rade zadnje 3-4 god unazad, i nikada nije bio problem da crkne hdd.. cak sta vise, kad malo bolje razmislim, ni jedan hdd mi nije crkao od kada radim mining ;)
tako da ovo sto sam ti napisao, provereno je funkcionalno, i sve radi besprekorno..

jedino sto mi pada na pamet je da si omasio prevezivanje zicicom
Z3hjRLt.png

treba da se prevezu zelena i crna (kao sto ti je nesic i napisao).. tj na slici treci i cetvrti pin.. tj na slici 15i i 16i pin..

do duse na ovom mom napajanju su sve zice crne ali znam da je cetvrta sa one strane gde je zakacaljka zelena a 3 i 5 su crne tako da nisam nista pogresio, jednostavno napajanje odbija da radi kad se prespoje samo te dve zice, zavrti se na sekundu , zavrti i ventilatore i stane , sad sa ovim nesrecnim HDD je radelo ali je crko hard iz nekog razloga inace sam to napajanje (problematicno) vratio u desktop gde je radelo zadnjih 1,5 godina bez problema , jedino zasto hocu da ga izvadim iz deska je zato sto kad tera 2x7950 pravi buku jer mu se vent jako vrti a to je iz razloga jer je napajanje od 620W, tamo u rig sam vratio Corsair CX750 koji radi bez problema, HDD je kolateralna steta i nista vise...

evo ga jos neko sa istim problemom, sad cu da iscitam temu da vidim jel resio to :
http://www.jonnyguru.com/forums/archive/index.php/t-8810.html

Poslednja izmena:
bojane,
ili imas neki problem sa napajanje ili nisi nesto povezao kako valja..
meni rigovi ovako rade zadnje 3-4 god unazad, i nikada nije bio problem da crkne hdd.. cak sta vise, kad malo bolje razmislim, ni jedan hdd mi nije crkao od kada radim mining ;)
tako da ovo sto sam ti napisao, provereno je funkcionalno, i sve radi besprekorno..

jedino sto mi pada na pamet je da si omasio prevezivanje zicicom
Z3hjRLt.png

treba da se prevezu zelena i crna (kao sto ti je nesic i napisao).. tj na slici treci i cetvrti pin.. tj na slici 15i i 16i pin..
Nisi dugo radio sa HDD+mining ;)

Moze, u bamt i neki lep fleš ;)

(u privatne prostorije i posed treba uvesti trofaznu struju pod naponom kad vlasnici nisu tu) za bagru!!!

odosmo u off

elem.. prvi mining sam poceo pod bamt-om.. osakaceni debian na usb flash od 4gb.. ali kako su pocele da se pojavljuju gomile novih "koina".. preslo se na hdd-ove i windows varijantu..

tako da vise nema svrhe igrati se na fleshicima..

@bojan.zex

kod mene su uglavnom thermal take i raidmax napajanja.. i sa njima gore pomenuti tutorial sljaka kao doxa..

Poslednja izmena:
@bojan.zex

kod mene su uglavnom thermal take i raidmax napajanja.. i sa njima gore pomenuti tutorial sljaka kao doxa..

ok, kod mene tako rade Corsair i CoolerMaster, imao ranije i Silverstone Strider koji je radio bez problema , svi moji Thermal Take iz serije Smart su pocrcali na mesec-dva do isteka garancije ali sam ih zamenio bez problema kod Altija, Seasonic nece da radi i to je to idemo dalje...

@ zeljko

kacio sam jedan vent na 5V i ni on nije pomogao

Poslednja izmena:
izmeri to napajanje, proveri napone?
cudno da je riknuo hard

eedit: kako bese za modovane drivere ne mogu da nadjem

Poslednja izmena:
ako ti treba onaj sto moduje za 5 ili 6 grafike imam ja ???

ok, kod mene tako rade Corsair i CoolerMaster, imao ranije i Silverstone Strider koji je radio bez problema , svi moji Thermal Take iz serije Smart su pocrcali na mesec-dva do isteka garancije ali sam ih zamenio bez problema kod Altija, Seasonic nece da radi i to je to idemo dalje...

@ zeljko

kacio sam jedan vent na 5V i ni on nije pomogao

kaci ga na +5 VSB to je na 24pin konektoru neki izlaz koji drzi stand by voltazu!

za ovo neznam jel ce pomoci ali ima logike i cuo sam da neka napjanja proveravaju isti pred paljenje

kaci ga na +5 VSB to je na 24pin konektoru neki izlaz koji drzi stand by voltazu!

za ovo neznam jel ce pomoci ali ima logike i cuo sam da neka napjanja proveravaju isti pred paljenje

Šta da kači na +5V VSB?

Može da spoji zelenu(Power Supply On) i sivu (Power Ok)

moze li vent od grafe na +3.3V na 24pincu corsaira da se spoji da ne bude isto neko przenje?

Ako se uopšte i pokrene, pitanje je.

Pitanje je, da li će da se okreće, ne da se nešto "prži". :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno