Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Moja investicija je 2000din. Vredi svaki dinar razlike. Vise sam para dao na stikove koji su dropovali konekcije s vremena na vreme nego na jedan ruter koji radi savrseno i na koji mogu da prikacim vise masina ;)

Naravno druze ali ja nisam mogao da pravim bridge... zbog neka dva radna racunara...

jel moze da se namesti telekomov adsl ruter da nevraca ip kad se restartuje sam od sebe?

Na kojoj R9 280X se provjereno moze spustat napon iz MSi afterburnera trixa ili asus gpu tweaka?

Izgleda da su svi proizvodjaci poceli neke gluposti ubacat dosta modela sad dolazi zakljucano.

Asus, vapor sa dva venta, dualx...

***a onda ja imam "falš" vaporku jer kod mene napon može samo preko vbe7 dok klokovi gpu i mem mogu preko trixx-a....

edit:
samo da dodam da menjanje klokova gpu i mem može samo do 14.4 drajvera sve preko toga klasično "zabadanje" win-a jer je napon (vbe7) podešen na 1.018 a deff klokovi to ne mogu da podnesu...

Poslednja izmena:
MSI gaming neće, takođe sapphire dual X kod mene neće, oće sapphire trix (sa 3 venta). Doduše to ponekad zavisi i od drajvera sa nekim beta verzijama neće ni takt da se menja naniže :(, edit biosa i flash je bukvalo operacija od 2min sa sve win reboot i sve se u win odradi, tako da nema mesta panici....

MSI gaming neće, takođe sapphire dual X kod mene neće, oće sapphire trix (sa 3 venta). Doduše to ponekad zavisi i od drajvera sa nekim beta verzijama neće ni takt da se menja naniže :(, edit biosa i flash je bukvalo operacija od 2min sa sve win reboot i sve se u win odradi, tako da nema mesta panici....

Sta hoce da spusta napon cim koji alat koji drajeveri, haj javi da te ne smaram na pm :D

Izvodljivo uz puno komplikacije. Adapteri ce te kostati kao neko jeftinije napajanje. Tako da batali razmisljanje u tom smeru ;)

7-8 w , meni su 4 komada na napajanju iz neke radne stanice(max 200watno)
gridseed 5chips
druze imam jedno pitanje, ne mogu da ga nakacim na moj komp, nece da ga prepozna win7 nikako samo ispise unrecognized device i ne mogu da instaliram zadig drajver i da ga nakacim na pool...na xp-u mi radi sve savrseno i to je lap top a na desku ni da mrdne...jel znas mozda o cemu se radi?
i jos jedno pitanje, na koliko ih teras...ja ga drzim na 900mhz i radi ok baca 380khs uz mizeran broj HW-a

Poslednja izmena:
pa zavisi od same kartice i bios-a , moje sve 7950 rade na 950/1250

Kartica je Asus 7950 dc2t, meni na
--expiry 5 --shaders 2048 --intensity 13 --worksize 256 --gpu-threads 2 --load-balance --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8194
i 1020/1250 baca 515

probaj:
--intensity 17 (do 19) --worksize 256 --gpu-threads 1 --load-balance --lookup-gap 2 --thread-concurrency 16384

kao prvo 7950 nema 2048 shaders-a (toliko ima 7970) , drugo imas modovane Biose za tu karticu koji joj spstaju voltazu na 1.05V pa onda 4 takve karte u rigu kada kopaju scrypt trose ~920-930W i daju oko 600-620 kh/s

Sad je oko 500 i puca drajver na I 18

@Phoenix257 Dobro, a na koliko da ih stavim? Voltazu cu da spustam, samo da joj nadjem odgovarajuca podesavanja i klok.

Poslednja izmena:
da li si stavio setovanja ostala a ne samo intenzitet?
obrishi shejdere, koji ce ti to :D

koja je tachno model, koja memorija?

Poslednja izmena:
@demios nisam sam ja novajlija, nego sam imao samo 7970/280x karte, tako da nisam imao problema :D
napisao sam Asus 7950 DC2T Hynix

Moj MSI 280x ide i na 1300/1800 preko nisam probao, samo što neželim da ga silujem, tu karticu će jednog dana neko da ubaci u komp (ako niko drugi sam ću da pravim crossfire), red je i njega da služi... Maltene sve mi je na default taktovima sa smanjenom voltažom osim 7950 kartica koje su za GPU ~1000-1030 @1.03V, greota je držati ih na fabričkih 960Mhz....

Probao si MSI na 1300/1800 na scryptu? Na kom naponu?
Koliko to baci? Koliko traje dok se ne zaglave?

Ja imam nekoliko tih MSI i odlicne su ali hladjenje im i nije neko. Iako je napon 0.956v na scrypt-u vuce preko 200w na 1000/1500 i ne greje se mnogo.

Sad je oko 500 i puca drajver na I 18
evo ti moj bat fajl koji tera 2 naloga sa potrosnjom od 70w ...700/800(0.85v) u AB
kartica je ista kao i kod tebe i daje oko 200kH/s po nalog ili 1.2e. na kojnu
set GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
set GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -o stratum+tcp://66.55.92.74:8000 -u XXX -p XXX -d 0 -I 15 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 21712

Poslednja izmena:
gridseed 5chips
druze imam jedno pitanje, ne mogu da ga nakacim na moj komp, nece da ga prepozna win7 nikako samo ispise unrecognized device i ne mogu da instaliram zadig drajver i da ga nakacim na pool...na xp-u mi radi sve savrseno i to je lap top a na desku ni da mrdne...jel znas mozda o cemu se radi?
i jos jedno pitanje, na koliko ih teras...ja ga drzim na 900mhz i radi ok baca 380khs uz mizeran broj HW-a

Nadji VCP_V1.4.0_Setup ili daj neki mail da ti posaljem , pokreni , pa posle rucno instaliraj driver sa lokacije:

C:\Program Files\STMicroelectronics\Software\Virtual comport driver\Win7
na 32bitnoj 7ci radi , nisam probao na x64.

938 MHz , isto sitan broj hw-a

Nesto sam uzeo da racunam troskove struje, koliko mesecno potrosi jedna masina sa jednom 280x?

Zavisi na kom naponu i taktovima radi, daj konkretno taktove i napon na kojem karta radi pa se okvirno moze reci koliko potrosi.
Posto se ovde vozi jedna karta jedan komp, tj. jednom kartom tjeramo 4 naloga onda takva konfiguracija obicno vuce od 250-300w kad pool radi kako treba tj kad radi punom snagom.
Moze se ono podesit da vuce manje struje da se spusti napon i taktovi, ali onda manje baca i manja je zarada.

Nazad
Vrh Dno